Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 43576 tot 43580
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Duitse bunds hoger in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren maandag hoger, waarbij het eerdere optimisme in reactie op de verkiezingsoverwinning voor de Griekse pro-bezuinigingspartij Nieuwe Democratie afneemt, terwijl de yield op de tienjarige Spaanse obligatie fors oploopt.

De yield op de tienjarige staatslening van Spanje loopt maandag omstreeks 10.40 uur op naar 7,13%, waarmee het psychologische niveau van 7%, dat als onhoudbaar wordt beschouwd voor de langere termijn, is overschreden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Zijn speculanten verantwoordelijk voor aanvallen op Italië en Spanje?

Wat zijn de redenen waarom de rentes op 10-jarige Spaanse en Italiaanse staatsobligaties in de voorbije weken zo fors zijn opgelopen. Officieel wordt al reden voor voren geschoven dat de risico’s op besmetting met het ‘Griekse virus’ beduidend zijn toegenomen.

Zowel de Duitse kanselier Angela Merkel als de Franse president François Hollande zijn van mening dat de rol van de speculanten hierbij niet onderschat mag worden. Op dit punt zijn beiden het dus wel eens. Maar moet er inderdaad een beschuldigende vinger richting speculanten worden uitgestoken?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

ALARM: Spaanse rente explodeert na de Griekse verkiezingen

Kan er iemand Draghi bellen? Dit ziet er niet goed uit…

De uitkomst van de Griekse stembusgang heeft de gemoederen in de markt niet bedaard, wel integendeel. De Spaanse rente explodeert vanmorgen boven 7 procent tot 7,11% op het moment van schrijven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Percentage slechte leningen bij Spaanse banken op hoogste niveau sinds 1994

Het gaat van kwaad naar erger in Spanje. Niet enkel steeg de Spaanse rente naar een record vanmorgen, ook werd bekend dat het percentage van slechte leningen bij de Spaanse banken naar het hoogste peil sinds 1994 steeg.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Spanje verstoort opluchtingsrally beurzen

De opluchtingsrally op de Europese beurzen na de verkiezingsoverwinning van de pro-Europese partijen in Griekenland was maandag van korte duur. Na de aanvankelijke euforie over de Griekse verkiezingsuitslag staken de zorgen over Spanje weer de kop.

De AEX-index in Amsterdam zag de winst in de ochtendhandel verdampen en noteerde onveranderd op 297,54 punten. De MidKap-index daalde 0,4 procent tot 490,22 punten. De beurzen in Londen en Parijs zakten 0,3 procent. Frankfurt hield het hoofd boven water met een plusje van 0,1 procent.