Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 43461 tot 43465
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Onrustig Europa kan markten niet meer verontrusten

Donald Trump is in Europa misschien minder bekend, maar in de U.S. wordt naar deze miljardair met open oren geluisterd. Trump is van mening dat Europa ondanks alle wolfijzers en schietgeweren nog steeds een interessante regio is om in te investeren. Hij gelooft dus absoluut niet in een rampenscenario.

Inderdaad bestaat de kans dat de Euro-zone uit elkaar gaat spatten en dat de lidstaten gedwongen zijn om hun oude munten weer uit de vuilbak te vissen. Dat scenario biedt echter naar de mening van Trump de kans om op koopjesjacht te trekken. Hij bekende tegenover de Amerikaanse pers zelf een buitenkansje op het oog te hebben. Wat dat buitenkansje is wou Trump echter niet zeggen. Kwestie van geen slapende honden wakker te maken, natuurlijk.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Het slechtste decennium

Pragcap komt met een mooie compilatie van grafieken die aantonen wat een verschrikkelijk decennium we achter de rug hebben. Nationale indexen Japan, Griekenland en Spanje leggen de verschrikkelijke  resultaten bloot. Vandaag staan deze indexen (veel) lager dan 10 jaar geleden.

De CRB-index (een index van een mandje grondstoffen) noteert ten opzichte van 10 jaar geleden slechts 35 % hoger, of een jaarlijkse return van +/- 3 %. Ook niet iets om over naar huis te schrijven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Dit denkt Peter Schiff over de euro

Peter Schiff werd op Fox Business gevraagd naar z’n mening over de euro. Alhoewel hij denkt dat de initiële opzet verkeerd was en dat Europa grote problemen heeft, verwacht hij dat Amerika nog veel grotere problemen gaat krijgen.

Tevens geeft Schiff de reden waarom goud niet stijgt…

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Grondstoffen vinden bodem

Grondstoffen lijken voorlopig weer een steunniveau bereikt te hebben na de massale verkoopsgolf die door de grondstoffensector raasde dit jaar. De CRB Index, een mandje van verschillende grondstoffen, stabiliseert nu op hetzelfde niveau als vlak voor QE 2. De verwachting van een globale liquiditeitsactie naar aanleiding van de oplopende Europese crisis, zal hier niet vreemd aan zijn.

Het is niet de eerste keer dat grondstofprijzen fel reageren op quantitative easing programma’s. Van zodra er tekenen zijn dat het monetaire programma ten einde loopt zonder verlenging, zet de daling van de grondstoffen zich sterker door. Maar uiteindelijk wordt de prijs toch bepaald door vraag en aanbod en dan voornamelijk de vraag vanuit de opkomende landen, met China op kop.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Wall Street staat op winst

De beurzen op Wall Street stonden dinsdag overtuigend op winst. Beleggers liepen net als in Europa vooruit op de mogelijke aankondiging van nieuwe stimuleringsmaatregelen later deze week.

Na 4 uur handel stond de Dow-Jonesindex van 30 toonaangevende fondsen 1,2 procent hoger op 12.891 punten. De brede S&P 500 steeg 1,3 procent tot 1362 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq klom 1,5 procent tot 2937 punten.