Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 43506 tot 43510
Bron: co.uk
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Problemen met britse banken kan nog weken duren

Customers of Royal Bank of Scotland (RBS) or one of its subsidiaries, NatWest and Ulster Bank, could continue to face problems related to its IT glitch for weeks to come, the Financial Ombudsman Service (FOS) has warned.

David Cresswell, spokesperson for the FOS, told the BBC the knock-on effects would take longer to identify and rectify.

The bank is still working through a backlog of failed payments, declined direct debits and incorrect balances.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Spanjaarden in rij bij Triodos Bank

De Spaanse banken verkeren momenteel in zware problemen. Het land diende eerder deze week een formeel verzoek in voor Europese noodsteun voor zijn aangeslagen bankensector. Kredietbeoordelaar Moody’s kwam een dag later met een afwaardering van 20 Spaanse banken met soms wel vier stappen.

Blom erkent dat de Spaanse bankencrisis een van de redenen is voor de toename van het aantal klanten. Triodos is sinds 2003 actief in het Zuid-Europese land en maakte een forse groei door. „Spanjaarden zien ons als veilige haven vanwege de crisis. Mensen hebben weinig vertrouwen in de grote banken.”

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Spaanse premier wil hulp voor hoge rente

De Spaanse premier Mariano Rajoy zoekt op de EU-top steun voor maatregelen die de sterke stijging van de rente op Spaanse staatsleningen kunnen indammen.

"Ik zal maatregelen voorstellen om de financiële markten te stabiliseren, met het gebruik van instrumenten die nu al tot onze beschikking staan'', zei Rajoy. De Spaanse premier doelde daarmee op de mogelijkheid om de Europese noodfondsen in te zetten voor het opkopen van obligaties van landen die onder druk staan van de markten, zoals Spanje en Italië.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Shale gas niet winstgevend

Mijn thesis over de “shale gas bubbel” is simpelweg dat het niet economisch is om gas op deze manier te produceren.

Een well om gas te produceren kost je al snel $15 tot $20 miljoen. Dat is de kost.

Wat is de opbrengst? De sector meet dit aan de hand van UER, hetgeen staat voor Ultimate Economical Recovery.

Dit cijfer geeft weer hoeveel gas een bepaald veld uiteindelijk kan opleveren.

Arthur Berman, een veteraan die meer dan 35 jaar actief is in de sector, schat de UER voor shale gas op 1 tot 2 BCF per well.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Oudste bank ter wereld schrapt 15% banen

Banca Monte dei Paschi di Siena (BMPS) ontslaat in de komende 3 jaar 4600 werknemers, ofwel 15 procent van het totaal. Daarnaast gaat de bank op zoek naar 1 miljard euro aan nieuw kapitaal en zullen er filialen worden gesloten.

Dinsdag klopte BMPS, de oudste bank ter wereld, bij de Italiaanse overheid aan voor steun. De bank kan maximaal 2 miljard euro tegemoet zien om aan de nieuwe Europese kapitaaleisen te voldoen. BMPS, opgericht in 1472, bezit voor circa 25 miljard euro aan Italiaanse staatsobligaties en heeft daardoor veel last van de aanhoudende Europese schuldencrisis. De op twee na grootste bank van Italië leed vorig jaar een verlies van 4,7 miljard euro.