Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 43731 tot 43735
Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Miljarden niet meer genoeg, Griekse economen eisen biljoenen van EU

Griekenland nu officieel ontwikkelingsland - Tekort van € 33 miljard voor met geld smijtende Franse president - Financiële markten: Duitsland in groot gevaar

Miljarden, honderden miljarden zelfs, zijn niet meer genoeg. Griekse economen die zich hebben verenigd in een 'hervormings' initiatief eisen dat de EU en met name Duitsland met biljoenen over de brug komt. 'De Duitsers zullen spoedig een zeer grote beslissing moeten maken: voer eindelijk de eurozone aan of trek de stekker eruit,' aldus professor Costas Azariadis van de Washington University.

Volgens Azariadis heeft de Duitse export sinds de invoering enorm geprofiteerd van de 'zwakke euro'. Nu moeten de Duitsers in zijn ogen een tegenprestatie leveren door de zuidelijke probleemlanden met enkele biljoenen euro's te ondersteunen. Collega professor Nicholas Economides (New York University) pleit er daarom voor om het euro reddingsfonds te vertienvoudigen. Dit is volgens hem nodig om Spanje en Italië te redden. De risico's van deze giga-bailout zullen zoals bekend voor rekening van met name Duitsland en Nederland komen.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Le Tour d'Hollande: Franse president moet 43 miljard euro besparen

Tussen droom en daad staan wetten en praktische bezwaren. Een waarheid die zelfs François Hollande snel zal begrijpen nu blijkt dat hij tot 43 miljard euro moet snijden in de Franse overheidsuitgaven om te voldoen aan de deficitdoelstellingen van de EU.

Tot die conclusie kwam deze week de Cour des Comptes, het Franse Rekenhof, dat de financiële verrichtingen van de staat controleert. Tel daarbij de nieuwe werkloosheidscijfers die nu in Frankrijk boven de 10% uitkomen en het einde van de ‘wittebroodsweken’ van de nieuwe Franse president lijkt in zicht.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

Griekse economie krimpt harder dan gedacht

De Griekse economie staat er nog slechter voor dan eerder al werd gedacht. Dat bleek dinsdag uit uitspraken van de nieuwe Griekse onderminister van Financiën, Christos Staikouras.

Volgens de pas aangetreden bewindsman krimpt de Griekse economie dit jaar waarschijnlijk met 6,7 procent. De Griekse centrale bank voorspelde in april een krimp van ongeveer 5 procent. De achteruitgang loopt volgens Griekse onderzoekers op van 6,5 procent op jaarbasis in het eerste kwartaal tot ruim 9 procent in het derde kwartaal van dit jaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

IMF roept VS op tot voorzichtigheid

Amerikaanse politici moeten voorzichtig omspringen met de bestrijding van de staatsschuld. Rigoureuze bezuinigingen kunnen het herstel van de Amerikaanse economie de nek omdraaien, zo waarschuwde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dinsdag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juli 2012

IMF roept VS op tot voorzichtigheid

Amerikaanse politici moeten voorzichtig omspringen met de bestrijding van de staatsschuld.

Rigoureuze bezuinigingen kunnen het herstel van de Amerikaanse economie de nek omdraaien, zo waarschuwde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dinsdag.

De VS staan op de rand van een ''fiscaal ravijn'', stelde het IMF. Als Amerikaanse politici voor het einde van het jaar geen overeenstemming bereiken over de manier waarop de schuldenlast van het land moet worden aangepakt, treden er automatisch bezuinigingen en belastingverhogingen ter waarde van 4000 miljard dollar in werking.