Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 43696 tot 43700
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Hoop doet leven op Wall Street

In New York noteerden de effectenbeurzen donderdag in de plus. Hoop dat de meeste Griekse kiezers toch in de eurozone willen blijven en zondag hun stem uitbrengen op een partij die verder wil hervormen, won het van zorgen over de ontwikkelingen in Spanje.

Gezaghebbende bronnen bij de G20 meldden bovendien dat de centrale banken van economische grootmachten bereid zijn tot maatregelen om de financiële markten te ondersteunen, mocht de uitslag in Griekenland toch slecht uitpakken. Dat gaf de handel een extra steuntje in de rug.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Prijs van Natural Gas schiet omhoog na voorraadrapport

De prijs van Natural Gas schoot deze namiddag omhoog in navolging van het nieuwste rapporten inzake de voorraden in de VS.

Het blijkt namelijk dat de NG voorraden minder snel zijn toegenomen dan waar de markt eerder op gerekend had.

Ondertussen staat de prijs van Natural Gas zo’n 10 procent hoger!

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Jim Rogers: "Laat Spanje, Griekenland, ... in hemelsnaam failliet gaan"

Jim Rogers snapt er niks meer van. Waarom kunnen landen die in faling zijn niet meer in faling gaan?

Dat is in het verleden zoveel malen gebeurd en de wereld is niet opgehouden met bestaan. Dus laat de landen in problemen in hemelsnaam failliet gaan, zodat we verder kunnen, aldus Rogers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

OPEC houdt productieplafond op peil

Oliekartel OPEC handhaaft het huidige productieplafond van 30 miljoen vaten per dag, hoewel de prijs van Brentolie momenteel onder de beoogde 100 dollar per vat ligt. Dat hebben de 12 lidstaten donderdag afgesproken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Spanje op weg naar Italiaanse schuldengraad

Inderdaad, aan het huidige tempo is Spanje goed op weg om binnen enkele jaren te kampen met een Italiaanse schuldengraad. De Italianen staan er op overheidsniveau dus veel slechter voor dan de Spanjaarden. Voor de markten lijkt het dan ook een uitgemaakte zaak dat ook de Italianen aan het Europees infuus moeten.

De Italiaanse rente op 7-jarige obligaties bedroeg gisteren 5,89 %, een forse stijging ten opzichte van de 5,38% vorige week. Deze rentevoet kan als maatstaf genomen worden omdat de gemiddelde duurtijd van de Italiaanse obligaties 7 jaar bedraagt.