Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 43651 tot 43655
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Wall Street veert op

De effectenbeurzen in New York noteerden vrijdag aan het einde van de handelsdag in de plus. De markt herstelde van de forse koersverliezen van een dag eerder, maar de handelsvolumes bleven beperkt door een gebrek aan richtinggevend nieuws. Een Europees plan om de groei te stimuleren gaf de handel wat steun.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,6 procent hoger op 12.643 punten. De brede S&P 500 klom 0,7 procent tot 1334 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1 procent tot 2887 punten.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

ECB houdt obligatiewapen op zak

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft afgelopen week opnieuw geen obligaties van eurolanden opgekocht. Dat bleek maandag uit cijfers van de centrale bank.

De ECB kocht tussen mei 2010 en maart dit jaar in verschillende periodes voor ruim 210 miljard euro aan obligaties van eurolanden. Die aankopen waren bedoeld om de handel in de staatsleningen van probleemlanden aan de gang te houden en de rente op dat staatspapier niet te hard te laten stijgen. Sinds eind januari werden er echter alleen een aantal kleine aankopen gedaan en de afgelopen 14 weken lagen de aankopen helemaal stil.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

De huizenmarkt; een onoplosbaar probleem

Vorige week ontstond er opeens een licht optimisme over de huizenmarkt in Nederland. Er werden in mei 2012 volgens het Kadaster 10.182 woningen verkocht. Een stijging van 2,7% ten opzichte van mei 2011 en vergeleken met april 2012 was er zelfs sprake van een forse stijging van 23,6%. Dat er bij deze cijfers een addertje onder het gras zat, bleek wel uit de houding van makelaarsvereniging NVM. De makelaars, die over het algemeen áltijd wel een positief verhaal van negatieve cijfers weten te maken of gewoonweg hun kop in het zand steken, waren dit keer opvallend terughoudend.

[... ]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Biflatie Bulletin: Banken verder in de problemen

Ruim een maand geleden kondigde Biflatie.nl het al aan: De bankencrisis laait weer op. Een forse afwaardering van de kredietstatus van meerdere grote banken was in aantocht. Donderdag was het de beurt aan kredietbeoordelaar Moody’s. Er werden door Moody's vijftien grote internationale banken afgewaardeerd. De verlaging van de kredietrating kan de banken in kwestie mogelijk miljarden aan extra onderpand kosten. De getroffen banken waren voornamelijk Amerikaanse financiële instellingen. Het grootste slachtoffer was echter een Zwitserse bank.

[...]

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Bankrekeningen miljoenen Britten al enkele dagen ontoegankelijk

Wat doe je als je enkele dagen niet kunt pinnen en je geen cash geld achter de hand hebt om bijvoorbeeld boodschappen te kunnen doen?

Tot 12 miljoen rekeninghouders van de Britse banken NatWest, RBS en UlsterBank kunnen al drie dagen niet pinnen of elektronisch geld overschrijven. Officieel wordt als reden een 'technisch mankement' gegeven, maar veel Britten vrezen dat hun banken in werkelijkheid op omvallen staan. Klanten klagen dat ze geen salaris hebben ontvangen, dat ze geen betalingen kunnen verrichten en dat ze bijvoorbeeld de (ver)koop van hun huis niet kunnen afronden. NatWest en RBS hebben het 'mankement', dat niet veroorzaakt zou zijn door hackers, nog steeds niet opgelost.