Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 43536 tot 43540
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Schuld die niet kan worden terugbetaald, kómt ook niet terug

"Dankzij steeds meer schuld konden we de laatste 30 jaar op 'anabole snelheid' groeien. Terugbetalen van schulden is onmogelijk en soms zelfs onwenselijk, want de financiƫle sector moet krimpen." Dat zegt de Groningse econoom Dirk Bezemer in een mooi gesprek met Hans de Geus.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Fitch handhaaft ratings ING, ABN Amro en SNS Reaal

Fitch Ratings handhaaft de ratings van ING Groep (INGA.AE), ABN Amro Bank en SNS Reaal (SR.AE), met stabiele vooruitzichten, nu de triple-A-rating van de Nederlandse Staat overeind is gebleven, maakt de kredietbeoordelaar dinsdag bekend.

Gezien hun belang voor het Nederlandse financiele systeem blijft de kans "extreem groot" dat de overheid ING Groep, ING Bank en ABN Amro zal ondersteunen, wanneer zij dat nodig hebben, stelt Fitch. Voor SNS Reaal en SNS Bank is die kans "groot".

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Renteverlaging ECB heeft beperkt effect

Een verlaging van het belangrijkste rentetarief van de Europese Centrale Bank (ECB) zou maar een beperkt effect hebben op de economie in Europa, verklaart een bestuurslid van de centrale bank dinsdag aan Reuters.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

WOZ bureau kosten gemeenten bakken geld

Mensen die bezwaar willen maken tegen de WOZ-waarde van hun huis, doen dat steeds vaker via speciale bureaus.

Dat blijkt uit cijfers die in handen zijn van RTL Z. Het inschakelen van zo'n bureau kost burgers niets; gemeenten draaien op voor de kosten. En die lopen in de miljoenen per jaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

'Poging tot grootschalige bankfraude'

Internetfraudeurs hebben geprobeerd met een geavanceerde en geautomatiseerde methode grote bedragen te plunderen van bankrekeningen van bedrijven in onder meer Nederland. Dat stellen de beveiligingsbedrijven McAfee en Guardian Analytics in een dinsdag verschenen rapport.

De cyberaanvallen waren volgens de onderzoekers gericht tegen financiƫle instellingen in Europa, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten. De precieze omvang van de pogingen tot diefstal is nog niet duidelijk. De onderzoekers schatten dat die ergens tussen de 60 miljoen en 2 miljard euro ligt.