Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 43761 tot 43765
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

AEX in het rood

De AEX is de dag lager begonnen. Uitschieter is PostNL, dat profiteert van het officiële bod op TNT Express.

In Amsterdam is de beurs donderdag lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met verliezen. Een verdere verzwakking van de Chinese industrie zette de stemming onder druk. Beleggers waren ook teleurgesteld in de Federal Reserve. Ze hadden gehoopt dat de Amerikaanse centrale bank meer zou doen om de economie aan te jagen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent 1 tot 1,5 punt lager

De AEX opent naar verwachting lager nu de Chinese macrodata tegenvallen. De Amerikaanse Federal Reserve verlengde weliswaar zijn inkoop van lange schulden en de verkoop van kort papier onder Operation Twist tot het eind van het jaar, maar dat is door de markten tot nog toe als te weinig beschouwd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Chinese industrie krimpt 8e maand op rij

De productie van de Chinese fabrieken daalt in juni voor de achte achtereenvolgende maand. De export staat op het laagste niveau sinds begin 2009.

Zowel de inkoop- als de verkoopprijzen daalden naar de laagste niveaus in twee jaar. De index van nieuwe orders daalde nog scherper, naar 45,9. Dat is het laagste niveau sinds 2009. ''Aangezien de marktomstandigheden moeilijk blijfen is het waarschijnlijk dat de exporten in de komende maanden zullen dalen'', aldus HSBC.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Japanse beurs sluit hoger

De beurs in Tokio is donderdag hoger gesloten, terwijl de andere beurzen in het Verre Oosten overwegend verliezen lieten zien. De stemming op de Japanse beurs werd gesteund door stevige koerswinsten van de grote exportbedrijven die profiteerden van een verdere verzwakking van de Japanse yen. De Nikkei eindigde 0,8 procent hoger op 8824,07 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

'Lagere opening AEX'

,,De AEX begint 1 tot 2 punten lager. De Fed stelt teleur. De Amerikaanse centrale bank kan meer doen, maar houdt voorlopig zijn kaarten tegen de borst. De rally die was gebaseerd op de hoop op meer steun wordt de kop ingedrukt. Verder is het wachten op Europa. Vandaag en morgen komen de ministers van Financiën bijeen. Volgende week is er een EU-top en vrijdag komen ook nog de leiders van Spanje, Frankrijk, Duitsland en Italië bijelkaar'' aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.