Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 43646 tot 43650
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Ghana haalt mogelijk goud en andere reserves weg bij Europese banken

Bullionstreet bericht dat Ghana overweegt haar buitenlandse reserves, waaronder de goudreserve, terug te halen naar eigen land. De centrale bank van Ghana heeft een groot gedeelte van haar reserves ondergebracht in Europese banken, maar door de aanhoudende schuldencrisis en de afwaardering door kredietbeoordelaars maakt de Ghanese centrale bank zich steeds meer zorgen.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

'Stroom onbetaalbaar voor lage inkomens'

Stroom en gas gaan nog aanzienlijk duurder worden. Dat stelt topman Peter Terium van de energiegigant RWE in een interview met het AD zaterdag.

''In Duitsland is nu al discussie over de vraag in hoeverre de energierekening voor de minima nog is op te brengen. Ook in Engeland is energy poverty een thema. Ik verwacht dat dit voor de lage inkomens in Nederland ook gaat spelen'', aldus Terium.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: zaterdag 23 juni 2012

Golf van afwaarderingen drukt Europese beurzen

De Nederlandse en Belgische beurzen zijn de week afgesloten met kleine verliezen en konden op de laatste dag van de week niet meer imponeren. Beleggers blijken nog bezorgd te zijn over de zwakke wereldeconomie en de crisis in de Eurozone. Dat gisteravond het nieuws kwam over het afwaarderen van 15 grote banken door kredietbeoordelaar Moody’s deed de koersen geen goed.

Waar vooral kleinere economieën opvielen door zwakke resultaten en tegenvallende groei of zelfs een economische krimp zijn ook de grote economieën niet op de goede weg. Zowel China, de Verenigde Staten als Duitsland hebben te kampen met tegenvallende macrocijfers zoals het ondernemersvertrouwen. Ook het uitblijven van verdere stimuleringen voor economische groei geeft beleggers nog niet genoeg vertrouwen om in aandelen te stappen. Zowel Europese leiders als bijvoorbeeld de Fed geven nog geen krachtig signaal af om de kwakkelende economieën bij te springen. Beleggers hopen op meer initiatief als volgende week een Eurotop wordt gehouden in Rome.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit hoger

Wall Street is vrijdag hoger gesloten, waarbij de afwaardering van een aantal Amerikaanse banken door Moody's werd verwerkt en vrij snel werd afgeschud en de financials een verdere impuls kregen vanwege het nieuws dat de Europese Centrale Bank zijn onderpand-eisen versoepelt.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,5% hoger op 12.640,78 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,7% tot 1.335,02 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 1,2% won tot 2.892,42 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Olieprijs sluit hoger maar blijft onder de $80

De olieprijs is vrijdag hoger gesloten, waarmee verliezen van een dag eerder wat goedgemaakt werden, maar de futures druk bleven voelen van de Europese schuldenproblematiek, een vertraging in de wereldwijde economische groei en de zorgen over de afnemende vraag naar olie.

De augustus-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange $1,56 hoger op $79,76. Op weekbasis werd echter 5,1% verloren.