Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 43546 tot 43550
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

'G20 belooft economische groei te stimuleren'

De leiders van de G20 zijn niet van plan hun top in het Mexicaanse Los Cabos zonder mooie beloftes af te sluiten. Dat bleek maandag uit een ontwerp voor de slottekst van de top.

In die tekst geven de leiders van de belangrijkste economieën aan al het mogelijke te zullen doen om de economische groei te stimuleren. Europa belooft daarbij ,,alle nodige maatregelen'' te nemen om de schuldencrisis te bestrijden, zo blijkt uit het document dat in handen is van persbureau Reuters.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Hoeveel geld gaan de Spaanse banken nodig hebben?

Griekenland heeft op maandag 18 juni slechts enkele uren de aandacht van de beleggers gaande kunnen houden. Bij het opstarten van het handel heerste er nog een zeker optimisme over de afloop van de Griekse verkiezingen, maar dat optimisme smolt weg als sneeuw voor de zon.

Wat is er aan de hand? Heel eenvoudig: niemand gelooft dat Griekenland definitief gered is. Bovendien is er twijfel in de rangen van de investeerders geslopen. Enkele maanden geleden werd een Grexit nog in een heus rampenscenario gekaderd, nu is dat in veel mindere mate het geval. Steeds vaker horen we fluisteren dat we ons liever van die vervelende Grieken kunnen ontdoen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Yamana Gold lanceert overnamebod op Extorre Gold Mines!

Abonnees van het eerste uur van het Goud & Zilver Rapport kunnen weer een flesje laten knallen.

Zoals we meermaals besproken hebben in onze analyses, zijn de huidige waarderingen binnen de goudmijnsector bijzonder aantrekkelijk.

Vandaag is het al zo laat. Een eerste stevig overnamebod werd gelanceerd op een favoriet aandeel binnen de Selectielijst van het Goud & Zilver Rapport.

Yamana Gold lanceert een overnamebod op Extorre Gold Mines.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Spaanse obligatiemarkt groter dan die van de PIG’s samen

Spanje heeft dan wel € 100 miljard gekregen voor hun banken, op overheidsniveau wordt het spel nog niet gespeeld. De noodlijn heeft de rentevoet op Spaanse obligaties in ieder geval terug de hoogte in gestuurd. In tegenstelling tot de vorige landen die hun hand uitstaken naar Europa (Griekenland, Portugal en Ierland) is de Spaanse obligatiemarkt groter dan die van de PIG’s samen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

De Balkanisering van de Europese bankensector: vertrouw onder geen beding een andere bank

De grootste bedreiging voor de eurozone is misschien niet de ‘Grexit’, maar de ontrafeling van de Europese financiële integratie, een fenomeen dat de Wall Street Journal de ‘Balkanisering’ van de Europese bankensector noemt.

Sinds de jaren 1990 bewogen de Europese banken zich in de richting van een eenheidsmarkt. In 2009 waren deze banken de meest internationale ter wereld. Meer dan de helft van hun activiteiten vonden plaats in het buitenland (tegenover 28% voor Amerikaanse en 15% voor Aziatische banken).