Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 43556 tot 43560
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Europese huizenmarkt blijft overgewaardeerd

Onderstaande grafiek van economics in pictures zet het beschikbaar inkomen af ten opzichte van de vastgoedprijzen. Dit bepaalt de koopkracht van de bevolking voor de aankoop van vastgoed. In principe is dit een betere barometer dan de nominale prijs van huizen.

Hieruit kan je afleiden dat Ierland de grootste vastgoedbubbel heeft gehad als je de koopkracht van de bevolking afzet tegen de evolutie van de huizenprijzen. Maar de Ieren hebben de bubbel ook al bijna laten leeglopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Waar moet het nu heen met de prijs van uranium?

Het is de vraag die vandaag vele beleggers met een interesse in energie bezighoudt. We hebben al veelvuldige analyses ondernomen in het Grondstoffen Rapport, maar we zagen vandaag een update van Amir Adnani, CEO van Uranium Energy Corp. op CNBC.

Volgens Adnani is er minstens 80 dollar per pond voor uranium nodig om het mijnen break-even te krijgen. De prijs handelt al jaren onder dit niveau en zit vandaag rond 50 dollar per pond. Dit kan niet lang meer standhouden.

De aandelen uit de uraniumsector zijn te zwaar afgestraft en zijn toe aan een forse remonte!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

FED mist doel met monetaire programma's

Een van de redenen van de monetaire programma’s van de FED is de aantrekkelijkheid van obligaties verminderen zodat investeerders hun geld liever ergens anders voor gebruiken zoals aandelen of leningen voor de economie. De FED mist zo volledig zijn doel met de tientallen miljarden die gebruikt worden voor hun monetaire programma’s.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Duitsland leent meer vanwege contributie ESM

Duitsland gaat in het derde kwartaal 3 miljard euro meer lenen dan gepland. Het extra geld is bedoeld om de bijdrage aan het permanente noodfonds ESM te betalen. Dat maakte het Finanzagentur, vergelijkbaar met het Nederlandse Agentschap van de Generale Thesaurie, dinsdag bekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

De Geus: Junk bonds wezen aandelen de weg omlaag

Het is moeilijk om de aandelenmarkt te voorspellen, maar beleggers die obligaties en vooral junk bonds in de gaten hielden kregen wel signalen dat het minder zou kunnen gaan.

Dat zegt Hans de Geus. Sinds maart hebben aandelenmarkten flink ingeleverd. Zo daalde de AEX 40 punten. ‘’Het is moeilijk om een daling te zien aankomen, maar er zijn wél signalen. Mijn tip is: kijk ook naar andere markten, zoals obligatiemarkten. Wanneer de rente op overheidsobligaties heel erg daalt is dat vaak een teken dat het met aandelen ook niet zo lekker zal gaan. Een andere markt is die van junk bonds, van bedrijven die heel moeilijk toegang hebben  tot de kapitaalmarkt. Junk bonds bewegen over het algemeen meer met aandelen. Dat komt omdat het bijna aandelen zijn. Het risico dat je je geld niet krijgt is vrij groot, net als bij aandelen. Junk bonds zijn daarmee bijna eigen vermogen.’’