Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 43606 tot 43610
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Beurzen Azië openen hoger door Griekenland

Beleggers in Azië reageren opgelucht op de uitslag van de parlementsverkiezingen in Griekenland. De Nikkei-index in Tokio opende maandag 1,8 procent hoger dan de slotkoers vrijdag. In Seoul begon de Kospi met ongeveer 2 procent winst aan de handelsweek.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

G20-top in het teken van Europa

De Europese schuldencrisis staat maandag en dinsdag centraal bij de G20-top in het Mexicaanse Los Cabos. Een verdere escalatie van de Europese problemen dreigt ook landen buiten de eurozone in een recessie te storten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Europa en Grieken nader tot elkaar

Het moeizame huwelijk tussen Griekenland en de rest van de eurozone lijkt dit weekeinde weer even in een rustiger vaarwater te zijn gekomen. De Grieken lijken zondag, zij het knarsetandend, in meerderheid te hebben gekozen voor pro-Europese partijen tijdens de parlementsverkiezingen. Daarmee kozen zij er impliciet voor om bij de euro te blijven. Europa stak tegelijkertijd de Grieken ook een helpende hand toe, maar hamerde op een snelle formatie.

De eurogroep, de ministers van Financiën van de eurozone, wil een snelle kabinetsformatie in Griekenland maar wees ook op ,,de omvangrijke inspanningen die al gedaan zijn door de Griekse burgers''.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Samaras: Griekenland blijft in euro

Griekenland blijft verankerd aan de euro. Dat heeft ND-voorman Antonis Samaras zondag gezegd na de verkiezingsoverwinning van zijn partij. Hij nodigde de pro-Europese krachten in zijn land uit een regering van nationale eenheid te vormen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Euro klimt na eerste Griekse uitslagen

De euro bereikte zondag het hoogste niveau in drie weken tijd, nadat de eerste officiële uitslagen van de Griekse verkiezingen wezen op een overwinning van de pro-Europese partijen.

De euro klom tot een stand van 1,2730 dollar, ten opzichte van 1,2655 tijdens de late handel in New York vrijdag. Het is de hoogste stand sinds 22 mei.