Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 436 tot 440
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 4 oktober 2017

Infographic: Alles in momenteel een bubbel

Iedereen kent de laatste economische bubbels maar al te goed. In 2000 was er de ‘dotcom’ bubbel, ofwel de internetbubbel en in 2007 werd het begin van de kredietcrisis in Amerika ingeluid door de subprime – bubbel, ofwel de Amerikaanse huizenbubbel. Waardoor overigens wereldwijd de huizenbubbel leegliep. Volgens Jared Dillian, econoom bij Mauldin Economics, is alles momenteel een bubbel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 oktober 2017

Japan neemt leiding in acceptatie Bitcoin

Met het wegvallen van China op de snel groeiende Bitcoinmarkt zijn anderen reeds volop de concurrentie aangegaan om deze leegte op te vullen. Voornamelijk Japan werkt zich hierbij op waarbij de autoriteiten het gebruik van de Bitcoin als munt ondersteunen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 oktober 2017

Mars volgende planeet om grondstoffen te ontginnen?

Opnieuw haalt Elon Musk de wereldpers deze week met aankondigingen omtrent zijn volgende toekomstplannen. Musk kennende waren deze opnieuw bijzonder ambitieus maar tegelijk ook haalbaar, dit in vergelijking met andere sciencefiction dromers.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 4 oktober 2017

Meer dan 40 Europese regio’s streven naar onafhankelijkheid. Ken je ze?

Zondag wordt in een zwaar omstreden referendum in Catalonië gestemd over onafhankelijkheid. De Spaanse overheid is ‘not amused’ en heeft al 10.000 extra manschappen van de Guardia Civil naar verschillende Spaanse steden afgevaardigd om het referendum te dwarsbomen. In 2014 stemden de Schotten al eens over referendum, maar de bevolking koos er voor bij het Verenigd Koninkrijk te blijven. Het lijstje van regio’s in Europa die weg willen van hun moederland of gewoon een pak meer autonomie willen, is hallucinant lang. We beginnen deze reeks met onze buurlanden: Frankrijk, Duitsland en Nederland.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 4 oktober 2017

Chinezen ontwijken voor miljarden aan btw via België

Webwinkels van buiten de Europese Unie exporteren voor miljarden aan goederen naar België om er zo de btw te kunnen ontwijken. Vooral Chinese bedrijven zouden zich hier schuldig aan maken. De spullen komen in via vliegtuig of boot aan in België en hebben als eindbestemming een ander EU-land.Omdat de goederen dan in transit verblijven willen de bestaande regels dat er btw wordt betaald in het land van eindbestemming, niet bij ons. Maar in België “verdwijnen” de goederen dan.