Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 43556 tot 43560
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

'Banken doen hun best voor kapitaaleisen'

Europese banken treffen over het algemeen goede voorbereidingen om hun kapitaal te verhogen. De Europese bankenautoriteit (EBA) is tevreden over de stappen die de banken hiertoe nemen, zo liet het hoofd van de toezichthouder, Andrea Enria, maandag weten in een interview met een Tsjechische krant.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Nieuwe Griekse regering wil nu al uitstel

De nieuwe Griekse coalitieregering, die naar verwachting later deze week wordt gevormd, zal de internationale kredietverstrekkers om twee jaar extra de tijd vragen voor het behalen van de begrotingsdoelstellingen.

Dit zou betekenen dat de internationale kredietverstrekkers met een aanvullende 16 miljard euro aan financiering voor het perifere land over de brug moeten komen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Wall Street opent lager

In New York zijn de Amerikaanse beurzen maandag lager geopend. De opluchting over de verkiezingsoverwinning van de pro-Europese partijen in Griekenland werd overschaduwd door de aanhoudende zorgen over de Spaanse bankensector.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Spaanse rente zet beurzen onder druk

De Europese beurzen konden maandag maar kortstondig genieten van de verkiezingsoverwinning van de pro-Europese partijen in Griekenland. Na de aanvankelijke euforie over de Griekse verkiezingsuitslag staken de zorgen over Spanje de kop op en klom de Spaanse rente tot het alarmniveau van ruim 7 procent.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,2 procent lager op 297,03 punten. De MidKap-index klom 0,2 procent tot 492,87 punten. De beurs in Parijs verloor 0,4 procent. Londen en Frankfurt stegen respectievelijk 0,2 en 0,3 procent. Op Wall Street stond de Dow-Jonesindex kort na opening 0,2 procent lager.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Olieprijzen naar laagste peil dit jaar

Zorgen over de gevolgen van de Europese schuldencrisis voor de wereldwijde economie zetten de prijzen van ruwe olie maandag onder druk. De aanhoudende onzekerheid rond olieproducent Iran en zijn omstreden atoomprogramma wegen daar niet langer tegen op.