Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 43796 tot 43800
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

2000 jaar bbp in 1 fantastische grafiek

BusinessInsider publiceerde deze fantastische grafiek over de geschiedenis van de globale samenstelling van het bbp. 2000 jaar geleden maakten China en India 70 % van ‘s werelds bbp uit. De opmars van Amerika en andere Westerse landen begon rond 1800 en piekte begin jaren 1950 waarna Japan even de fakkel over nam. Nu is het weer de beurt aan de Oosterse landen om de wereld te veroveren.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Europese regulator start onderzoek naar ratingbureaus

De Europese financiële toezichthouder Esma heeft een onderzoek geopend naar de methodes die de drie grote internationale ratingbureaus hanteren om de kredietwaardigheid van de banken te evalueren. Dat heeft Esma-voorzitter Steven Maijoor vandaag verklaard aan de krant Financial Times.

Esma is begonnen met een inspectie naar de werkwijzen van Moody's Investors Service, Fitch Ratings en Standard & Poor's. De bedoeling is om het onderzoek tegen het eind van het jaar af te ronden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Europese bankendeal met collateral damage

Daan Ballegeer vindt de bankenoplossing geen goed idee. Op de Blog van De Tijd legt hij uit waarom. Die nieuwe maatregel lijkt perfect op maat gesneden voor Spanje, maar de collateral damage zou wel eens veel groter kunnen zijn dan de winst voor de Spanjaarden.

Tegen eind dit jaar kunnen banken zich direct herkapitaliseren bij het Europees noodfonds ESM. De Europese Centrale Bank (ECB) zal in ruil toezien op de gezondheid van de Europese banksector.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Nederland leent met negatieve rente

AMSTERDAM - Nederland heeft opnieuw driemaandsleningen weten te veilen tegen een negatieve rente. Voor 1,08 miljard euro aan staatsleningen is Nederland -0,013 rente kwijt, meldde het agentschap achter de veilingen.

In november en december betaalde Nederland ook een negatieve rente op staatsleningen met een looptijd van drie maanden. Toen bedroegen de rentes -0,004 en -0,007. Bij de vorige veiling van driemaandspapier in juni was Nederland nul procent rente kwijt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Wall Street licht omlaag

De Dow Jones-index noteerde in de middaghandel 0,3 procent lager op 12839 punten. De S&P 500-index verloor 0,1 procent en stond op 1360 punten. De Nasdaq kreeg er 0,1 procent bij en noteerde 2937 punten.

Kort na de opening van de beurzen werd bekend dat de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie in juni was gekrompen. Het gaat om de eerste krimp sinds juli 2009. Volgens onderzoeksbureau ISM was de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie gedaald van een stand van 53,5 in mei tot 49,7 in juni. Een stand boven de 50 wijst op groei in de sector, een uitslag onder de 50 wijst op krimp.