Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 43726 tot 43730
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

'Centrale banken bereid markten te steunen'

De centrale banken van de belangrijkste economieën zijn bereid in te grijpen op de financiële markten als de uitslag van de Griekse verkiezingen van zondag daar aanleiding toe geeft. Dat hebben verscheidene functionarissen rond het G20-overleg van volgende week donderdag gemeld.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Spaanse banken lenen opnieuw meer geld bij ECB

De druk op de Spaanse banken neemt toe, met als gevolg dat deze steeds afhankelijker worden van het geld dat ze kunnen lenen bij de Europese Centrale Bank. Op Zero Hedge kwamen we onderstaande grafiek tegen, die in kaart brengt hoeveel miljoenen euro's de Spaanse en Italiaanse bankensector hebben geleend bij de ECB. De grafiek is gebaseerd op gegevens die de Spaanse en Italiaanse centrale banken van tijd tot tijd publiceren op hun website.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Zwitserse centrale bank blijft koppeling euro verdedigen

De Zwitserse centrale bank (SNB) heeft in haar kwartaalbericht opnieuw aangegeven dat het zal blijven interveniëren in de valutamarkt. Begin september vorig jaar besloot de SNB om een plafond in te stellen voor de waarde van de Zwitserse franc ten opzichte van de euro. De Zwitserse valuta mocht niet meer boven de 1,20 komen tegenover €1, omdat de munt dan te duur zou worden voor de exporterende bedrijven. Doordat de euro in de afgelopen maand goedkoper werd ten opzichte van de dollar moest ook de SNB in actie komen.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Nederland op weg naar een catastrofe?

Als waarschuwing. Dit wordt geen vrolijk stukje. Het gaat over Nederland en ons Nederlanders. Over onze collectieve slaap. Het gebrek aan inspiratie en actie. Ook over ons als bloggers en reageerders.  We schrijven en reageren, zijn meestal pessimistisch als het over Europa, de wereld, banken en de politiek gaat. Buiten dat schrijven en lezen, gemakkelijk vanuit onze stoel, blijven we lauw, klimmen niet op de barricaden. Met zijn allen wachten we de teloorgang van onze huidige samenleving en mogelijk die van onze kinderen, kennelijk lijdzaam af.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Hoop doet leven op Wall Street

In New York noteerden de effectenbeurzen donderdag in de plus. Hoop dat de meeste Griekse kiezers toch in de eurozone willen blijven en zondag hun stem uitbrengen op een partij die verder wil hervormen, won het van zorgen over de ontwikkelingen in Spanje.

Gezaghebbende bronnen bij de G20 meldden bovendien dat de centrale banken van economische grootmachten bereid zijn tot maatregelen om de financiële markten te ondersteunen, mocht de uitslag in Griekenland toch slecht uitpakken. Dat gaf de handel een extra steuntje in de rug.