Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 43581 tot 43585
Bron: eurobench.com
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

'Spaanse banken moeten wachten op EU-hulp'

De zwaar geplaagde Spaanse bankensector moet nog zeker een jaar wachten op hulp uit het permanente Europese noodfonds ESM. Dat zei een anonieme EU-diplomaat vrijdag tegen diverse internationale media.

Tijdens de EU-top van vorige week werd besloten dat het ESM banken op termijn direct kan gaan steunen, in plaats van via het land in kwestie. Spanje, dat kampt met hoge rentes op staatsleningen, had hier op aangedrongen om de eigen schuldenlast niet nog hoger te maken dan het al is.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

VN-rapport adviseert Robin Hood-belasting voor miljardairs

Als alle miljardairs 1 procent zouden afdragen voor de strijd tegen armoede, zou dat het tekort aan geld voor ontwikkelingshulp in één klap oplossen. Dat zegt een VN-rapport dat alternatieve financieringsvormen voor ontwikkeling onderzoekt.

Villa Leopold in Zuid-Frankrijk, een miljardair betaalde er 600 miljoen euro voor Emissieheffing

De rijke landen beloven iedere keer weer 0,7 procent van het bbp aan ontwikkelingshulp te besteden, maar bijna niemand houdt zich daaraan. Er is voor ontwikkelingshulp 167 miljard dollar (103 miljard euro) tekort, hebben de Verenigde Naties becijferd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

Europese beurzen onderuit

De Europese beurzen gingen vrijdag in de loop van de middag verder onderuit, nadat een tegenvallend Amerikaans banencijfer naar buiten was gekomen.

De hoop dat de Europese Centrale Bank (ECB) met nieuwe stimuleringsmaatregelen zal komen om de schuldencrisis te verlichten, verdampte donderdag na het Europese rentebesluit. Ook hadden beleggers er minder fiductie in dan aan het begin van de week dat Europese leiders hun plannen om de schuldencrisis aan te pakken, snel tot uitvoering zullen brengen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

We zitten voor tientallen miljarden in Spanje en Italië

DNB heeft vandaag een mooi staatje gepubliceerd met de belangen van de Nederlandse financiële sector over de hele wereld. Zo blijkt dat we voor 50 miljard euro hebben uitstaan in Italië, en maar liefst 70 miljard euro in Spanje.

De gezamenlijke Nederlandse financiële sector, de banken, verzekeraars en pensioenfondsen hebben hun enorme vermogens verspreid over de hele wereld. DNB heeft vandaag de totale risico’s gepubliceerd. Het gaat om het totaal aan leningen, aandelen en obligaties per land.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

NL exportwaarde in 2012 naar record van EUR180 mrd - ING

De waarde van de export van de Nederlandse maakindustrie gaat dit jaar naar een recordbedrag van EUR180 miljard, blijkt vrijdag uit een rapport van het ING Economisch Bureau.

Dat is ruim 2% hoger dan het bestaande record van EUR176 miljard in 2011 en 150% hoger dan de exportwaarde van EUR72 miljard in 1990.