Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 43676 tot 43680
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

ECB staat voor historische rentestap

Na de onverwachte besluitvaardigheid van de Europese leiders vorige week rusten de ogen nu op de Europese Centrale Bank (ECB). Die staat donderdag voor de beslissing om de belangrijkste rentes in de eurozone te verlagen tot de laagste niveaus ooit. Op de financiële markten wordt echter gehoopt op maatregelen die meer kunnen betekenen voor de zwakke eurolanden.

De verwachtingen voor de maandelijkse rentevergadering van de ECB zijn hooggespannen. Veel economen gaan ervan uit dat de herfinancieringsrente (de rente waartegen banken geld lenen bij de ECB) met 0,25 procentpunt wordt verlaagd tot 0,75 procent. Daarmee komt het centrale rentetarief voor het eerst in het bestaan van de euro lager uit dan 1 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Diamond (Barclays): ongelukkig dat wij de eerste zijn

Het LIBOR-renteschandaal in de UK gaat nog meer koppen kosten. Dat denkt Bob Diamond, tot gisteren topman van de Britse bank Barclays. Diamond wordt op dit moment gegrilld door het Britse parlement.

Barclays sjoemelde jarenlang met een belangrijk rente-tarief, de LIBOR. Voor dat rentetarief lenen banken elkaar geld uit. Elke dag wordt de LIBOR samengesteld door zo'n 15 banken, van over de hele wereld. Het gemiddelde van wat die banken opgeven, wordt gebruikt als dagrente. Ook voor bijvoorbeeld hypotheken vormt de LIBOR een basis, al geldt dit meer voor Groot-Brittannië dan voor de Europese banken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

Eind aan rally op Europese beurzen

Op de Europese aandelenmarkten is woensdag een einde gekomen aan de rally van de afgelopen dagen. Bij een gebrek aan richtinggevend nieuws verzilverden beleggers de forse koersstijgingen van de afgelopen dagen. Er kwam ook geen steun uit de Verenigde Staten, waar de beurzen gesloten zijn in verband met Onafhankelijkheidsdag.

De belangrijkste indices deden een klein stapje terug. De AEX-index in Amsterdam stond tijdens de middaghandel 0,2 procent lager op 313,65 punten. DeMidKap-index van middelgrote fondsen noteerde 0,1 procent lager op 516,20 punten. De hoofdgraadmeters van de beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs gingen 0,1 tot 0,6 procent omlaag.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

'Jobs liggen voor het rapen, maar men moet zich willen bukken'

Oost-Europese arbeiders worden massaal ingezet bij het plukken van de Deense aardbeienoogst omdat de meeste werkloze Denen weigeren dit soort werk te doen. De discussie die momenteel in Denemarken woedt over de verhoging van de werkloosheidsuitkeringen is in deze context dan ook geheel ongepast, schrijft de krant Jyllands-Posten:

"Werkloosheid is een ongemakkelijk onderwerp omdat mensen er zich ongewenst en oncapabel bij voelen... Om die reden moet er continu naar gestreefd worden de werkgelegenheid hoog te houden en werklozen mogelijkheden aan te bieden teneinde middelen van bestaan te genereren.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 4 juli 2012

'Meneer Van Rompuy! Fijn dat u er nog 's bent. Maar niemand gelooft u nog'

Herman Van Rompuy verdedigde dinsdag in het Europees Parlement de akkoorden die de leiders van de eurozone vorige donderdag en vrijdag sloten tijdens de 19de eurotop in Brussel. Lidstaten kunnen beslissingen over het noodfonds ESM niet blokkeren, gaf de voorzitter van de Raad van Europa  als antwoord op geruchten dat Finland mogelijk tegen gaat stemmen tegen de directe steun aan banken. Nigel Farage toonde zich opnieuw Van Rompuy's nachtmerrie.