Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 436 tot 440
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 22 augustus 2017

Bitcoin-‘mining’ is overlevingsstrategie van vele Venezolanen

In Venezuela is het delven van bitcoins voor velen inmiddels een overlevingsstrategie geworden. Het land wordt immers geconfronteerd met een gigantische hyperinflatie, waarbij de muntontwaarding inmiddels tot 1.600 procent per jaar is opgelopen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 22 augustus 2017

Snelste trein ter wereld rijdt straks tussen Beijing en Shanghai

In China wordt op het einde van de zomer gestart met de diensten van de supersnelle trein Fuxing. De treinen zullen worden ingezet op de verbinding tussen Peking en Shanghai en zullen de afstand van 1.318 kilometer in vierenhalf uur kunnen afleggen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 22 augustus 2017

Amerikaanse minister van Financiën inspecteert goud Fort Knox

De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin heeft onlangs een bezoek gebracht aan Fort Knox, de militaire basis waar 60% van de nationale goudvoorraad opgeslagen ligt. Het bezoek is opmerkelijk, omdat er sinds de opening van de goudkluis in 1936 nog maar twee keer eerder een minister van Financiën op bezoek is geweest om de goudvoorraad te inspecteren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 augustus 2017

Bitcoin Cash verdubbelt in prijs

De koers van Bitcoin Cash, de cryptovaluta die begin deze maand werd afgesplitst van Bitcoin, ging dit weekend rap hoger.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 22 augustus 2017

Een ruggengraat van water

Een Britse wetenschappelijke uitgever heeft gehoor gegeven aan de wens van de Chinese autoriteiten om onwelgevallige wetenschappelijke artikelen te schrappen. Ook daar zie je weer: censuur!, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Je kunt dat ook niét doen, maar China is zo'n grote afnemer dat je de autoriteiten beter niet tegen de haren in kunt strijken, probeert Kees de Kort de handelswijze van de Britten nog enigszins te begrijpen. 'De Chinezen hebben lange tenen, dat bleek eerder deze maand ook al met Zuid-Korea. Dat heeft een aantal dingen gedaan die de Chinese autoriteiten niet leuk vonden, dus wordt er nu ingegrepen in de Koreaanse export naar China en worden Koreaanse bedrijven in China lastiggevallen.'