Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 43481 tot 43485
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Merkel waarschuwt voor grote beloftes

De Duitse bondskanselier Angela Merkel ziet niets in grote beloftes in de strijd tegen de aanhoudende schuldencrisis. Snelle oplossingen voor de crisis bestaan niet, benadrukte ze woensdag in het Duitse parlement.

,,Het is van het grootste belang dat we geen beloftes doen die we niet kunnen nakomen en dat we invoeren wat we hebben beloofd'', zei Merkel een dag voor het begin van de EU-top over de schuldencrisis in Brussel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

VIDEO: China neemt de wereld over!

China bereidt zich voor op de toekomst en koopt enorme hoeveelheden grondstoffen. In tegendeel van alle doemgeluiden over de Chinezen, is de Afrikaanse econome Dambisa Moyo helemaal niet zo negatief over de Aziatische grootmacht.

Ze ziet wel dat de rest van de wereld bij de pakken blijft zitten. Iedereen onderschat de enorme revolutie die China momenteel ondergaat.

Beleggers die niet mee zijn met de opkomst van China, zullen de boot in de komende jaren compleet missen.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Nomura: 11 redenen waarom de goudprijs dit jaar nog omhoog zal gaan

Nu de goudprijs beduidend lager staat dan een jaar geleden en het edelmetaal veel volatiliteit toont zijn de meningen over het verdere prijsverloop verdeeld. De grootste zakenbank en broker van Japan, Nomura, zette onlangs nog eens 11 punten op een rij waarom de goudprijs in de 2e helft van dit jaar weer de weg omhoog zal vinden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Spanje in tweede kwartaal dieper in recessie

De Spaanse economie zal in het tweede kwartaal sterker krimpen dan in het eerste kwartaal.

Dat maakte de Spaanse centrale bank, de Banco de EspaƱa, bekend.

In de eerste drie maanden slonk de economie met 0,3 procent ten opzichte van het laatste kwartaal van 2011, waarmee Spanje voor het eerst in 3 jaar in een recessie belandde.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Italiaanse korte rente bijna op 3 procent

Italiƫ haalde woensdag 9 miljard euro op met een veiling van leningen voor 6 maanden. De rente op het schatkistpapier steeg van 2,1 procent eind mei naar 2,96 procent. Dat is het hoogste niveau sinds december.

Donderdag gaat het land weer naar de markt, in de hoop 5,5 miljard euro op te halen met 5- en 10-jarige staatsobligaties. De rente op 10-jarige leningen steeg woensdag naar 6,14 procent.