Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 43576 tot 43580
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Ziekte Griekse minister van financiën is symbolisch voor Grieks drama

Zijn naam is Vassilis Rapanos en hij is als voorzitter van de Griekse centrale bank in de nieuwe regering Samaris aangeduid als minister van financiën. Rapanos geldt als een technocraat, maar heeft een zwakke gezondheid. Hij moest vorige week naar het ziekenhuis voor hij de eed als minister aflegde.

Maandag werd Rapanos, die bekend staat om zijn zwakke gezondheid, opnieuw in het ziekenhuis opgenomen. Meteen gaf hij ook zijn ontslag als minister. De Grieken kunnen dus al meteen weer op zoek naar een nieuwe minister. De verwarring wordt er alleen maar groter wordt.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Eurozone in kritische conditie

Na gisteren is er een beroep gedaan op bijna €500 miljard door de 5 noodlijdende eurozone landen: Griekenland, Portugal, Ierland, Spanje en Cyprus. De EFSF/ESM-ruif heeft op papier een gezamenlijk totaal van rond de €700 miljard, vooral samengesteld uit garantiestellingen door eurozone landen.

Het ESM, dat in de basis €500 miljard groot is, is bovendien nog niet eens in alle 17 eurolanden geratificeerd en dus operationeel. Maar wel al actief. Bovendien zullen de 5 landen die steun ontvangen, geen geld beschikbaar meer hebben om hun afdracht aan het ESM te voldoen.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

De jacht van Ron Paul op het goud in Fort Knox

Al jaren is senator en presidentskandidaat Ron Paul bezig om het voor elkaar te krijgen dat de Amerikaanse overheid in Fort Knox mag kijken om te zien of al het goud wat er opgeslagen zou liggen nog daadwerkelijk opgeslagen ligt. Ron Paul heeft in de senaat gevraagd om een audit naar Fort Knox om zo erachter te komen of de FED de wereld voor de gek houdt of dat er daadwerkelijk fysieke goudstaven liggen opgeborgen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Iran heeft al last van olie-embargo Europa

Europa doet de deur voor olie uit Iran pas op zondag dicht, maar de gevolgen van het embargo zijn nu al merkbaar.

De olie-export uit Iran is in een halfjaar tijd met 40 procent gedaald en kan nog verder afnemen. Dat blijkt uit cijfers van het Internationaal Energie Agentschap (IEA).

Ondanks de sancties wil Iran de productie van olie niet beperken. Gevolg is dat de opslagtanks zo goed als vol zitten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Laagste slot Nikkei in een week

De Aziatische aandelenbeurzen zuchtten dinsdag onder de voortslepende Europese schuldencrisis, een lagere groeiprognose voor de Chinese economie en een daling van het consumentenvertrouwen in Zuid-Korea tot het laagste niveau in 3 maanden. De Nikkei sloot op de laagste stand in een week.

,,Beleggers zijn in toenemende mate bezorgd over de eurocrisis en denken dat de komende top niets oplost'', aldus een handelaar in Tokio. ,,Dat heeft onder meer te maken met de hevige weerstand van Angela Merkel tegen plannen om de schuldenlast gezamenlijk te dragen.'' De steunaanvragen van Spanje en Cyprus en de afwaardering van 28 Spaanse banken door Moody's kwamen het sentiment evenmin ten goede.