Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 436 tot 440
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 28 december 2017

Is een tweede brexit-referendum realistisch?

In Groot-Brittannië gaan steeds meer stemmen op om een nieuw brexit-referendum te houden. Maar is dat realistisch? En zo ja, wanneer moet het dan plaatsvinden?

Het enige wat een nieuw referendum over de brexit nog tegenhoudt zijn politieke motieven: puur grondwettelijk is er geen enkel probleem. En hoewel Theresa May voorlopig zo’n tweede referendum niet zou overwegen, komt ze steeds meer onder druk te staan. De twijfel over de brexit slaat vooral toe nu er binnen de Conservatieve partij steeds nadrukkelijker aan de stoelpoten van premier Theresa May wordt gezaagd. En zelfs de meest hardnekkige brexit-believers uit het House of Lords achten een nieuw brexit-referendum eind volgend jaar niet langer onwaarschijnlijk.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 28 december 2017

Duitse schatkist profiteert van populaire bitcoin

De Duitse schatkist vaart wel bij de stijging van de bitcoin-koers. De staat zal in beslag genomen bitcoins verkopen die te maken hadden met drugshandel. In plaats van de bijna 50.000 euro die de munt in 2014 bij inbeslagname waard was, zijn ze inmiddels 1,9 miljoen euro waard.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 december 2017

'Hype rond bitcoin zadelt onervaren belegger met risico's op'

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) wijst beleggingsondernemingen erop dat zij een zorgplicht hebben bij het aanbieden van bitcoins. De instantie vindt dat ze onervaren beleggers moeten wijzen op de risico's van het handelen in de cryptomunt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 28 december 2017

Beleggen in Bitcoin vanuit BV neemt risico met zich mee

Wie vanuit zijn BV wil beleggen in Bitcoin en vergelijkbare cryptomunten, loopt bij een daling van de koers risico dubbel verlies te lijden.

Niet alleen verdampt de inleg, maar de kans bestaat dat de belastingdienst dit verlies als onzakelijk zal beschouwen waardoor het niet ten laste van de BV kan worden genomen.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 28 december 2017

2018: een zilveren jaar?

[...]

In de tussentijd wil ik echter wél uw aandacht vestigen op zilver. Kijken we naar de goud/zilver-ratio, dan zien we dat die om en bij de 80 staat, wat historisch gesproken altijd een goed instapmoment voor zilver is geweest. Zilver deed het de afgelopen jaren bovendien slechter dan goud, maar zette wel een historische high rond 50 dollar neer. Eens het sentiment daar keert – zoals het nu bij goud aan het keren is – kan het snel gaan.