Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 43651 tot 43655
Bron: uitzendinggemist.nl
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Niet bang voor de crisis?

Alexander Oey reisde door de Verenigde Staten en filmde gemeenschappen die het heft in eigen hand hebben genomen. Van de 50 Amerikaanse staten zijn er 46 bijna failliet.
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Wat is er aan de hand bij Credit Suisse?

Is er een nieuwe financiële crisis op komst? Heeft die crisis betrekking op het bancair systeem in Europa? Zijn er misschien banken in moeilijkheden, problemen waarover in alle talen wordt gezwegen? Nee, we zijn niet paranoïd, maar vangen toch signalen op die ons argwanend stemmen. Die signalen werden vanmorgen bevestigd door de verlaging van de credit rating bij aantal Europese banken, waaronder KBC.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Opec waarschuwt voor economische risico's

De Organisatie van olie-exporterende landen (Opec) kwam tijdens een bijeenkomst in Wenen weliswaar overeen dat het bestaande plafond voor de olieproductie van 30 miljoen vaten per dag gehandhaafd wordt, maar waarschuwde daarbij wel dat een wereldwijde economische vertraging voor onrust op de oliemarkten kan zorgen.

De handhaving van het productieplafond komt niet als een verrassing, nadat enkele Opec-leden hadden geklaagd dat een te grote olievoorraad zou kunnen leiden tot een sterke daling van de olieprijzen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

AEX 1% in het groen

De koersen schieten omhoog. De AEX wint meer dan 1%. Bijna alle AEX-fondsen staan op winst.

In Amsterdam is de beurs vrijdag hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met winsten. De stemming werd gesteund door berichten dat de centrale banken zullen ingrijpen als de uitslag van de Griekse verkiezingen daartoe aanleiding geeft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Wat staat de markten maandagmorgen te wachten? Zal de olifant een muis baren?

In de Euro-crisis hebben we al heel spannende meetings beleefd, met spoedvergaderingen van alle Europese leiders en wat nog meer. Ook morgen en overmorgen zal de spanning te snijden zijn, hoewel er ditmaal iets heel anders op de agenda staat. De tweede editie van de Griekse parlementsverkiezingen belooft namelijk een thriller van jewelste te worden.

Stellen dat we maandag in een andere omgeving wakker kunnen worden zou de waarheid geweld aandoen. We zijn er wel van overtuigd dat de eerste stap kan gezet worden naar een nieuwe wereld op een niet zo heel lange termijn. Extreem-links aan de macht in Griekenland zou namelijk de Euro-zone op haar grondvesten kunnen doen daveren.

[... ...]