Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 43641 tot 43645
Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: zondag 24 juni 2012

Willem Middelkoop: Nederland krijgt ook de Duitse Mark

Willem Middelkoop: "Nederland krijgt na de val van de Euro ook de DMark"

Willem Middelkoop zegt dat Nederland ook een Duitse Mark krijgt als het misgaat met de euro; dat zei hij bij een lezing op de Zuid As.  "Wat we nu doen is een te veel aan schulden oplossen met nog meer schulden. Dat werkt natuurlijk niet." Volgens Middelkoop heeft Nederland allang een plan B voor al de euro klapt: “Verschillende betrouwbare bronnen hebben mij afzonderlijk verteld dat Duitsland en Nederland goed voorbereid zijn op een plan B. De Duitse Mark ligt al ergens klaar, ook in Nederland. Nederland krijgt ook een eigen Duitse Mark.”

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 24 juni 2012

Schäuble pleit voor Europese regering

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble wil de politieke macht van Brussel aanzienlijk uitbreiden. Lidstaten moeten op belangrijke vlakken politieke macht uit handen geven en de Europese Commissie omvormen tot een Europese regering. Dat zegt hij in een interview met het Duitse tijdschrift Der Spiegel, dat maandag wordt gepubliceerd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 24 juni 2012

'Bezoek trojka aan Griekenland uitgesteld'

Het bezoek van een internationale groep financiële experts aan Griekenland om de stand van zaken in kaart te brengen, wordt uitgesteld. Dat heeft een bron bij de Griekse regering laten weten. Reden om het ,,onderzoek van de boeken'' uit te stellen is dat de Griekse premier en de minister van Financiën in het ziekenhuis liggen.

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: zondag 24 juni 2012

Zo beschermt u uw geld tegen de instorting van de euro

Veel Duitsers brengen hun (spaar)geld over naar Zwitserland

Volgens de Duitse financiële marktenexpert Reiner Back zijn professionele beleggers en investeerders die geloven dat de eurozone overeind zal blijven inmiddels een uitzondering geworden. Bijna allemaal bereiden ze zich voor op het einde van de faliekant mislukte Europese valuta unie. Het Duitse Handelsblatt heeft nu ook de 'kleine spaarder' uit de straat een serie tips gegeven om de steeds waarschijnlijker wordende instorting van de euro zo goed mogelijk te overleven:

[... ...]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: zondag 24 juni 2012

Running out of Zilver

Over de gehele wereld kunnen de centrale bankiers hun handen niet van de printknop van hun drukpersen afhouden. Het is daardoor gemakkelijk een ​​stijging van de prijs van edelmetalen te voorspellen in de komende 2 jaar. Het is vergelijkbaar met wat vele malen eerder is gebeurd in het verleden. Na de instorting van de markt in 2008, stegen door de reactie van de centrale banken alle edelmetalen in prijs. Bijvoorbeeld goud sprong omhoog met 25% in 2009. Maar in een goed jaar voor goud, zilver kan het nog beter doen. In 2009 sprong de prijs van zilver omhoog met 50% van $11 tot $17 per ounce.

Nu is het tijd om opnieuw te kijken naar zilver. Sprott de grootste grondstoffen handelaar in de wereld, zegt: "De €100 miljard van de Europese Unie voor de Spaanse banken vorige week is nog maar het begin … Het probleem is veel groter dan centrale bankiers en overheden kunnen behappen – het hele banksysteem is veel groter dan de betrokken landen zelf."

[...]