Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 43701 tot 43705
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Duitse oppositie steunt begrotingspact en ESM-noodfonds

De Duitse oppositiepartijen zijn bereid om het Europese begrotingspact en het noodfonds van de eurozone; het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) te steunen, waardoor ratificatie voor het eind van de maand binnen bereik ligt.

Het kabinet van bondskanselier Angela Merkel en vertegenwoordigers van de oppositiepartijen hebben weken onderhandeld om een compromis te bereiken dat zou zorgen voor parlementaire goedkeuring voor het begrotingspact en het ESM.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Is Angela Merkel eindelijk bereid om meer te doen voor Europa?

Op de G20 meeting werd tot vervelens toe herhaald dat de E.U. meer moet doen om de rente die een aantal landen op hun staatsobligaties moeten betalen te doen zakken. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan, zeker wanneer de neuzen niet in dezelfde richting wijzen.

Anderzijds is het niet blijvend mogelijk dat Spanje meer dan 5 % rente moet betalen op obligaties met een looptijd van twaalf maanden. Aan een dergelijke hoge rentevoet duurt het niet lang meer of de Spanjaarden moeten officieel met het handje open om hulp komen vragen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Jim Rickards over de Fed beslissing van Operation Twist

Jim Rickards werd gevraagd door Lauren Lyster in haar programma Capital Account over de recente aanpak van de Fed, waarbij men de rente onveranderd liet en Operation Twist verlengde.

Rickards ziet veel vergelijkingen met de TBTF banken… de Fed zorgt vooral voor zichzelf!

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Overheid staat al voor 465 miljard euro garant

De overheid staat in totaal voor 465 miljard euro garant voor risico's van burgers, bedrijven, banken en andere eurolanden. Dat is een financieel risico voor de overheidsfinanciën met een omvang van meer dan driekwart van onze totale economie.

Dat blijkt donderdag uit een rapport van de Algemene Rekenkamer. De Rekenkamer constateert dat de risico's voor de Staat van al die garanties sinds 2008 substantieel zijn toegenomen. Toen bedroeg het risico nog 42 procent van het bruto binnenlands product, wat overeenkwam met 250 miljard euro. Inmiddels is dat in 2011 vooral door garanties in het kader van de eurocrisis opgelopen naar 77 procent van het bbp, wat neerkomt op 465 miljard euro.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

'Bezuinigingen werpen Italië 15 jaar terug'

Door het bezuinigingsbeleid van de regering wordt de economie van Italië bijna 15 jaar teruggeworpen. De consumptie van gezinnen gaat dalen naar het niveau van 1998. Dit stelde althans Carlo Sangalli donderdag, de voorzitter van de federatie van de Italiaanse detailhandel.