Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 43596 tot 43600
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Griekenland nam in 2010 toch 70.000 nieuwe ambtenaren aan

Griekenland heeft een akkoord met de Europese Unie en het IMF geschonden door in 2010-2011 zowat 70.000 nieuwe ambtenaren aan te werven. Dat schrijft het Griekse magazine To Vima vandaag.

'Terwijl de regering wetten doorvoerde die het aantal ambtenaren terugdrongen, kwamen ze via een andere weg weer binnen', zo citeert To Vima een anoniem lid van de trojka van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Muntfonds. Het blad kon naar eigen zeggen ook documenten van de trojka over de aanwerving van extra ambtenaren inkijken.

De aanwerving van 70.000 nieuwe ambtenaren is bovendien niet alles. Zo zouden 12.000 anderen ook zijn aangenomen in lokale gemeenschappen, terwijl de besparingen via een fusie van lokale besturen officieel ook daar volop aan de gang waren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Nederlandse banken profiteren ook van onrust

Nederlandse banken ontvangen door de schuldencrisis steeds meer spaargeld uit de zwakkere eurolanden.

Nederlandse en Duitse banken hebben hun deposito's in het eerste kwartaal van 2012 aanzienlijk zien stijgen, aldus de BIB. Tegelijkertijd namen de spaargelden bij banken in Griekenland, Portugal, Ierland, Italië en Spanje af.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Europese politiek beheerst beurzen

De beurshandel wordt komende week gedomineerd door de Europese politiek. Die moet op donderdag en vrijdag bij de top van EU-regeringsleiders de basis zien te leggen waarop de toekomst van de eurozone kan worden gebouwd.

De leiders van de EU hebben zich de afgelopen weken ingespannen om de verwachtingen voor de top in te dammen. Wondermiddelen tegen de crisis bestaan niet en diepere economische integratie is niet binnen een paar dagen geregeld, benadrukten sleutelspelers als de Duitse bondskanselier Angela Merkel en EU-president Herman Van Rompuy. Die laatste beloofde wel de bouwstenen te zullen presenteren voor een sterkere unie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

'China verdoezelt afkoeling economie'

Cijfers over de Chinese economie worden mooier voorgesteld dan ze in werkelijkheid zijn. Dat meldde de Amerikaanse krant The New York Times dit weekeinde op basis van uitspraken van economen en Chinese zakenmensen.

Twijfels over de algemene economische groeicijfers in China bestaan al jaren. De zorgen breiden zich volgens de krant nu echter ook uit naar andere graadmeters die vaak worden gebruikt om een inschatting te maken van de kracht van de Chinese economie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Centrale banken: creëer Europese bankenunie

Een gezamenlijk Europees beleid voor banken kan helpen om de onrust over de toekomst van de euro te verhelpen. Dat stelt de Bank voor Internationale Betalingen in zijn zondag gepubliceerde jaarverslag.