Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 43706 tot 43710
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

BOEM: Griekse bankaandelen stijgen tot 20 procent

De Griekse beurs (ASE index: +6,8%) staat plots in vuur en vlam. Geruchten doen de ronde dat de nieuwste peiling zou wijzen op een overwinning van de gevestigde Griekse pro-euro partijen aanstaande zondag.

De Griekse bankaandelen gaan door het dak op de berichten, met individuele stijgingen van meer dan 20 procent!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

7 procent voor Spanje… wat maakt het uit?

De markt is in de ban van de snelle stijging van de rente in Spanje. Zopas werd een nieuw record gevestigd van 7 procent voor Spanje 10-jarige rente.

De vraag is echter: wat nu? Hoe moet het nu verder met de Spanjaarden. Zoals de historie heeft uitgewezen, kan het vanaf hier twee kanten uit.

In Griekenland, Ierland en Portugal bleek een overschrijding van 7 procent de trigger te zijn voor een fors hogere rente op korte termijn. In Italië was het echter het signaal om rechtsomkeer te maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Jort Kelder – Het Snelle Geld: Aflevering 8 – Nieuwe ronde! Nieuwe kansen?

In deze laatste aflevering van het Snelle Geld blikt Jort Kelder terug op de achtbaan van het kapitalisme over de afgelopen decennia, en wat de toekomst voor ons financiële systeem in petto heeft.

Slim Beleggen wil via deze weg Jort Kelder feliciteren met dit meesterwerk: chapeau! We kijken al met de nodige interesse uit naar jouw nieuwe projecten… veel succes, Jort.

Bekijk de video in andere formaten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Pimco adviseert klanten Europa te verlaten

Vermogensbeheerder en obligatiebelegger Pimco adviseert zijn klanten hun beleggingen voor zover mogelijk uit Europa terug te trekken en elders hun heil te zoeken. De situatie in de eurozone is dermate onzeker en riskant dat grote beleggers daar weinig te zoeken hebben.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Italie's financieringskosten lopen fors op tijdens veiling

De financieringskosten voor de Italiaanse regering liepen donderdag tijdens een veiling fors op, een ontwikkeling die het ingewikkeld zal maken voor premier Mario Monti om financiele steun van overige eurozone landen te voorkomen.

De verslechtering van het sentiment onder beleggers ten aanzien van de eurozone's derde grootste economie weerspiegelt de bezorgdheid over het domino-effect van de Spaanse bancaire sector, evenals toenemende zorgen over Monti's vermogen om het tij te keren voor de ten dode opgeschreven economie. De Italiaanse economie kromp in het eerste kwartaal van 2012 het meest van de leden van de G20 en lijkt een langdurige krimp te ondergaan.