Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 43741 tot 43745
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Beurzen krabbelen voorzichtig op

De Europese beurzen wisten donderdagmiddag voorzichtig op te krabbelen. Beleggers verwerkten de teleurstelling dat de Federal Reserve (Fed) geen grootschalige stimuleringsmaatregelen heeft genomen en putten moed uit een geslaagde Spaanse obligatieveiling.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,5 procent hoger op 304,38 punten. De MidKap-index won 0,1 procent tot 503,57 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen respectievelijk 0,4 en 0,8 procent. Londen bleef achter met een verlies van 0,4 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

'ECB versoepelt eisen voor onderpand'

De Europese Centrale Bank (ECB) versoepelt de voorwaarden voor het onderpand dat banken moeten leveren voor leningen. 

De versoepeling zou het aanzienlijk eenvoudiger maken voor banken om goedkope ECB-kredieten te verkrijgen. Zo zouden banken meer beleggingen die zijn gerelateerd aan hypotheken kunnen inbrengen als onderpand voor leningen. Dat zou vooral de geplaagde regionale Spaanse banken zeer goed uitkomen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Trojka terug naar Griekenland

De zogenoemde trojka van deskundigen keert de komende dagen terug naar Griekenland om te praten over de stand van zaken bij de noodzakelijke hervormingen. Dat maakte de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, donderdag bekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

VS VANDAAG: Wall Street opent hoger

Wall Street zal donderdag naar verwachting hoger openen, waarbij tegenvallende Chinese macro-data en de teleurstelling over de beperkte maatregelen ter verruiming van het monetair beleid door de Federal Reserve een dag eerder terzijde werden geschoven in aanloop naar de publicatie van een reeks macro-data.

De futures van de Dow Jones Industrial Average (DJIA) noteren donderdag omstreeks 14.50 uur 14,00 punten hoger, de futures van de Nasdaq 100 winnen 0,25 punten en de S&P 500 futures staat 1,0 punt hoger.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Duitse oppositie steunt begrotingspact en ESM-noodfonds

De Duitse oppositiepartijen zijn bereid om het Europese begrotingspact en het noodfonds van de eurozone; het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) te steunen, waardoor ratificatie voor het eind van de maand binnen bereik ligt.

Het kabinet van bondskanselier Angela Merkel en vertegenwoordigers van de oppositiepartijen hebben weken onderhandeld om een compromis te bereiken dat zou zorgen voor parlementaire goedkeuring voor het begrotingspact en het ESM.