Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 43581 tot 43585
Bron: netwerk-ondernemers.nl
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Minder stageplekken door slechte economie

De slecht draaiende economie raakt mbo-studenten nu ook in het onderwijs. Door de afname van banen neemt ook het aantal stageplekken af.

Het aantal mbo-studenten dat met een stage of leerbaan is begonnen in de eerste 4 maanden van dit jaar, is met 23 procent gedaald van 160.000 naar 123.000 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers door de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en het UWV Werkbedrijf.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

AEX opent hoger door Griekenland

In Amsterdam is de beurs maandag hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met winsten. Beleggers waren opgelucht na de verkiezingsoverwinning van de pro-Europese partijen in Griekenland. Vooraf werd gevreesd dat een Griekse stem tegen Europa een financiƫle chaos zou kunnen veroorzaken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Spaanse en Italiaanse rentes dalen scherp

De rente op 10-jarige Spaanse en Italiaanse staatsobligaties daalde maandagochtend scherp in reactie op de Griekse verkiezingsuitslag.

Vorige week bereikte de Spaanse rente nog een piek van ruim 7 procent. Maandag zakte het rendement op de obligaties, dat tegengesteld beweegt aan de waarde van het schuldpapier, tot 6,74 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent 3 tot 5 punten hoger

De AEX opent maandag naar verwachting hoger, nadat tijdens de verkiezingen in Griekenland gedurende het weekeinde de Europa gezinde partijen een meerderheid van de zetels in het Griekse parlement behaalden.

De AEX-index sloot 1,9% hoger op 297,58 punten, de Midkap won 2,3% op 492,11 punten en de Smallcap eindigde 0,2% hoger op 372,63 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Spaanse premier: Griekse stem goed nieuws voor Spanje

De Spaanse premier Mariano Rajoy is opgelucht na de verkiezingen van zondag, waarbij hij erop wijst dat de resultaten een positieve ontwikkeling vormen voor Spanje en de euro.

"De Griekse burgers hebben het bij het goede eind", meldt Rajoy aan verslaggevers in Mexico, voorafgaand aan de bijeenkomst van de leiders van de G20, waartoe de twintig meest geindustrialiseerde en ontwikkelde landen behoren. "Ik ben er zeker van dat dit de euro versterkt", aldus Rajoy.