Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 43486 tot 43490
Bron: adbroere.nl
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

De Staatsgreep is vrijwel voltooid

In de media verscheen op 27 juni 2012 een klein bericht over het op mijn blog veelbesproken Europees Stabiliteit Mechanisme (ESM). De leningen,  te verstrekken door het ESM, verliezen mogelijk hun voorrangspositie ten opzichte van de private sector. De bron van deze berichtgeving zijn ‘Duitse regeringskringen’.

In een toelichting op dit mogelijke besluit schrijven de media dat er onzekerheid op de markten zou ontstaan door de preferente leningenstatus van het ESM. Simpel gezegd, de heilige financiële markten willen niet dat zij bij eventuele terugbetalingsproblemen moeten toestaan dat het ESM eerst aan de beurt is en daarna zij.

Het is maar een klein bericht, maar veelbetekenend om meerdere redenen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Wall Street opent positief

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag met kleine winsten geopend. Een onverwacht sterke stijging van de orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten gaf de koersen wat steun. Ook op Wall Street wachten beleggers echter vooral op de EU-top over de schuldencrisis, die donderdag begint.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Revolutie in het zzp-pensioen

Pensioen opbouwen is nodig, maar voor zzp’ers is het aanbod (te) smal. De keuze bestaat uit bankspaarproducten, lijfrentepolissen of pensioen opbouwen in eigen beheer voor de groep dga’s.

Deze producten zijn weinig transparant of er zijn allerlei bijkomende kosten (woekerpolissen, weet u nog?). En de flexibele inleg waar iedereen om roept, blijft uit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

EU wil actie WTO tegen China om metalen

Brussel wil dat de Wereldhandelsorganisatie (WTO) optreedt in een slepend conflict met China over de export van zeldzame aardmetalen. Dat heeft Europees commissaris Karel de Gucht (Handel) woensdag gezegd.

Zeldzame aardmetalen zijn onmisbare grondstoffen voor veel high-techproducten, zoals elektromotoren, chips en zonnecellen. Het grootste deel van het wereldwijde aanbod van dergelijke materialen komt uit China, dat beperkingen stelt aan de uitvoer en zo de prijzen hoog houdt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

'Deze crisis is door ons allemaal veroorzaakt'

De crisis waar we ons op dit moment in bevinden, is de schuld van ons allemaal. We gaan er ook nog veel meer krijgen. Dat zegt Eva Hukshorn, voormalig investment banker op Wall Street, in De Crisis Voorbij.

Het zal nog een aantal jaar duren voordat we weer opwaartse economische groei zien. De aandelenkoersen hebben langer nodig. Hukshorn denk dat dat nog zo’n 20 jaar nodig heeft, vergelijkbaar met de situatie in de jaren 30. Toch is het te makkelijk om de schuld ervan af te schuiven op een groep. “De banken zijn medeplichtig, net als de consument en het bedrijfsleven. We moeten alleen wel goed begrijpen dat zij niet de oorzaak waren. De kern van het probleem zit hem in het teveel aan geld. Als je meer hebt dan de economie nodig heeft, ontstaat er inflatie. Central banken en overheden wilden dat niet: men was bang voor koopkrachtverlies en wilde niet achterlopen op goedkope productielanden als China.”