Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 43526 tot 43530
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Spaanse rente zakt onder 7 procent

De rente op Spaanse staatsobligaties is dinsdagochtend gezakt. Spanje kreeg maandagnacht van de andere eurolanden wat meer ruimte in de strijd tegen zijn hoge overheidstekort. Daarnaast werden er afspraken gemaakt over de steun voor zwakke Spaanse banken.

De rente op 10-jarige Spaanse obligaties zakte tot 6,9 procent, tegen circa 7,1 procent op maandag. Ook het rendement op vergelijkbare Italiaanse obligaties daalde, van 6,1 naar 5,95 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

BoE: Grote donkere wolk van onzekerheid wereldwijd

De gouverneur van de Bank of England (BoE) stelt dat het in gebreke blijven van de eurozone om de economische problemen aan te pakken een 'grote donkere wolk' aan onzekerheid heeft gecreeerd, die de besluitvorming bij bedrijven over de gehele wereld verlamt.

In een interview met de BBC bekritiseert Mervyn King wederom de aanpak van de eurozone beleidsmakers, die naar zijn zeggen de pogingen uitstelden om de fundamentele economische problemen in het valutablok het hoofd te bieden in een strategie die hij beschrijft als "kicking the can down the road".

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Het goedkoopste aandeel in Brussel (deel 2 van 2)

Hoeveel is Picanol waard? Op die vraag probeer ik vandaag een antwoord te geven.

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat het bedrijf een hoger dan gemiddeld rendement op het ingezette kapitaal realiseert.

Het rendement op eigen vermogen bedroeg vorig jaar 37,4%. Ronduit indrukwekkend.

En eigenlijk is de realiteit nog beter. Picanol heeft namelijk 110 miljoen cash op de balans staan. Een groot deel van deze middelen heeft het bedrijf niet nodig.

Men zou 80 miljoen euro kunnen uitkeren als dividend waardoor het rendement op het eigen vermogen nog veel hoger uitkomt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Staat haalt 2,5 miljard euro op

De Nederlandse overheid heeft dinsdag 2,55 miljard euro opgehaald met een 3-jarige staatslening. De gemiddelde rente over de lening kwam uit op 0,218 procent.

Bron: Goud-Portal
Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012

Miljarden euro‘s stromen van alle uithoeken naar Nederland

Zo heeft Intel laten weten maar liefst 3,3 miljard euro in het Nederlandse bedrijf ASML (chip-fabrikant) te gaan pompen in ruil voor 15% aandelen. Dit is niet enkel goed voor een versnelling in het vergaren van nieuwe kennis, maar ook goed voor nieuwe banen. Natuurlijk is de crisis hiermee niet van de kaart, maar het zijn toch positieve geluiden. Het mag wel eens gezegd worden.

En nu we dan toch bezig zijn met het brengen van goed nieuws: de Arabieren komen ook met miljarden euro’s naar ons kikkerlandje. Zij willen het grootste windpark in Nederland financieren. Het staatsfonds van Abu Dhabi zou miljarden willen investeren in het nog te bouwen windpark Gemini dat ten noorden van Schiermonnikoog moet verrijzen.

Deze investeerders komen op een goed moment, want de Nederlandse overheid is hard opzoek naar geld voor noodleidende eurolanden. Indien de economie hier een beetje blijft lopen, zullen er voldoende belastingbetalers overeind blijven zodat het geld in eerste instantie niet bijgedrukt hoeft te worden.  Het zal de crisis helaas niet verjagen - dat is dan het iets minder positieve geluid aan dit bericht.

--- --- ---

Dit is een bericht dat zal verschijnen in de Goud-Portal nieuwsbrief waarvoor u zich hier kunt inschrijven