Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 43646 tot 43650
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Hoop op interventie stuwt beurzen

De Europese beurzen waren vrijdag positief gestemd. Beleggers leken in te zetten op een interventie van de belangrijkste centrale banken indien de Griekse verkiezingen op zondag tot een financiële schokgolf zullen leiden. Vrijdag profiteerden met name de financiële fondsen van deze verwachting.

De AEX-index in Amsterdam sloot 1,9 procent hoger op 297,58 punten. De MidKap-index kreeg er 2,3 procent bij tot 492,11 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen respectievelijk 1,5 en 1,8 procent. Londen bleef achter met een plus van 0,2 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Grieken koopt voor 13 mln aan Nederlandse munitie

Schuldencrisis of niet, Griekenland gaat voor ruim 13 miljoen euro munitie bestellen in Nederland. Het besluit werd bekendgemaakt na overleg tussen ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie.

De aankoop was al in maart door het toenmalige parlement beklonken. De munitie is bedoeld voor Leopardtanks.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Goud wordt de top performer in 2012

UBS hield weer eens een peiling bij de 80 belangrijkste financiële instellingen ter wereld, en opvallend genoeg bleek dat goud volgens de experts de beste performer in 2012 zal worden.

Het moet gezegd, goud gaat nek-aan-nek aan de leiding met obligaties uit groeimarkten. Opvallend genoeg moeten diezelfde beleggers niet veel weten van olie en inflatie-gelinkte obligaties.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Spanje met 7 procent het Greekend in

Hoe je het ook draait of keert, het echte probleem voor Europa is niet de uitkomst van de Griekse verkiezingen aanstaande zondag, maar de record rente van 7 procent in Spanje.

De Spanjaarden betalen zich blauw bij iedere hernieuwing van de schulden en dat kan het land niet veel langer meer dragen. Draghi, Bernanke, … iemand zal moeten ingrijpen, of de Europese droom valt aan diggelen.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

'Macht Moody's moet worden beperkt'

De macht van kredietbeoordelaars als Moody's, Fitch en Standard and Poor's is te groot en moet worden beperkt. Dat heeft Steven Maijoor, voorzitter van de Europese financiële autoriteit ESMA, donderdag gezegd in het televisieprogramma EenVandaag.