Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 43626 tot 43630
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

EU mobiliseert EUR120 mrd voor snelwerkende groeimaatregelen

Europese Unie (EU) leiders waren tijdens de bijeenkomst op donderdag zowel ingesteld in te stemmen met een groeipact ter waarde van EUR120 miljard, waaronder een ophoging van EUR10 miljard in het kapitaal van de Europese Investeringsbank (EIB), als met de afronding van een plan aan het einde van dit jaar om de eurozone te versterken, blijkt uit de ontwerp-conclusies van de EU-top donderdag.

"Het is van cruciaal belang om de financiering van de economie te versterken. EUR120 miljard wordt gemobiliseerd voor snelwerkende groeimaatregelen", blijkt uit het ontwerp.

Bron: eurobench.com
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Venezuela wil herinvoer bandbreedte OPEC

Venezuela wil dat de OPEC opnieuw een bandbreedte invoert waarbinnen de olieprijs moet bewegen. Mogelijk belegt de organisatie van olie-exporterende landen in het derde kwartaal een extra vergadering als de olieprijs laagt blijft. Dat zei energieminister Rafael Ramirez van OPEC-lid Venezuela donderdag.

Het oliekartel voerde in 2000 een bandbreedte in van 22 tot 28 dollar per vat. De leden moesten met het verlagen of opvoeren van hun olieproductie zorgen dat de olieprijs in die bandbreedte bleef. In 2004 werd het systeem afgeschaft omdat de olieprijs, aangejaagd door een enorme vraag vanuit China, bleef stijgen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Olieprijs sluit scherp lager op hernieuwde vrees over eurozone

De olieprijs is donderdag lager gesloten, waarbij de verliezen toenamen aan het einde van de handelssessie, als gevolg van een hernieuwde vrees dat de Europese Unie top van donderdag en vrijdag de problemen niet zal oplossen.

De augustusfuture voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange $2,52 lager op $77,69.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Stilte voor de storm in Europa: krijgt lange termijn voorrang op de korte termijn?

De Euro-top is begonnen en dus krijgt in de fantasie in de pers weer de vrije loop We kregen al de meest spectaculaire scenario’s voorgeschoteld. In sommige scenario’s rollen de landen uit de Euro-zone met elkaar vechtend op de grond. De ondergang van de Euro zou slechts een kwestie van tijd zijn.

Andere scenario’s zien een deus ex machina uit de lucht vallen. Iemand of iets gaat met een voorstel komen dat misschien niet alle Europese problemen in één klap van de tafel veegt maar dat toch alleszins een belangrijke stap in de richting van een oplossing kan zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Europa en zorgwet geven Wall Street kopzorgen

Beleggers op Wall Street maakten zich donderdag zorgen over de situatie in Europa en oordeelden negatief over de zorgwet van president Obama. Daarnaast werd de stemming gedrukt door berichten dat het handelsverlies bij JPMorgan Chase mogelijk veel groter uitvalt.

Halverwege de handelssessie noteerde de Dow-Jonesindex 1,1 procent lager op 12.489,34 punten. De S&P 500-index ging ook 1,1 procent omlaag en stond op 1317,36 punten en deNasdaq leverde 1,6 procent in tot 2828,08 punten.