Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 43516 tot 43520
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Achter Grieks drama moet zo snel mogelijk een punt gezet worden

Achter het Grieks drama moet zo snel mogelijk een punt gezet worden. De woorden komen uit de mond van George Papandreou. De ex-premier bedoelt het vanzelfsprekend goed met zijn land, maar ook wijzelf hopen dat het Grieks drama nu voorlopig even van de voorpagina’s is verdwenen. Er zijn namelijk nog andere katten te geselen.

Papandreou hoopt dat zoveel mogelijk partijen bij de toekomstige regeringscoalitie worden betrokken, kwestie van een zo stabiele mogelijke regering te komen. Griekenland bevindt zich op een cruciaal moment in zijn geschiedenis, nu moeten er belangrijke knopen doorgehakt worden.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Griekse conservatieven zetten coalitiegesprekken voort

Griekenland's twee leidende pro-bezuinigingspartijen blijken maandagavond de weg vrijgemaakt te hebben voor een alliantie, wat hen de meerderheid verschaft die nodig is om het beloofde hervormingsbeleid op koers te houden, maar de partijen konden geen steun van anderen in het parlement vinden om een brede meerderheidscoalitie te vormen.

Na op maandag een mandaat verkregen te hebben van de Griekse president Karolos Papoulias kwam partijleider Antonis Samaras van de Nieuwe Democraten direct bijeen met de leiders van vier andere partijen. Naar aanleiding van deze gesprekken signaleerde Samaras dat er binnen de komende drie dagen een akkoord gesloten kan worden met de socialistische leider Evangelos Venizelos.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

AEX opent hoger

De Amsterdamse beurs is hoger van start gegaan.

In Amsterdam is de beurs dinsdag hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met winsten. De koersuitslagen waren beperkt. Beleggers bleven voorzichtig in afwachting van een nieuwe obligatieveiling van Spanje, die later op de ochtend zal plaatsvinden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent licht hoger

De AEX opent dinsdag naar verwachting licht hoger in aanloop naar de uitkomsten van de G20-vergadering in Mexico en het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag.

De AEX verloor maandag op het slot 0,2% op 297,81 punten. De Midkap steeg 0,2% naar 492,94 punten. De ASX steeg op het slot 0,3% naar 373,81 punten.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

'Griekenland zal de geschiedenis ingaan als een slachtoffer van andermans hoogmoed'

Griekenland heeft een lange geschiedenis van fraude, corruptie en politieke incompetentie, schrijft Paul Krugman in de New York Times. Ook de arbeidsproductiviteit in Griekenland ligt zo’n 25% onder het EU-gemiddelde. Maar een reeks andere zaken die het land worden aangewreven zijn gewoon onwaar. De Grieken werken langer dan zowat alle andere Europeanen en beduidend langer dan de Duitsers. Ook de omvang van de welvaartsstaat is er als percentage van het bbp een pak lager dan in pakweg Zweden en Duitsalnd, twee geroemde Europese modeleconomieën, die weinig of geen last hebben van de crisis.