Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 43636 tot 43640
Bron: bnr.nl
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

De nieuwe pensioenplannen: de pensionado's versus de jeugd

Minister Kamp heeft wilde plannen met onze pensioenen, hij stuurt aan op versoepeling van de zogeheten rekenrente. Maar wie gaat dat eigenlijk betalen?

Nikie van Thiel, voorzitter van de Jonge Democraten. "Het is gewoon een ordinaire rekentruc. We doen alsof er meer geld in de kast zit, maar dat geld is er helemaal niet. En dat gaat straks ten koste van de jongeren." "Ik viel van mijn stoel van verbazing", zegt voorzitter Theo Gommer van de Nederlandse Orde van pensioendeskundigen over het plan.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Brent boven $100, Noorse stakingen oliesector gaan door

De olieprijs voor Brentolie stijgt donderdag boven de $100 per vat nu de stakingen in de Noorse oliesector doorgaan, nadat onderhandelingen wederom zijn vastgelopen op pensioenvraagstukken, waardoor een verlaging in de olieproductie van West-Europa's grootste olieproducent en -exporteur dreigt te worden voortgezet.

De staking, die nu al 12 dagen aanhoudt, heeft de Noorse olieproductie nu al met 15% teruggebracht.

De augustusfuture voor Brentolie noteert omstreeks 11.40 uur op de ICE in Londen 2,1% hoger op $101,81 per vat. De augustusfuture voor ruwe olie op de New York Mercantile Exchange (Nymex) noteert tezelfdertijd 0,88% hoger op $88,54.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

ECB stelt beleggers teleur: AEX -0,6%

Beleggers reageerden donderdag teleurgesteld over de negatieve vooruitzichten die centralebankpresident Mario Draghi schetste.

De AEX-index sloot 0,6 pct lager op 312,97 punten. De MidKap-index daalde ook 0,6 procent en kwam daarmee op 514,78 punten. De CAC 40 in Parijs verloor 1,2 procent en de DAX in Frankfurt zakte 0,5 procent, terwijl de FTSE in Londen 0,1 procent steeg.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Onze obsessie met steeds meer spullen die we niet nodig hebben

De Westerse consumptiemaatschappij is op het verkeerde pad, schrijven Robert en Edward Skidelsky in de Financial Times. Minder consumeren en meer ‘goed leven’ is de boodschap. Om dat te realiseren zijn collectieve beleidsmaatregelen nodig, menen de auteurs.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 5 juli 2012

Wekelijkse olievoorraden dalen harder dan verwacht

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week harder gedaald dan vooraf werd verwacht, blijkt donderdag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration.

De voorraden ruwe olie namen in de week eindigend op 29 juni af met 4,27 miljoen vaten tot 382,896 miljoen vaten, waar vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen op een daling met 1,4 miljoen vaten hadden gerekend.