Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 43721 tot 43725
Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Record: Stockton California USA klapt tegen de financiele muur aan

As mediation with the city's creditors fails, the California city of Stockton looks set to become the US' largest ever city bankruptcy. The city with the second largest foreclosure-rate in the nation has seen its property taxes and other revenues decline while retiree benefits drained city coffers, according to the SF Chronicle. The city manager, Bob Deis, spoke to a special council meeting tonight, noting (via Bloomberg):

Bron: eurobench.com
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Italiaanse korte rente bijna op 3 procent

MILAAN (AFN) - Italië haalde woensdag 9 miljard euro op met een veiling van leningen voor 6 maanden. De rente op het schatkistpapier steeg van 2,1 procent eind mei naar 2,96 procent. Dat is het hoogste niveau sinds december.

Donderdag gaat het land weer naar de markt, in de hoop 5,5 miljard euro op te halen met 5- en 10-jarige staatsobligaties. De rente op 10-jarige leningen steeg woensdag naar 6,14 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Staat mikt maandag op 2 tot 4 miljard euro

De Nederlandse overheid wil maandag 2 tot 4 miljard euro ophalen met de veiling van twee staatsleningen. Dat meldde het Agentschap van de Generale Thesaurie woensdag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

NL Staat wil EUR2-4 mrd ophalen met veiling 2 leningen

De Nederlandse Staat wil maandag 2 juli 2012 EUR2-4 miljard ophalen met de veiling van twee leningen, zo maakt het agentschap van het ministerie van Financien woensdag bekend.

De eerste veiling betreft de heropening van een lening die afloopt op 28 september 2012. Het reeds uitstaande bedrag is EUR5,3 miljard. Met de heropening wil het agentschap EUR1-2 miljard extra ophalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Correlatie tussen aantal Spaanse werklozen en deficieten ligt voor de hand

Twee onafhankelijke consultants hebben proberen te becijferen hoe groot het deficiet in de Spaanse bancaire sector nu werkelijk is. Oliver Wyman en Roland Berger kwamen tot de conclusie dat er een tekort is van 51 tot 62 miljard Euro, naargelang de barometers die gehanteerd worden.

We wachten nu op een audit van de Spaanse staat waarna er een definitief bedrag op het gat kan geplakt worden. Maar opnieuw stelt zich steeds dezelfde vraag: hoe betrouwbaar kan de uitkomst van zo’n audit zijn? De twijfels daaromtrent blijven bestaan. We zijn al tweemaal belogen, het wantrouwen is dus groot.