Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 43496 tot 43500
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Belgen staken vaker

Belgische werknemers hebben vorig jaar aanzienlijk vaker gestaakt. Ze legden 383.207 dagen het werk neer. Dat is 2,5 keer meer dan in het voorgaande jaar, aldus de Belgische Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) dinsdag.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

België: Sinds begin dit jaar 12.000 banen gesneuveld door faillissementen

Tijdens de eerste helft van dit jaar hebben in totaal 5.558 bedrijven de boeken neergelegd. Dat betekent een stijging met 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van consulent Graydon. De stijging valt echter alleen op te merken in Vlaanderen, waar het aantal faillissementen tijdens de eerste jaarhelft met 7,79 procent toenam.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Europese beurzen zetten opmars voort

De Europese aandelenmarkten hebben de opmars van de afgelopen tijd ook dinsdag voortgezet. Beleggers rekenen erop dat de centrale banken wereldwijd met maatregelen zullen komen om waar nodig de financiƫle stabiliteit te waarborgen en economische groei te stimuleren.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Finland tekent voorbehoud aan bij akkoord Eurotop

Finland heeft vragen bij het ESM, het permanente noodfonds voor de eurozone dat staatspapier van eurolanden opkoopt op de obligatiemarkt. Dat meldt De Volkskrant. De Finse regering heeft daaromtrent voorbehoud aangetekend bij een parlementaire commissie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent hoger; ECB in focus

De AEX opent dinsdag naar verwachting hoger, waarbij met name vooruit wordt gekeken naar het voor donderdag geplande rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB).

"We zullen naar verwachting 1,5 punten hoger openen", zegt Barry van der Laan, managing director van IG Markets. "Ik vind het opmerkelijk positief, ook gezien de minder positieve macrocijfers in de VS op maandag", aldus Van der Laan.