Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 43566 tot 43570
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

Streep door 4500 bouwprojecten Vestia

Er gaat een streep door 4500 renovatie- en nieuwbouwprojecten van woningcorporatie Vestia. Vooral projecten in Den Haag worden geschrapt.

Dit blijkt uit een overzicht van het ministerie van Binnenlandse Zaken, waar NRC Handelsblad over bericht. Opgeteld hebben de projecten een waarde van 1,1 miljard euro.

In Den Haag gaan 700 huurwoningen en 800 koopwoningen verloren. Na Den Haag wordt Rotterdam het zwaarst getroffen met het schrappen van 370 sociale huurwoningen en 560 koopwoningen. De woningen zouden tussen nu en 2016 gebouwd worden.

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

Hoeveel is uw euro waard ?

Toegegeven de bankbiljetten op de foto zijn geen euros maar Amerikaanse dollars, maar de vraag is, hoeveel is die ene euro nu waard waarmee u uw boodschappen doet of die u in een onverzadigbare parkeerautomaat stopt in het bijzonder mocht u in Amsterdam wonen. Op dit moment kunt u een kopje koffie kopen voor, zeg € 2.50, maar de tijden dat een valuta en zo ook de gulden door een goudvoorraad waren gedekt, m.a.w. in primcipe kon u voor een gulden een minimaal klein schilvertje goud in ontvangst nemen, die tijden hebben wij al lang achter ons gelaten. De Euro is niet veel meer waard, dan het stukje papier waarop hij gedrukt is. Aan u de keuze om er toiletpapier van te gaan maken.

Hoe heeft het zover kunnen komen ? Daar zijn de geleerden het niet over eens, maar de rode lijn in het verhaal is toch wel, dat banken en politiek de huidige crisis hebben veroorzaakt, een crisis waarvan het einde nog lang niet in zicht is. Maar eerst eens wat cijfers. Spanje heeft nu ook om hulp gevraagd, 100 miljard euro graag en snel, want de Spaanse banken hebben een injectie nodig. En net als in de wachtkamer van de huisarts is het een kwestie van “volgende patiënt”.”

Bron: argusoog.org
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

De Banken zijn dood! Wake-up call

Het wereldwijde bankenstelsel is zo goed als dood, en nu moeten mensen gaan opstaan tegen de ‘bankterroristen’, aldus Max Keiser voor Russia Today.

Moody’s heeft gesneden in de ratings van vijftien van de grootste banken in Europa en de VS, in een laatste klap in het gezicht van de noodlijdende financiële sector. De banken, die hierdoor werden geraakt, zijn onder andere Goldman Sachs, Morgan Stanley, Royal Bank of Scotland en Deutsche Bank – financiële grootmachten zowel nationaal als internationaal.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

'Politieke integratie Europa is oplossing crisis'

Europa is een lekkende boot die steeds het water weet uit te scheppen, maar de gaten niet weet te dichten. Alleen politieke integratie is de oplossing voor de regio.

Dit verklaart Alan Greenspan, voormalig voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, in een interview met de Amerikaanse zender CNBC. “Het grote probleem in Europa is de begrotingstekorten die de verschillende landen hebben.”

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

Geruststellende euro-obligaties?

Is Europa eindelijk gered? Is de uitgifte van euro-obligaties op Europees niveau wel zo’n goed idee? Kunnen we met dit systeem ontsnappen aan de grillen die we vandaag meemaken? Dat is helemaal niet zo zeker. Het risico is niet denkbeeldig dat we met het Iberische schiereiland weldra de levensgrote testcase krijgen. Dit jaar kondigt zich in Spanje een heuse recessie aan.

Geruststellende euro-obligaties? Is Europa eindelijk gered? De leiders van de eurozone creëerden eerst inderhaast een tijdelijke financiële structuur, een Europees noodfonds, het Europees Fonds voor financiële stabiliteit (EFSF – the European Financial Stability Facility). Dit moest landen met een zeer zware schuldenlast ter hulp te komen. Daarna beslisten ze om een permanent systeem op poten te zetten, het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM). Het zou in werking moeten treden en dus operationeel zijn op 1 juli 2012.