Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 43481 tot 43485
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Dit denkt Peter Schiff over de euro

Peter Schiff werd op Fox Business gevraagd naar z’n mening over de euro. Alhoewel hij denkt dat de initiële opzet verkeerd was en dat Europa grote problemen heeft, verwacht hij dat Amerika nog veel grotere problemen gaat krijgen.

Tevens geeft Schiff de reden waarom goud niet stijgt…

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Grondstoffen vinden bodem

Grondstoffen lijken voorlopig weer een steunniveau bereikt te hebben na de massale verkoopsgolf die door de grondstoffensector raasde dit jaar. De CRB Index, een mandje van verschillende grondstoffen, stabiliseert nu op hetzelfde niveau als vlak voor QE 2. De verwachting van een globale liquiditeitsactie naar aanleiding van de oplopende Europese crisis, zal hier niet vreemd aan zijn.

Het is niet de eerste keer dat grondstofprijzen fel reageren op quantitative easing programma’s. Van zodra er tekenen zijn dat het monetaire programma ten einde loopt zonder verlenging, zet de daling van de grondstoffen zich sterker door. Maar uiteindelijk wordt de prijs toch bepaald door vraag en aanbod en dan voornamelijk de vraag vanuit de opkomende landen, met China op kop.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Wall Street staat op winst

De beurzen op Wall Street stonden dinsdag overtuigend op winst. Beleggers liepen net als in Europa vooruit op de mogelijke aankondiging van nieuwe stimuleringsmaatregelen later deze week.

Na 4 uur handel stond de Dow-Jonesindex van 30 toonaangevende fondsen 1,2 procent hoger op 12.891 punten. De brede S&P 500 steeg 1,3 procent tot 1362 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq klom 1,5 procent tot 2937 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Merkel: EU toegewijd aan oplossing schuldencrisis

De Duitse bondskanselier Angela Merkel geeft dinsdag aan dat de functionarissen van de Groep van 20 geindustrialiseerde en opkomende economieen hebben aangegeven toegewijd te zijn aan het oplossen van de schuldencrisis in de eurozone door middel van een combinatie van begrotingsconsolidatie en groeimaatregelen.

"Vanuit het perspectief van de Europese Unie hebben we unaniem beargumenteerd dat we toegewijd zijn aan het oplossen van de crisis door een mix van begrotingsconsolidatie en groei-initiatieven en diepere economische samenwerking", zegt Merkel tegen verslaggevers tijdens een briefing. "We hebben meer Europa nodig en de markten verwachten dat we meer integreren."

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Duitse obligaties sluiten lager: rente hoger

Duitse bunds zijn dinsdag lager gesloten, vanwege de verwachting dat er op korte termijn een gecoördineerde stimulans van de centrale banken wordt aangekondigd ter stimulering van de wereldwijde economie.

Dientengevolge stegen de Europese aandelenmarkten, won de euro aan kracht ten opzichte van de dollar en daalde de lange rente in Spanje tot onder de 7%.