Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 43591 tot 43595
Bron: netspil.nl
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Beperkte houdbaarheidsdatum Europa

Er is al heel wat geschreven en gesproken over 'onze' Euro. De laatste maanden zijn wij als Nederlanders erg gaan twijfelen over hoe nu verder, met of zonder Euro. Maar consequenties zal het hebben welke keuze wij ook maken.

Ieder land heeft zijn eigen idee, maar eigenlijk geen oplossing om Europa weer gezond te maken. Wij weten allemaal, dat de Europesche economie ziek is en infuuszakken hangen al klaar, naalden zijn ingebracht, alleen de medicatie die wij uitproberen tot 'genezing' blijken steeds vaker niet, of steeds korter aan te slaan.

Bron: fd.nl
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

DDR voorbeeld hoe het niet moet in EU

Duitse economen zeggen op basis van eigen ervaringen in de voormalige DDR: ‘Doe het liever niet. Economisch heeft het weinig zin.’

‘Wij hadden er in Oost-Duitsland al eind jaren ’90 mee moeten ophouden’, zucht Joachim Ragnitz van het Ifo-instituut in Dresden. Hij doelt op de honderden miljarden aan steun die laatste 22 jaar van West- naar Oost-Duitsland zijn gevloeid. In totaal € 1300 mrd tot € 1600 mrd op een bevolking van 16,5 miljoen.

Ragnitz: ‘In het begin had de steun nog wel zin. Bovendien was het uit politiek oogpunt onmogelijk de Oost-Duitsers te laten verrekken. Maar na een jaar of tien had de steun geen enkele nut meer. De productiviteit werd er niet meer door bevorderd. Soms werkte het zelfs contraproductief.’

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Tweede dag Europese top begonnen

De Europese top in Brussel is vrijdag aan zijn tweede dag begonnen. Op de agenda staan onder meer het begin van de toetredingsonderhandelingen met Montenegro en het geweld in Syrië.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Europa besluit tot gezamenlijk bankentoezicht

In Europa komt een gezamenlijke toezichthouder op banken. Dat is besloten op de top van de Europese Unie in Brussel. EU-president Herman Van Rompuy sprak van een doorbraak.

De afspraken werd gemaakt op de eerste dag van de tweedaagse ontmoeting van de Europese leiders in Brussel. De bijeenkomst die uren langer duurde dan voorzien.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 29 juni 2012

Merkel tevreden over gezette stappen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is tevreden over de positieve stappen die op de eerste dag van de EU-top zijn gezet, maar ze waarschuwt dat de 17 eurozonelidstaten nog genoeg problemen voor de lange termijn moeten oplossen.

"We hebben goede besluiten genomen in relatie tot [economische] groei en het bestrijden van de werkloosheid, alsmede de raamwerken van de EFSF en ESM [noodfondsen]", verklaart Merkel vrijdag aan verslaggevers, na afloop van het marathonoverleg met de regeringsleiders binnen de eurozone.