Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 4376 tot 4380
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2016

Begrotingstekort eurolanden slinkt verder

Het begrotingstekort van de eurolanden is vorig jaar verder afgenomen. Het tekort slonk naar 2,1 procent van het bruto binnenlandse product (bbp) van de eurozone.

In 2014 was het begrotingstekort nog 2,6 procent van het bbp en in het jaar daarvoor 3 procent, meldt statistiekbureau Eurostat vrijdag.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2016

Bombardier schrapt nog eens 7.500 jobs

De Canadese vliegtuig- en treinconstructeur Bombardier gaat de komende twee jaar wereldwijd 7.500 jobs schrappen, of 10 procent van het totale personeelsbestand. Dat meldt het bedrijf in een statement.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2016

Rusland haalt uit: nieuwe recordaankoop goud

Het is al langer bekend dat het een absolute topprioriteit van de Russische centrale bank is om massaal goud en Amerikaanse bonds op te kopen. Op die manier zet Moskou druk op de petrodollar. Best een geniale strategie.

Deze week raakte bekend dat de Russische centrale bank in 2016 alleen al (januari tot september) 125 ton goud heeft ingekocht. Daarmee klokken de Russische goudposities af op 1543 ton, de vijfde grootste goudreserves ter wereld, en de sterkst groeiende goudreserves ter wereld. Zelfs China, dat een veel grotere liquiditeitspositie heeft, kan de Russische goudkoopwoede niet evenaren.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2016

India overweegt importheffing goud te verlagen

De regering van India overweegt de importheffing op goud te verlagen, nadat de import van het edelmetaal naar nieuw dieptepunt was gezakt. India hanteert een invoerheffing van 10% op het edelmetaal om goud kopen te ontmoedigen, maar zou van plan zijn die belasting naar 4% te verlagen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2016

Italie: Nieuwe sancties tegen Rusland zinloos

De Italiaanse premier Matteo Renzi heeft zijn Europese collega’s ervan kunnen overtuigen om geen nieuwe sancties op te leggen tegen Rusland. Dat is het resultaat van een bijeenkomst van verschillende Europese regeringsleiders in Brussel.