Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 43676 tot 43680
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Standpunt U.S. tov Europa verhardt

De Verenigde Staten begrijpen maar al te goed dat het verergeren van de Europese problemen ook de Verenigde Staten niet onberoerd zullen laten. Het risico van besmetting blijft op de eerste plaats beperkt tot de Euro-zone, maar zal in een volgende fase ook andere delen van de wereld bereiken.

Toch zijn de U.S. het niet langer eens met de manier waarop de Euro-crisis momenteel wordt aangepakt. Cathy McMorris Rodgers, republikeins congreslid voor Washington, riep recent haar landgenoten op om een hardere houding ten opzichte van Europa aan te nemen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Alan Greenspan ziet geen gemakkelijke uitweg meer

De voormalige voorzitter van de Fed, Alan Greenspan, verwacht dat de economie blijft ‘slabakken’. In Europa worden geen knopen doorgehakt en de VS zal ook verder blijven aanmodderen.

Kortom, Greenspan ziet geen gemakkelijke uitweg meer. Het aanpakken van het overheidstekort zou alvast een eerste stap in de goede richting betekenen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

UPDATE: Moody's downgrade geen invloed op financiering Zwitserse banken

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Moody's downgrades 15 grote financials' om extra informatie toe te voegen.)

De Zwitserse banken Credit Suisse (CS) en UBS ag (UBS) stellen vrijdag in reactie op de verlaging van hun de kredietstatus, en die van 13 andere wereldwijde opererende financiele instellingen, door Moody's Investors Service donderdagavond laat, dat dit geen invloed zal hebben op hun liquiditeit of financiering.

"Credit Suisse blijft e e n van de best gewaardeerde banken door Moody's Investors Service in vergelijking tot soortgelijke instellingen - slechts twee banken zijn hoger gewaardeerd - en de wijziging in kredietstatus zal geen invloed hebben op de liquiditeit of financieringsplanning", zegt de bank in een verklaring.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Mijnen tonen weer zwakte

De Dow Jones verloor gisteren bijna 2%. Op zo’n dag is het interessant om te kijken waar de zwakte zit.

En de sector die de grootste dreun kreeg … waren de goud- en zilvermijnen.

De Gold Bugs Index verloor 5,3%. Kunnen we deze daling linken aan het nieuws dat Moody’s 15 banken bedacht met een downgrade?

Door de downgrade moeten banken extra waarborgen aanhouden voor tradingposities en dit kan zorgen voor liquidaties.

Werden de mijnen en de metalen hierin meegesleurd? Blijkbaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

'Moody's leeft in het verleden'

De massale afwaardering van de grootste internationale banken die kredietbeoordelaar Moody's donderdag heeft doorgevoerd is slecht gevallen bij betrokken banken. Moody's kijkt alleen naar het verleden en heeft geen oog voor veranderingen die zijn doorgevoerd, stelden Citigroup en Royal Bank of Scotland (RBS).