Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 43516 tot 43520
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

'AEX begint met winst in afwachting top'

De Europese beurzen beginnen woensdag naar verwachting positief aan de handelsdag. De stemming blijft echter zeer breekbaar in aanloop naar de EU-top van donderdag en vrijdag.

Barry van der Laan van IG Markets Netherlands verwacht een openingswinst van ongeveer 1,5 punt voor de Amsterdamse AEX-index. Veel betekenis moet er aan die opwaartse beweging volgens hem echter niet worden gegeven. ,,We kabbelen wat heen en weer voor de EU-top. Al het bedrijfsnieuws sneeuwt onder, alleen de politiek telt op dit moment. Het is afwachten wat er in Brussel gaat gebeuren.''

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Geniet van uw vakantie, want grote crises beginnen traditioneel in september

September is statistisch gezien de maand waarin verreweg de meeste bankcrisissen losbarsten. Dit is de conclusie van een empirische studie van Luc Laeven en Fabian Valencia van het IMF, die The Economist kon inkijken.

Laeven en Valencia bestudeerden 147 bankcrises tussen 1970 en 2011. Ze stelden vast dat de meeste van deze crises begonnen in de tweede helft van het jaar, met september als gevaarlijkste maand: een kwart van alle bankcrises van de laatste veertig jaar begonnen in die maand.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

'Kennis en middelen zijn niets waard als beleidsmakers weigeren ze te gebruiken'

Net als in 1931 hebben de Westerse naties de nodige middelen om de aankomende ondergang af te wenden en de vooruitgang te herstellen. Doch, kennis en middelen zijn niets waard als beleidsmakers weigeren ze te gebruiken.

Dat schrijft econoom en Nobelprijswinnaar Paul Krugman in de New York Times. Hij vindt dat er dringend nood is aan een sterk economisch beleid als we de fouten van de jaren ’30 niet willen herhalen.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Qatar Investment Fund koopt volgens geruchten 49% van toekomstige goudmijn in Colombia

Het Qatar Investment Fund (QIF) legt volgens insiders $2 miljard neer voor een aandeel in Eike Batista’s goudmijnbedrijf. De Braziliaanse miljardair, grootinvesteerder in grondstoffen en 13e rijkste man ter wereld, verkoopt 49% van AUX aan QIF. AUX nam vorig jaar Ventana over, destijds een van onze fondsposities. QIF heeft recentelijk aangekondigd actief op zoek te gaan naar kansen in de grondstofmarkten, en voegt nu de daad bij het woord.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Nederlandse Bank: Donkere tijden - Red u zelf

Volgens de directeur van De Nederlandse Bank, Joanne Kellerman, wachten er donkere economische tijden. We moeten ons bij wijze van spreken als een egel, een grizzly beer of een woelmuis een dikke vetlaag aanvreten om op een barre en ijskoude winter voorbereid te zijn. Om u als lezer goed en juist te kunnen informeren heb ik net een rondje door mijn dorp gefietst en gelet op bijzondere voortekenen. Stonden er groepjes mensen te praten, werd er met brandhout gesleept, of voedsel gehamsterd, keken de mensen bijzonder bezorgd? Nee niets van dit alles.

[...]