Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 43696 tot 43700
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

UPDATE: Moody's downgrade geen invloed op financiering Zwitserse banken

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Moody's downgrades 15 grote financials' om extra informatie toe te voegen.)

De Zwitserse banken Credit Suisse (CS) en UBS ag (UBS) stellen vrijdag in reactie op de verlaging van hun de kredietstatus, en die van 13 andere wereldwijde opererende financiele instellingen, door Moody's Investors Service donderdagavond laat, dat dit geen invloed zal hebben op hun liquiditeit of financiering.

"Credit Suisse blijft e e n van de best gewaardeerde banken door Moody's Investors Service in vergelijking tot soortgelijke instellingen - slechts twee banken zijn hoger gewaardeerd - en de wijziging in kredietstatus zal geen invloed hebben op de liquiditeit of financieringsplanning", zegt de bank in een verklaring.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Mijnen tonen weer zwakte

De Dow Jones verloor gisteren bijna 2%. Op zo’n dag is het interessant om te kijken waar de zwakte zit.

En de sector die de grootste dreun kreeg … waren de goud- en zilvermijnen.

De Gold Bugs Index verloor 5,3%. Kunnen we deze daling linken aan het nieuws dat Moody’s 15 banken bedacht met een downgrade?

Door de downgrade moeten banken extra waarborgen aanhouden voor tradingposities en dit kan zorgen voor liquidaties.

Werden de mijnen en de metalen hierin meegesleurd? Blijkbaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

'Moody's leeft in het verleden'

De massale afwaardering van de grootste internationale banken die kredietbeoordelaar Moody's donderdag heeft doorgevoerd is slecht gevallen bij betrokken banken. Moody's kijkt alleen naar het verleden en heeft geen oog voor veranderingen die zijn doorgevoerd, stelden Citigroup en Royal Bank of Scotland (RBS).

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Spanje: directe bankensteun mogelijk

Spanje en de Europese Unie zijn nog steeds in gesprek over manieren waarop fondsen van de Europese Unie (EU) direct in de noodlijdende Spaanse bankensector geinjecteerd kunnen worden, in plaats van via de Spaanse overheid, zegt minister van financien Luis de Guindos vrijdag.

"Dit is zeker een mogelijkheid", zegt De Guindos aan de zijlijn van een bijeenkomst van de ministers van financien van de EU in Luxemburg. "Dit is geen proces dat gelijk afgerond is."

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Beurzen zetten daling voort

De Europese beurzen gingen vrijdag opnieuw omlaag. De aanhoudende bezorgdheid over de economische vooruitzichten zorgde voor een negatief beursklimaat. Daarnaast daalde het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie tot het laagste niveau in twee jaar.

,,De slechte inkoopmanagerscijfers uit Europa en China werken nog door. Ook waren de macrocijfers uit de VS niet al te best. En deze week hebben we ook wat winstwaarschuwingen van bedrijven gezien. De impact van de crisis wordt steeds merkbaarder. Het nieuws uit Spanje valt daarentegen mee. De banken lijken zo'n 60 miljard euro nodig te hebben en in principe kan Spanje behoorlijk geholpen worden door Europa. Verder neemt de druk op Duitsland om meer te doen steeds meer toe'', aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.