Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 43586 tot 43590
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Euro wordt speelbal van nationale politici.

Over een paar dagen is het zover: de euro doet zijn intrede in het girale circuit. Wat zal de nieuwe munt Europa in de toekomst brengen?...

DE TOEKOMST van Europa ziet er somber uit, alle euforie over de euro ten spijt. Mijn kritiek op de euro betreft niet zozeer de economische mankementen die aan het experiment kleven, die zijn er ook, als wel het ontbreken van een stevig gefundeerde politieke samenwerking waarbinnen zo'n gemeenschappelijke munt kan functioneren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Brussel zorgt voor jubelstemming op beurzen

De nachtelijke besluiten van de regeringsleiders van de eurolanden hebben vrijdag gezorgd voor een jubelstemming op de Europese beurzen. 

Vooral bankaandelen gingen stevig omhoog, door de afspraken over de inzet van de Europese noodfondsen en een verscherpt Europees bankentoezicht.

In Amsterdam steeg de AEX-index met 10,09 punten tot 307,31 punten. Dat is een winst van 3,4 procent. De MidKap-index kreeg er 3,1 procent bij en steeg daarmee tot 504,58 punten. In Frankfurt en Parijs stegen de beurzen 4,3 en 4,8 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Uitkomsten eurotop drijven olieprijs op

De olieprijs is vrijdag sterk gestegen. Beleggers reageerden opgetogen op de onverwachte uitkomsten van de EU-top. Zij hopen dat die op korte termijn een stimulans geven aan de Europese economie en daarmee aan de vraag naar olie.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg vrijdagmiddag met 5,5 procent tot 82 dollar per vat. Brentolie was met 95,50 dollar per vat 4,5 procent duurder dan aan het begin van de dag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Is er een globale recessie komst?

Is het mogelijk dat er een globale recessie op komst is? Deze vraag kan nog op een andere manier geformuleerd worden. Zou het mogelijk zijn dat die globale recessie om ons heen al volop bezig is, maar dat we er nog niets van hebben gemerkt? Wie durft open en bloot negatief op deze vraag antwoorden?

Kijken we even naar de naakte feiten. De economie in de Euro-zone hangt uitgeteld in de touwen. Ze heeft een aantal rake uppercuts moeten incasseren en die werden uiteraard uitgedeeld door de Euro-crisis. Op snel herstel van de Euro-economie hoeven we niet te rekenen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Economische data eurozone onderstrepen noodzaak renteverlaging ECB

De Europese Centrale Bank (ECB) zal meer actie moeten ondernemen om groei te bevorderen nu een reeks aan deze week gepubliceerde economische data erop wijzen dat de crisis ook Duitsland begint te raken en de algehele economische situatie in de muntunie zwak blijft.

Uit data van het Duitse federale statistiekbureau bleek vrijdag dat de detailhandelsverkopen in Duitsland in mei op maandbasis met 0,3% zijn gedaald. Dit was onverwacht want er werd een kleine stijging voorzien. Daar staat tegenover dat de Franse consument vorige maand meer bereid tot het doen van uitgaven; de consumentenbestedingen in Frankrijk stegen in mei op maandbasis met 0,4%.