Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 43706 tot 43710
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

Nikkei eindigt met verlies

De beurs in Tokio is vrijdag lager gesloten. De stemming werd gedrukt door de forse koersverliezen op Wall Street. De risicobereidheid onder belegges nam af door de vrees voor een verdere vertraging van de wereldwijde economie.

De Nikkei eindigde 0,3 procent hoger op 8798,35 punten. De Japanse beurs wist desondanks deze week 2,7 procent te winnen. Vooral de Japanse exportbedrijven deden het afgelopen week goed dankzij een verzwakking van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

IMF roept eurozone op stappen te zetten

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft de eurozone eens te meer opgeroepen met "complete en krachtige antwoorden" te komen om de schuldencrisis onder bedwang te krijgen, waarbij het IMF met een driepunts-strategie komt voor het oplossen van de meest urgente korte termijn problemen en nog e e n oplossing heeft voor problemen op de lange termijn.

Het rapport, het eerste zogenaamde "Artikel IV" van het IMF dat de eurozone als geheel bekijkt, roept op tot monetaire verruiming, herkapitalisatie van zwakke banken en het loslaten van nominale doelen ter vermindering van de schulden als de drie oplossingen op korte termijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent lager

De AEX opent vrijdag naar verwachting lager, in reactie op het lagere slot van Wall Street, de downgrade door Moody's van 15 grote financials en de voortdurende zorgen over de Europese schuldproblemen.

De AEX-index sloot donderdag 0,4% lager op 301,64 punten, de Midkap verloor 0,7% op 499,61 punten en de Smallcap eindigde 0,6% hoger op 379,31 punten.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

ECB houdt obligatiewapen op zak

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft afgelopen week opnieuw geen obligaties van eurolanden opgekocht. Dat bleek maandag uit cijfers van de centrale bank.

De ECB kocht tussen mei 2010 en maart dit jaar in verschillende periodes voor ruim 210 miljard euro aan obligaties van eurolanden. Die aankopen waren bedoeld om de handel in de staatsleningen van probleemlanden aan de gang te houden en de rente op dat staatspapier niet te hard te laten stijgen. Sinds eind januari werden er echter alleen een aantal kleine aankopen gedaan en de afgelopen 14 weken lagen de aankopen helemaal stil.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 22 juni 2012

'AEX begint met verlies'

De beurs in Amsterdam opent waarschijnlijk met verlies, in navolging van de forse koersverliezen op Wall Street. Een verlaging van de kredietwaardering van 15 grote internationale banken zorgt voor een negatieve stemming.

,,De AEX opent 2 tot 3 punten lager. De zwakke economische cijfers tonen aan dat de crisis in de eurozone de wereldeconomie steeds meer onder druk zet. Ook gaan de grondstofprijzen steeds verder omlaag door de zwakke vooruitzichten. Vandaag wordt uitgekeken naar de mini-top van Spanje, Frankrijk, Duitsland en Italiƫ. De druk op Duitsland om met Europees geld Spaanse en Italiaanse staatsobligaties op te kopen zal naar verwachting toenemen'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.