Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 43636 tot 43640
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Turkije handelt jaarlijks 82 ton goud met Iran

Turkije is niet alleen een de grootste producent van goud in Europa, ook handelt het land veel in edelmetaal. Volgens de Turkse overheid zal er dit jaar ongeveer 80 tot 82 ton aan goud verhandeld worden met buurland Iran. Het land heeft tevens plannen op de eigen goudproductie flink op te schroeven, van de huidige 24 naar een niveau van 34-36 ton per jaar.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Sterke stijging goudaankopen bij Chinese middenklasse

De stijgende welvaart van de Chinese middenklasse doet de vraag naar goud toenemen. China is al de grootste producent van goud en verwacht wordt dat het land dit jaar ook de grootste consument wordt van het gele edelmetaal. Een van de drijvende krachten hierachter is de stijgende vraag naar juwelen en luxeproducten door de groeiende middenklasse.

Tegen 2020 zal 25 % van de bevolking zich in de middenklasse bevinden. Deze bevolkingsgroep wil door middel van luxeproducten en juwelen aantonen dat ze zich dergelijke dingen kunnen veroorloven, een soort statussymbool.

Bron: fd.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

'Kamp moet nieuw pensioen behoeden voor mislukking'

De overheid moet het risico op rechtszaken wegnemen dat ontstaat bij een overstap naar het nieuwe pensioen. Anders is de pensioenhervorming mislukt.

Bron: hpdetijd.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Banken kunnen bij de ECB nu ook terecht met bagger

Vrijdagmiddag maakte de Europese Centrale Bank (ECB) bekend dat banken daar geld kunnen lenen tegen onderpand waarmee u bij uw eigen bank echt niet hoeft aan te komen.

Het is het zoveelste wanhoopsoffensief van deze lender of last resort om de liquiditeit van banken te vergroten. Lenen bij de ECB kon altijd al maar, net als bij uw hypotheek, wil de bank wel zekerheden. Op uw huis is het de norm dat u tussen de zeventig en honderd procent van de executiewaarde kunt lenen. Wat de executiewaarde destijds was stond in een prachtig taxatierapport. Wat u nu voor uw huis zou kunnen krijgen, dat wil niemand weten. Reden waarom banken executoriale verkopen wanhopig proberen te voorkomen, dan moeten ze immers hun verlies nemen.

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Berlusconi: Lastpak Duitsland moet uit de eurozone

Als we de eurocrisis willen oplossen, dan moet Duitsland de eurozone verlaten. Dat zijn de woorden van de voormalig Italiaanse premier Silvio Berlusconi.

Door obligaties van zwakke eurolanden op te kopen, verwordt de Europese Centrale Bank (ECB) steeds meer tot een marktpartij. Het risico is voor de Europese belastingbetalers