Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 43611 tot 43615
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

AEX in het rood

De Amsterdamse beurs is lager geopend. Bijna alle AEX-fondsen staan in de min.

De Europese aandelenmarkten zijn maandagochtend met verliezen aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers hebben bij gebrek aan ander nieuws de ogen gericht op de aanloop naar de EU-top later deze week. Europese leiders zoeken daar een uitweg uit de schuldencrisis.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Verlaten de Britten de EU na een referendum?

Hoewel geen enkele partij expliciet verklaart de EU te willen verlaten, is de kans dat Groot-Brittannië dat snel doet nog nooit zo groot geweest,  schrijft The Economist.

Noch de conservatieven van David Cameron, noch zijn liberaal-democratische coalitiepartner Nick Clegg, noch Ed Milliband van Labour ijveren voor een ‘Brixit’, maar de huidige toestand van de EU is op zich al reden genoeg voor de Britten om het idee serieus te beginnen nemen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Europese zorgen zetten Nikkei lager

De beurs in Tokio is maandag met verlies gesloten. Beleggers maakten zich zorgen over de Europese schuldencrisis, en zien nog weinig vooruitgang richting een oplossing. De toonaangevende Nikkei-index daalde 0,7 procent tot 8734,62 punten.

Ook de andere aandelenmarkten in het Verre Oosten daalden. De Kospi in Seoul ging 1,2 procent omlaag en de All Ordinaries in Sydney zakte 0,5 procent. De Hang Seng in Hongkong noteerde tijdens de middaghandel 0,1 procent in de min.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

'AEX opent licht lager'

De beurs in Amsterdam opent maandag naar verwachting licht lager. Veel beweging valt evenwel niet te verwachten bij gebrek aan richtinggevend nieuws. De ogen zijn nog steeds gericht op Europese politici en hun plannen om uit de schuldencrisis te komen.

,,De AEX begint 0,5 tot 1 punt lager, dus iets onder de 298 punten'', zei Barry van der Laan, hoofd van IG Markets Netherlands. ,,De positieve stemming van begin vorige week is er nog wel, maar ook teleurstelling omdat we de rally niet hebben kunnen doorzetten. Bovendien blijft er nog veel gevaar op de leor liggen.''

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Record aantal faillissementen verwacht

Er wordt dit jaar een recordaantal faillissementen verwacht. In het afgelopen half jaar zijn er bijna net zo veel bedrijven failliet gegaan als in dezelfde periode in 2009, het slechtste jaar tot nu toe. Dat meldt de NOS op basis van cijfers van Failissementen.com.