Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 43791 tot 43795
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

De Geus: Junk bonds wezen aandelen de weg omlaag

Het is moeilijk om de aandelenmarkt te voorspellen, maar beleggers die obligaties en vooral junk bonds in de gaten hielden kregen wel signalen dat het minder zou kunnen gaan.

Dat zegt Hans de Geus. Sinds maart hebben aandelenmarkten flink ingeleverd. Zo daalde de AEX 40 punten. ‘’Het is moeilijk om een daling te zien aankomen, maar er zijn wél signalen. Mijn tip is: kijk ook naar andere markten, zoals obligatiemarkten. Wanneer de rente op overheidsobligaties heel erg daalt is dat vaak een teken dat het met aandelen ook niet zo lekker zal gaan. Een andere markt is die van junk bonds, van bedrijven die heel moeilijk toegang hebben  tot de kapitaalmarkt. Junk bonds bewegen over het algemeen meer met aandelen. Dat komt omdat het bijna aandelen zijn. Het risico dat je je geld niet krijgt is vrij groot, net als bij aandelen. Junk bonds zijn daarmee bijna eigen vermogen.’’

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

'Meer macht Brussel over banken en budgetten'

Brussel zou meer te zeggen moeten hebben over de Europese banken en de budgetten van de 17 eurolanden. Dat staat in de voorstellen van EU-president Herman Van Rompuy die dinsdag naar buiten kwamen. Over de voorstellen zal worden gesproken tijdens de top van regeringsleiders, donderdag en vrijdag in Brussel.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Duitse bunds lager: rente hoger

Duitse bunds noteren dinsdag lager, waarbij de financieringskosten van Spanje en Italie scherp opliepen tijdens veilingen, terwijl het Duitse consumentenvertrouwen naar verwachting zal verbeteren.

Spanje heeft dinsdag EUR3,077 miljard opgehaald bij een veiling van korte termijn leningen. De yield op de driemaands lening verdriedubbelde nagenoeg naar 2,362% van 0,864% in de meest recente vergelijkbare veiling op 22 mei. De gemiddelde yield op de zesmaandse lening steeg naar 3,237% van 1,737% bij de veiling op 22 mei. Het land beoogde tussen de EUR2 miljard en EUR3 miljard op te halen.

Bron: zilverenlach.nl
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Waarom goud geld is en niet de euro

Het belangrijkste criterium waar geld aan moet voldoen is schaarste. Als u de bakker zou kunnen betalen met water dan zou niemand in ons land meer geldproblemen hebben. Je zet een emmer buiten en binnen de kortste keren is die gevuld. Ook zand of grasspietjes zijn overal aanwezig en zijn dus niet geschikt als betaalmiddel.

En papieren geld ook niet. Immers als het niet bij wet verboden was zou iedereen geld kunnen drukken, net zoveel als u maar wilt. Echter, alleen de overheid heeft dat voorrecht en gebruikt de geldpers dan ook in overvloed. Bankbiljetten hebben net zoveel waarde als het papier waarop het gedrukt staat.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 26 juni 2012

Franse, Duitse, Spaanse en Italiaanse ministers bijeen

De Franse minister van financien Pierre Moscovici vergadert dinsdagavond in Parijs met zijn Duitse, Spaanse en Italiaanse collega's, om de voor later deze week geplande top van leiders van de Europese Unie (EU) te bespreken.

De vier ministers komen een dag voor de op woensdag geplande ontmoeting van de Franse president Francois Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel bijeen, verklaart Moscovici in een interview met radiostation France Info.