Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 4361 tot 4365
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 30 september 2016

Het land dat de wereld graag de les spelt laat zijn infrastructuur verkommeren

Sinds 15 jaar investeert de Duitse staat onvoldoende om te compenseren voor de slijtage van zijn infrastructuur. De waarde ervan is er sinds 1999 dan ook met 67 miljard euro gedaald. Dat schrijft het Franse magazine Altereco-plus (Alternatives économiques+).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 september 2016

Larry Summers: “Werkloosheid gaat flink toenemen”

Voormalig minister van financiën, Larry Summers, is naar buiten getreden met een doemvoorspelling over de Amerikaanse arbeidssector. Volgens Summers zullen we de komende jaren te maken gaan krijgen met een groeiende werkloosheid, en dat is te danken aan de technologie.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 29 september 2016

Rentemechanisme niet toevertrouwen aan centrale banken maar aan de markt

[...]

Het mag zo langzamerhand een wonder heten dat de Federal Reserve nog ademt daar dit instituut het rente-instrumentarium intussen volledig mank heeft weten te spelen. Rest slechts het doen van verbale uitspraken alsmede het opkopen van stukken (ECB en BoJ). Inmiddels zijn we vergroeid met het geloof in een organisatie die in 1913 uit los zand bijeen is gesmeed met misschien wel de pretentie een centrale bank te willen zijn maar het “uit voorzorg” wijselijk bij de term van Federal Reserve Board heeft gelaten. Een goede eeuw later is er gezwinde reden “het gezag” van dit instituut meer dan ernstig in twijfel te trekken. Sterker, er zal in de (nabije) toekomst vanuit een volstrekt andere invalshoek gehandeld moeten worden.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 29 september 2016

Trump, Clinton en de fabel van de comfortabele 20ste-eeuwse fabrieksjobs

Wie maandagnacht het eerste presidentiële debat volgde moet gedacht hebben dat de VS aan de rand van de finale instorting staan, schrijft de Financial Times in een editoriaal. De Republikeinse kandidaat Donald Trump bleef er maar op hameren dat de VS een derdewereldland is dat lijdt onder de haast  bijbelse vlucht van jobs naar China en elders. Geweld is buiten alle controle en in delen van het land wordt nu oorlog gevoerd.

Hillary Clintons taalgebruik was misschien wat minder melodramatisch, maar ze deelde Trumps verhaal over de dreiging die een open en globale economie voor de VS stelt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 september 2016

5 levenslessen van een self-made miljardair

Mark Cuban komt tegenwoordig veel in het nieuws als anti-Trump aanhanger. Maar de man heeft al meerdere strepen verdiend in zijn leven. Cuban is een self-made miljardair. Zijn tips zijn dus meer dan welkom voor iedereen die van geld en succes wilt proeven.

Nadat hij eerst aan de slag ging als barman en als verkoper van software richtte Cuban met een partner MicroSolutions op. Ook dat verhaal was niet onmiddellijk een succes, zeker niet nadat de receptioniste er met $83.000 vandoor ging. Maar op zijn 31e verkocht Mark Cuban MicroSolutions voor $6 miljoen aan H&R Block.

Dit was het begin van zijn succesverhaal.