Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 43711 tot 43715
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Roadmap naar het Europese eindspel

Zwakke economische groei

Zwakke bancaire sector

Veel teveel schulden

Hoge werkloosheid

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Duitse bunds sluiten hoger

Duitse bunds zijn donderdag hoger gesloten, na in de middaghandel steun te hebben ondervonden van een zwakke vertrouwensindicator en tegenvallende huizendata uit de Verenigde Staten, waardoor beleggers kozen voor minder risico.

De leningen profiteerden bovendien van hun status als veilige beleggingen, nadat geruchten de markten in kwamen over een mogelijke afwaardering door Moody's van enkele grote banken.

Bron: realiteitsblog.nl
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Is Nederland stiekem al failliet?

In het begin van de jaren 1990 tikte de Nederlandse staatsschuld de 200 miljard Euro (toen nog 440 miljard gulden) aan. Stapje voor stapje, en soms zelfs een sprongetje terug, groeide de staatsschuld rustig naar 250 miljard in het voorjaar van 2004, om in 2007 te groeien tot 259 miljard euro. Een staatsschuld waar menig land jaloers op was, aangezien de schuld als percentage van het BNP relatief laag uitviel op iets meer dan 40% van het BNP. Maar toen Lehman Brothers viel in 2008 sprong de schuld in 1 jaar tijd naar 346 miljard. Na een rustig 2009 werd in 2010 een eerste tik uitgedeeld door Griekenland en het jaar werd afgesloten met een schuld van 371 miljard.

Eind 2011 zal de staatsschuld op ruim 400 miljard uitkomen. En dat terwijl we een recessie tegemoet gaan. Het BNP zal dus dalen, terwijl de schuld groeit. Dat betekent dat de schuld als percentage van het BNP extra snel groeit. En wel zo snel dat we in de gevarenzone komen. Onze AAA-rating zal naar verwachting snel sneuvelen in 2012. Vervolgens stijgt de rente en dan zijn de huidige bezuinigingsplannen nog maar het begin.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Resultaten Griekse verkiezingen kunnen pad naar Verenigd Europa helpen effenen

Over de uitslag van de Griekse verkiezingen kan niemand echt enthousiast worden. Het politiek landschap is erg versnipperd en het lot van een nieuwe regering hangt aan een zijden draadje. Ze kan namelijk als gevolg van interne spanningen als los zand weer uit elkaar vallen.

Marc Chandler, de bekende valutaspecialist bij Brown Brothers Harriman, is van mening dat de nieuwe regering het al even moeilijk zal hebben om veranderingen door te voeren dan de oude. De reacties van de markten heeft dat trouwens al aangetoond.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Spaanse banken hebben tot 62 miljard nodig

Spaanse banken hebben 16 tot 62 miljard euro nodig om er weer bovenop te komen. Dat heeft een zogenoemde stresstest uitgewezen, zo liet een woordvoerder van de centrale bank van Spanje donderdag weten.

De test werd gedaan door het Amerikaanse onderzoeksbedrijf Oliver Wyman en het Duitse Roland Berger. De eurolanden hebben maximaal 100 miljard uitgetrokken voor steun aan de Spaanse banken. Spanje heeft nog geen officieel verzoek om steun gedaan.