Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 43536 tot 43540
Bron: nos.nl
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Duitsland: geen uitstel Grieken

Duitsland vindt dat de Grieken geen uitstel moeten krijgen om aan de Europese hervormingsafspraken te voldoen. Dat heeft een regeringswoordvoerder in Berlijn gezegd, nadat vanmorgen enige onduidelijkheid was ontstaan over de Duitse reactie op het Griekse verkiezingsresultaat.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Bijeenkomsten van Fed en politici gaan toon zetten

Uit het feit dat de rentes in Spanje en Italië vandaag weer stevig zijn opgelopen tot boven de 7% respectievelijk 6%, maakt Wiersma op dat een gecoördineerde actie van centrale banken vooralsnog is uitgebleven. „Dat vormt ook een teleurstelling voor beleggers, te meer daar hier eind vorige week op gehint werd. Op zich zou het een goede zaak zijn als de Europese Centrale Bank weer staatsobligaties zou opkopen, maar het mandaat ontbreekt om dit op onbeperkte schaal te doen. Bovendien stelt de ECB terecht dat solvabiliteitsproblemen moeilijk opgelost kunnen worden door liquiditeit te verschaffen."

Bron: eurobench.com
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

ECB houdt obligatiewapen op zak

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft afgelopen week opnieuw geen obligaties van eurolanden opgekocht. Dat bleek maandag uit cijfers van de centrale bank.

De ECB kocht tussen mei 2010 en maart dit jaar in verschillende periodes voor ruim 210 miljard euro aan obligaties van eurolanden. Die aankopen waren bedoeld om de handel in de staatsleningen van probleemlanden aan de gang te houden en de rente op dat staatspapier niet te hard te laten stijgen. Sinds eind januari werden er echter alleen een aantal kleine aankopen gedaan en de afgelopen 14 weken lagen de aankopen helemaal stil.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

'Griekse uitslag goed voor rating eurolanden'

De uitslag van de Griekse verkiezingen vergroot de kans dat de kredietwaardigheid van de meeste eurolanden intact blijft. Dat stelde kredietbeoordelaar Fitch maandag. 

De verkiezingsoverwinning van de conservatieve partij Nieuwe Democratie heeft de kans op een Grieks bankroet en een vertrek van het land uit de eurozone volgens Fitch verkleind. Dat heeft een positief effect op de financiële vooruitzichten voor alle eurolanden, aldus de kredietbeoordelaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

EU ontkent verlenging betalingstermijn voor Ierland

(Update van eerder gepubliceerd bericht "Trojka overweegt verlenging betalingstermijn voor Ierland - media" om commentaar van Europese Commissie toe te voegen.)

De Europese Commissie verklaart maandag dat de Europese Unie niet van plan is Ierland langer de tijd te geven om zijn noodleningen terug te betalen, waarmee het een bericht van de Ierse staatstelevisiezender RTE weerlegt.