Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 43671 tot 43675
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Risicovrij goud

De FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) heeft een voorstel gedaan om goud door te classificeren als een Zero Risk Tier 1 Asset.

Banken die goud aanhouden, zullen dus geen kapitaal hier tegenover moeten zetten. Goud wordt immers risk free. Net zoals cash dus.

Als het voorstel er door geraakt, worden banken op deze manier eigenlijk aangemoedigd om goud te kopen.

Dit is een enorme stijlbreuk met het verleden. Noem het gerust een game-changer.

Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Verlies

Het handelsverlies van het Londense kantoor van JP Morgan loopt op naar $9 miljard. Dat is veel meer het bedrag van $2 miljard dat topman Jamie Dimon eerder heeft genoemd. Hij zei in mei nog dat het verlies door het afwikkelen van de posities de komende kwartalen hooguit kon verdubbelen. 

Dat meldt de Amerikaanse website Dealbook op basis van bronnen die zijn ingelicht over de situatie. Begin mei kwam boven water dat de divisie Chief Investment Office (CIO) van JP Morgan in Londen in de derivatenmarkt op een handelsverlies zat van tenminste $2 miljard.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Zoveelste eurocrisis, zijn er nog wel goede banken te vinden?

Nu is het de beurt aan Cyprus om noodhulp te vragen aan Europa voor zijn falende banken, nadat ook Spanje dat deed. Telkens gaat het om vele miljarden tot zelfs tientallen miljarden euro aan risico dat de samenlevingen moeten slikken. Tijd om de vraag te stellen: zijn er nog wel goede banken te vinden, en welke zijn dat dan?

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

'Top levert geen gedetailleerde besluiten op'

De 2-daagse eurotop die donderdag begint, zal geen gedetailleerde besluiten opleveren over de aanpak van de schuldencrisis. Het doel is vooral om tot een gezamenlijk en ambitieus stappenplan te komen om uit de crisis te komen.

Dat heeft een Duitse overheidsfunctionaris gezegd. De verwachtingen rond de top op de financiële markten waren al niet hooggespannen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 28 juni 2012

Kwart meer bedrijven over de kop

Maar Nederland is wel uit de recessie!

Alleen in de provincies Groningen en Drenthe vielen er minder bedrijven om. Het aantal faillissementen in deze regio's daalde met respectievelijk 5 en 17 procent. In de bouwsector en industrie vielen de afgelopen periode de hardste klappen.