Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 43736 tot 43740
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

'Georganiseerde misdaad geïnfiltreerd in Europese politiek en bankwereld'

Noodlijdende banken in de EU tonen steeds meer bereidheid om drugsgeld wit te wassen voor de georganiseerde misdaad teneinde hun liquiditeitsproblemen het hoofd te bieden. Dat schrijft de EU-Observer op basis van uitspraken van de Italiaanse anti-maffia openbaar aanklager Pietro Grasso, die hij deze week voor het Europees Parlement aflegde.

Jean-Francois Gayraud, hoofdinspecteur van de Franse politie, legde soortgelijke verklaringen af: ‘We stellen een wijdverspreide criminalisering van de financiële structeren in de eurozone vast,’ aldus de Fransman. ‘In sommige Europese landen heeft het fenomeen zowel de politiek als de financiële markten aangetast.’

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Focus op Spanje en Griekenland bij Eurogroep

De Eurogroep, bestaande uit ministers van financien van de eurozone komen donderdagmiddag voor een tweedaags overleg bijeen in Luxemburg waarbij Spanje en Griekenland hoog op de agenda staan.

Spanje zal donderdag mogelijk een formeel verzoek doen voor financiele steun waarmee het land de noodlijdende Spaanse bankensector uit het slop probeert te trekken, terwijl Griekenland, waar net een nieuwe regering is gevormd, naar verwachting geen versoepeling krijgt van belangrijke economische hervormingen die nodig zijn in het land.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Goldman Sachs-topman: Hou Griekenland in de euro

,,Ik denk niet dat Griekenland de euro moet verlaten. De gevolgen ervan zijn zo veel extremer dan de prijs om Griekenland erin te houden. Je zet dan een deur open naar mogelijkheden die onvoorstelbaar zijn. En zodra die deur open is, weet je niet wat er nog meer kan gebeuren."

Blankfein vroeg zich hardop af wat het voordeel zou zijn om het land uit de euro te laten stappen. ,,Alle hun problemen blijven toch bestaan, binnen en buiten de euro als ze de drachme weer hebben. Ik denk daarom dat er hard gewerkt moet worden om Griekenland in de euro te laten."

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Air France schrapt ruim 5000 banen

Air France schrapt de komende anderhalf jaar ruim 5000 banen, ongeveer een tiende van het totaal. Dat maakte de Franse zustermaatschappij van KLM donderdag bekend.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Spanje leent tegen fors hogere tarieven

MADRID - Spanje heeft donderdag 2,2 miljard euro opgehaald met veilingen van staatspapier met looptijden tot 5 jaar. De vraag naar de leningen was hoog, maar de rente die Madrid moest bieden was dat ook.

Het rendement op de 5-jarige lening, die ruim 600 miljoen euro opleverde, bedroeg 6,1 procent. Dat is het hoogste niveau in 15 jaar. De rente bij de laatste vergelijkbare veiling was bijna 5 procent.