Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 43586 tot 43590
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

De Balkanisering van de Europese bankensector: vertrouw onder geen beding een andere bank

De grootste bedreiging voor de eurozone is misschien niet de ‘Grexit’, maar de ontrafeling van de Europese financiële integratie, een fenomeen dat de Wall Street Journal de ‘Balkanisering’ van de Europese bankensector noemt.

Sinds de jaren 1990 bewogen de Europese banken zich in de richting van een eenheidsmarkt. In 2009 waren deze banken de meest internationale ter wereld. Meer dan de helft van hun activiteiten vonden plaats in het buitenland (tegenover 28% voor Amerikaanse en 15% voor Aziatische banken).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Hoe erg zou een Griekse exit zijn?

Zou een Griekse exit uit de Euro-zone daadwerkelijk een catastrofe worden of gaat het allemaal nog wel meevallen? Het antwoord op deze vraag weten we nog altijd niet, ook niet na 17 juni, de dag dat de Griekse verkiezingen door de Nieuwe Democratie partij gewonnen werden. Charles Dallara van het Institute of International Finance twijfelt aan een snelle exit.

Zelfs de meest radicale leiders in Griekenland repten met geen woord over het verlaten van de eurozone. Anderzijds beseffen inmiddels de andere Europese politici dat een Griekse exit misschien niet het meest wenselijke scenario zou zijn, wegens de onverwachte gevolgen er van.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 18 juni 2012
Bron: zerohedge.com
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

5 dagen sinds de Spaanse Bailout: U bevindt zich hier

Een bailout van 100 miljard en positief nieuws uit Griekenland betreffende de verkiezingen blijken niet in staat de rente op Spaanse bonds onder controle te krijgen!

With few (if any) natural buyers of Spanish debt (especially given the lack of CDS-cash basis now), Spanish bonds continue to crumble lower in price and higher in yield/spread. For the first time ever, 10Y Spanish bond yields have passed 575bps over Bunds - currently trading at 7.15% yield. Since the post-banking-bailout open, Spanish bond spreads have soared a remarkable 114bps and whether this is seen as the fulcrum security or Italian bonds (which are also deteriorating rapidly this morning), it would appear that just as Spiegel reports today from the G-20, via a senior EU official: "If Germany Doesn't Make A Move, Europe Is Dead".

Bron: nos.nl
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Duitsland: geen uitstel Grieken

Duitsland vindt dat de Grieken geen uitstel moeten krijgen om aan de Europese hervormingsafspraken te voldoen. Dat heeft een regeringswoordvoerder in Berlijn gezegd, nadat vanmorgen enige onduidelijkheid was ontstaan over de Duitse reactie op het Griekse verkiezingsresultaat.