Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 43726 tot 43730
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Oudste bank ter wereld schrapt 15% banen

Banca Monte dei Paschi di Siena (BMPS) ontslaat in de komende 3 jaar 4600 werknemers, ofwel 15 procent van het totaal. Daarnaast gaat de bank op zoek naar 1 miljard euro aan nieuw kapitaal en zullen er filialen worden gesloten.

Dinsdag klopte BMPS, de oudste bank ter wereld, bij de Italiaanse overheid aan voor steun. De bank kan maximaal 2 miljard euro tegemoet zien om aan de nieuwe Europese kapitaaleisen te voldoen. BMPS, opgericht in 1472, bezit voor circa 25 miljard euro aan Italiaanse staatsobligaties en heeft daardoor veel last van de aanhoudende Europese schuldencrisis. De op twee na grootste bank van Italië leed vorig jaar een verlies van 4,7 miljard euro.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Wil Europa dan toch vroeger pensioen?

Europees president Herman Van Rompuy zal op de Europese top van 28 en 29 juni in Brussel nieuwe hervormingsplannen voorstellen, zo liet hij verstaan in het Duitse blad 'Welt am Sonntag'. Hij wil dat Europese aanbevelingen ook verplicht kunnen worden opgelegd. Meteen stelt hij daarbij dat de Europese lidstaten ertoe moeten worden gedwongen de pensioenleeftijd te koppelen aan de levensverwachting.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Angela Merkel zet hakken in het zand, Italië snakt naar hulp

De Euro-top die morgen begint zal 9 kansen op 10 een onverbiddelijke Angela Merkel stuiten. Op een politieke meeting in eigen land verklaarde de Duitse kanselier dinsdag nog dat van een gezamenlijke Europese schuldenverplichting niets in huis komt zolang zij leeft.

Iets krachtiger kunnen haar woorden als volgt samengevat worden: ‘Over mijn lijk’. Daarmee kunnen we meteen de vraag van 100 miljard stellen: wat kan de Euro-top dan wel concreet opleveren? We vrezen dat er opnieuw alleen maar een paar vage verklaringen gaan afgelegd worden. Europa zal hopeloos achter de zaken blijven aanhollen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Amsterdamse beurs op winst

De Amsterdamse beurs staat in het groen, net als anders Europese beurzen. Beleggers putten moed uit de hogere slotstanden in Azië en op Wall Street, maar blijven voorzichtig in aanloop naar de EU-top over de schuldencrisis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 27 juni 2012

Nikkei boekt eerste winst van de week

De beurs in Japan heeft woensdag de eerste dagwinst in bijna een week tijd geboekt. Handelaren bleven echter zeer voorzichtig in aanloop naar de EU-top van donderdag en vrijdag.

De toonaangevende Nikkei-index sloot na een sterke eindsprint 0,8 procent hoger op 8730,49 punten. Andere beurzen in het Verre Oosten gingen eveneens omhoog. De Hang Seng in Hongkong noteerde in de middaghandel een winst van 1 procent, de All Ordinaries in Sydney klom 0,7 procent. In Seoul eindigde de Kospi-index onveranderd.