Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 43521 tot 43525
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Duitse bunds noteren hoger: rente lager

Duitse bunds noteren maandag rond het middaguur hoger, nadat het papier een volatiele ochtend doormaakte waarop verschillende macro-economische cijfers bekend werden gemaakt.

Zo bleek de Duitse inkoopmanagersindex voor de industrie in de maand juni iets minder gedaald dan eerder was verwacht. De index kwam uit op 45,0, waar economen hadden gerekend op een waarde van 44,7. In mei kwam de index uit op 45,2.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Finnen morrelen aan akkoord eurotop

Finland gaat er toch niet mee akkoord dat het permanente noodfonds voor de eurozone, het ESM, staatspapier van eurolanden opkoopt op de obligatiemarkt. Dat heeft de Finse regering maandag gemeld aan een parlementaire commissie.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Steeds meer verzet tegen olie en gaswinning in VS

Telers en milieuorganisaties in Californië proberen samen het boren naar olie en gas te verbieden. De werkwijze, hydraulisch fracken, wordt in de VS openlijk bekritiseerd.

Milieuorganisaties en aardbeitelers zijn bezorgd over hydraulisch fracken, een techniek om olie en gas te winnen. Er wordt bij deze techniek veel water gebruikt en de methode is niet volledig veilig. “Wanneer er een lekkage in het gebied van de telers is, zal niemand meer producten van hen willen kopen,” aldus Carolyn O’Donnell van de California Strawberry Commission.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Staat haalt 2,1 miljard op met leningen

De Nederlandse staat heeft 2,11 miljard euro opgehaald met de veiling van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie maandag bekend.

Bron: gangvanzaken.nl
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Bank of England gaat 50 miljard in de economie pompen

De Bank of England is klaar om een nieuwe impuls aan de noodlijdende economie te geven. Het gaat om een bedrag van 50 miljard pond en daarmee wordt er een poging gedaan om Groot-Brittannië uit de recessie te krijgen.

De Bank Monetary Policy Committee (MPC) zal donderdag tijdens de maandelijkse bijeenkomst naar verwachting beslissen dat er meer obligaties worden opgekocht via quantitative easing (QE). Dat gaat het totale bedrag van het programma naar 375 miljard pond brengen.