Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 4361 tot 4365
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 november 2016

7 onmogelijke beleggingstips om te volgen

Geld beleggen is gemakkelijk. Het risico beheersen is wat het moeilijk maakt. Verloren geld door een daling van de aandelenkoersen kan gerecupereerd worden, maar de tijd die je daarbij verliest niet. En het is net die tijd die je nodig hebt om op lange termijn een mooie pot geld bij elkaar te beleggen.

Na de vraag ‘wat moet ik kopen?’ volgt de vraag ‘wanneer moet ik verkopen?’. Om de risico’s beheersbaar te houden, moet je de risico’s zo klein mogelijk houden. Het verschil tussen succesvol en onsuccesvol beleggen op lange termijn, hangt af van de manier waarop je het risico beheerst.

Succesvol beleggen komt neer op enkele eenvoudige regels, zo eenvoudig dat het bijna onmogelijk is voor de gemiddelde belegger om ze te volgen. Succesvol beleggen is het TEGENOVERGESTELDE doen van wat je menselijke emoties je vertellen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 8 november 2016

Heeft ook de diamantindustrie haar beste tijd gehad?

Het mijnbouwbedrijf De Beers heeft een team wetenschappers ingeschakeld om een technologie te ontwikkelen die het mogelijk maakt om synthetische diamanten te identificeren. Op die manier hoopt het bedrijf de diamantsector voor een ontwaarding te kunnen behoeden.

De waarde van de diamanten is immers grotendeels bepaald door de inspanningen die moeten worden gedaan om de schaarse voorraden in de natuur te ontginnen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 november 2016

OPEC voorziet minder sterk herstel olieprijs dan eerder aangenomen

De prijzen voor een vat ruwe olie zullen in de visie van de OPEC de komende vier jaar een stuk minder sterk herstellen dan aanvankelijk gedacht. Dit maakte het oliekartel dinsdag bekend in zijn jaarlijkse World Oil Outlook.

Voor het kartel zelf wordt door de OPEC een groei van het aandeel in de mondiale productie voorzien van momenteel 34 procent naar 37 procent in 2040, omdat de lage olieprijs zorgt voor druk op de productie bij niet-OPEC landen.

Voor de olieprijs verwacht de OPEC een stijging van 5 dollar per vat op de middellange termijn. Nominaal wordt gerekend op een prijs van 60 dollar per vat olie voor 2020, liefst 20 dollar per vat minder dan de raming van 80 dollar in 2015 voor het jaar 2020.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 november 2016

Beleggers! Wees voorbereid op beweeglijkheid

Aan het begin van dit jaar stonden er met name twee grote evenementen op de agenda van de beleggers. De eerste was het EU-referendum in het Verenigd Koninkrijk en het tweede was uiteraard de Amerikaanse verkiezingen. Uit de eerste gebeurtenis valt een belangrijke les te trekken.

Aan het begin van dit jaar was haast iedereen het er nog wel over eens dat het EU-referendum in het Verenigd Koninkrijk een zogenoemd ‘non-event’ zou gaan worden. De Britten zouden immers verstandig genoeg zijn om te stemmen voor een langer verblijf binnen de Europese gemeenschap.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 november 2016

Beursblik: Verlenging QE lastig bij duurdere olie

Een verlenging van het stimuleringsprogramma van de Europese Centrale Bank wordt lastiger uit te leggen als de inflatie in de eurozone begin volgend jaar zou pieken door de uitbodemende olieprijs. Daarvoor waarschuwde de Britse vermogensbeheerder Schroders dinsdag in een rapport.

Op basis van de huidige oliefutures rekent Schroders-econoom Azad Zangana op een sterke stijging van de olieprijs in de komende maanden, gevolgd door een terugval. Hij voorziet een stijging van de olieprijs op jaarbasis van 55 procent in februari 2017.