Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 43581 tot 43585
Bron: nos.nl
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

12%loonsstijging bankiers

Amerikaanse en Europese topbankiers hebben hun jaarsalarissen met bijna 12 procent zien stijgen, ondanks dalende winsten en aandelenkoersen. Dat meldt de Financial Times naar aanleiding van onderzoek door het Amerikaanse bureau Equilar.

Bankiers liggen de laatste jaren onder vuur door hun hoge salarissen, terwijl zij medeschuldig worden bevonden aan de kredietcrisis.

Bron: visionair.nl
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

46 van 50 staten in de VS bijna failliet

Van de vijftig Amerikaanse staten zijn er 46 bijna failliet. Ruim dertien miljoen Amerikanen zijn werkeloos. Meer dan 49 miljoen mensen leven beneden de armoedegrens. Het nationale schuldplafond is recent verhoogd tot veertien biljoen dollar. Sinds de laatste financiële crisis is het vertrouwen in de federale overheid lager dan ooit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Bailouts kunnen Europa niet redden, laat bankroet gaan wie bankroet moet gaan

Extreem-rechts is volop in opmars in Europa, bij de verkiezingen in Griekenland haalde neo-nazipartij Gouden Dageraard 7 % van de stemmen. We vrezen in toenemende mate voor een herhaling van het scenario dat zich vorige eeuw voordeed in de jaren 30.

Toen stortte in Duitsland de Weimar republiek in, waarna de nazi’s de macht maar voor het grijpen hadden. Extreem nationalisme en dictatoriale regimes vormen opnieuw een gevaar, waarbij sommigen zich zelfs afvragen hoe het komt dat het zo heeft geduurd alvorens extreem-rechts weer het hoofd boven water stak.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Griekenland wil scherpe kantjes van besparingsplan afvijlen

De nieuwe Griekse regering wil een plan doorvoeren om de scherpe kantjes van het besparingsplan af te vijlen. De regering van Antonis Samaras wil de belastingen verlagen en extra hulp verschaffen aan de werklozen en aan de armen. Het ontslag van regeringsmaatregelen zal worden afgeremd en er komen nog meer maatregelen die de pijn minder groot moeten maken.

Vermoedelijk zal het voorstel binnen Europa op grote weerstand stuiten. Griekenland schroeft namelijk een aantal toegevingen gedaan in februari bij de goedkeuring van het reddingsplan terug. Vooral van de kant van Duitsland mag een woedende reactie verwacht worden. Het blad Ethnos, dat in Griekenland bij centrumlinks wordt gerekend, schreef in zijn weekendeditie dat op de EU-meeting van deze week een hartig woordje zal gesproken worden over de Griekse plannen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

BoE-lid: VK heeft minstens GBP50 mrd aan extra verruiming nodig

Er is minstens een bedrag van GBP50 miljard aan extra verruimingsmaatregelen nodig om het economisch herstel in Groot-Brittannie een impuls te geven, verklaart een lid van het beleidscomite (MPC) van de Bank of England (BoE) David Miles in een zondagavond gepubliceerd interview met The Financial Times.