Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 43756 tot 43760
Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Je voelt het BANG! moment naderen

De Spaanse vicepremier Soraya Saénz de Santamaría verkondigde dat de oplopende Spaanse rente de ‘schuld voor de staat niet duurder maakt’? Als ik dit las, moest ik toch even in de haren krabben. Investeerders in obligaties verwachten nu eenmaal dat ze op het einde van de rit hun centen terug krijgen. Hoe groter de kans dat ze hun cent niet gaan terugkrijgen, hoe hogere rente ze vragen. Een hogere rente zal niet onmiddellijk de schuld voor de staat duurder maken, maar wel op termijn. Als je € 10 miljard leent en je betaalt 3 % intrest en je moet die obligatie doorrollen aan 6 % scheelt dit jaarlijks al € 300 miljoen op uw budget. Zolang dat die hogere coupons niet uitbetaalt moeten worden, maakt het de schuld van de staat niet duurder. Maar lang kan je dat niet uitstellen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

2e UPDATE: Fed verlengt Operation Twist

(2e update van eerder gepubliceerd bericht 'Fed handhaaft rente nabij 0%, verlengt Operation Twist' om meer informatie toe te voegen)

De Amerikaanse Federal Reserve handhaaft de belangrijkste rentestand nabij de 0% en verlengt 'Operation Twist' tot het einde van het jaar, maakt het Federal Open Markets Committee (FOMC) van de Amerikaanse centrale bank woensdag bekend.

De Fed is bereid verdere actie te ondernemen als dat nodig is om een sterker economisch herstel en blijvende verbetering van de arbeidsmarkt te ondersteunen, staat in de verklaring. De centrale bank zal echter niet onmiddellijk agressievere maatregelen nemen, zoals het lanceren van een nieuw obligatie-inkoopprogramma, om de Amerikaanse economie te stimuleren.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Fed verlaagt groeiverwachting, ziet hogere werkloosheid

Uit de woensdag vrijgegeven economische ramingen van de Federal Reserve blijkt dat de Amerikaanse centrale bank een zwakkere groei, hogere werkloosheid en lagere inflatie voor de komende jaren voorziet dan eerder werd gedacht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Merkel buigt voor bailout fonds ESM!

De druk in Europa wordt te groot. Merkel geeft uiteindelijk toe aan voor het ESM bailout fonds.

Via Bloomberg: BREAKING: Merkel says bond purchasing by bailout fund a possibility

Over het ESM, via Wikipedia:

[... ...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Redding Europa is politiek onmogelijk

De Bundesbank heeft gezegd dat er geen bank unie komt zonder fiscale unie.

Angela Merkel heeft gezegd dat er geen fiscale unie komt zonder politieke unie.

François Hollande heeft gezegd dat er geen politieke unie komt zonder bank unie.

En om de officiële geldpers niet te laten rollen heeft de Duitse rechtbank beslist dat er geen politieke, fiscale of bank unie komt zonder een Duits referendum.

Met andere woorden is het politiek onmogelijk om tot de nodige oplossingen te komen in Europa.