Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 43731 tot 43735
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Crisis in valuta, hoogtij voor edelmetaal

Wanneer er een crisis is rondom een valuta is het vaak zo dat edelmetalen populairder worden om aan te schaffen. Wanneer men tegenwoordig een willekeurige stad in Europa bezoekt is er altijd wel een goudwinkel te vinden op een prominente plaats. Gaan de goudwinkels wellicht de banken vervangen? Het lijkt een onwaarschijnlijk verhaal maar als je gaat kijken naar de hoeveelheid bankkantoren tegenover het aantal goudwinkels begint de balans steeds verder om te slaan.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Fed stelt Amerikaanse beleggers teleur

De Dow-Jonesindex, waarin de 30 belangrijkste fondsen zijn opgenomen, daalde 0,6 procent tot 12.758,92 punten. De breder samengestelde S&P 500 ging 0,7 procent achteruit en noteerde 1348,94 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,5 procent tot 2915,97 punten.

De Fed gaat voorlopig door met de aankoop van langlopende obligaties, gecombineerd met de verkoop of aflossing van kortere leningen. Dat drukt de rente op langlopende schulden, zodat bedrijven die willen investeren goedkoper kunnen lenen. De markt hoopte op meer, maar moest het stellen met de weinig concrete belofte van Fed-voorman Ben Bernanke dat meer maatregelen kunnen volgen als de economische situatie daar om vraagt.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Je voelt het BANG! moment naderen

De Spaanse vicepremier Soraya Saénz de Santamaría verkondigde dat de oplopende Spaanse rente de ‘schuld voor de staat niet duurder maakt’? Als ik dit las, moest ik toch even in de haren krabben. Investeerders in obligaties verwachten nu eenmaal dat ze op het einde van de rit hun centen terug krijgen. Hoe groter de kans dat ze hun cent niet gaan terugkrijgen, hoe hogere rente ze vragen. Een hogere rente zal niet onmiddellijk de schuld voor de staat duurder maken, maar wel op termijn. Als je € 10 miljard leent en je betaalt 3 % intrest en je moet die obligatie doorrollen aan 6 % scheelt dit jaarlijks al € 300 miljoen op uw budget. Zolang dat die hogere coupons niet uitbetaalt moeten worden, maakt het de schuld van de staat niet duurder. Maar lang kan je dat niet uitstellen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

2e UPDATE: Fed verlengt Operation Twist

(2e update van eerder gepubliceerd bericht 'Fed handhaaft rente nabij 0%, verlengt Operation Twist' om meer informatie toe te voegen)

De Amerikaanse Federal Reserve handhaaft de belangrijkste rentestand nabij de 0% en verlengt 'Operation Twist' tot het einde van het jaar, maakt het Federal Open Markets Committee (FOMC) van de Amerikaanse centrale bank woensdag bekend.

De Fed is bereid verdere actie te ondernemen als dat nodig is om een sterker economisch herstel en blijvende verbetering van de arbeidsmarkt te ondersteunen, staat in de verklaring. De centrale bank zal echter niet onmiddellijk agressievere maatregelen nemen, zoals het lanceren van een nieuw obligatie-inkoopprogramma, om de Amerikaanse economie te stimuleren.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Fed verlaagt groeiverwachting, ziet hogere werkloosheid

Uit de woensdag vrijgegeven economische ramingen van de Federal Reserve blijkt dat de Amerikaanse centrale bank een zwakkere groei, hogere werkloosheid en lagere inflatie voor de komende jaren voorziet dan eerder werd gedacht.