Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 43806 tot 43810
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Weer loodzware dag voor West-Europese beurzen: klok tikt ongenadig verder

De investeerders zijn zich maar al te goed bewust van het gevaar dat de Euro-zone momenteel loopt. De klok tikt ongenadig verder en wanneer er na de topmeeting van donderdag en vrijdag geen geloofwaardige oplossing op tafel ligt kunnen de poppen aan het dansen gaan.

Dat dansje kan een pijnlijk spektakel worden. Misschien weten we nog deze week voor eens en voor altijd dat er geen aanvaardbare oplossing mogelijk is. Wat er daarna te gebeuren staat durft niemand te voorspellen. Krijgen we Lehman Brothers in het kwadraat? Loopt het allemaal met een sisser af? Wie het weet mag het zeggen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Europese staatsobligaties sluiten hoger

Duitse bunds zijn maandag hoger gesloten, waarbij het staatspapier, na een zwakke handelsweek, zijn positie als 'veilige haven' hervat lijkt te hebben.

In de aanloop naar de EU-top donderdag was de risicobereidheid onder beleggers maandag laag. Tijdens de top zullen EU-leiders naar verwachting een besluit nemen over een verdergaande begrotings-integratie en de creatie van een bankenunie.

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Donkere tijden in het verschiet

De westerse wereld economie staat op instorten, "we komen aan het einde van het monetaire en politieke model waarop de wereld steunt en is overgefinancierd." Verandering is het gevolg. Maar het is onmogelijk te voorspellen wanneer de economie in een wereldwijde depressie ten ondergaat. Het is als een kapotte brug, je ziet de scheuren, en je weet dat de brug op instorten staat dus niet meer veilig is, maar het is onmogelijk te voorspellen op welk moment dat zal gebeuren. Het zou elk moment kunnen zijn of nog vele jaren kunnen duren, maar de brug zal instorten dat is zeker. En zo is het geval met onze huidige economie.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Een analyse van de Chinese economie

Vrijdag 22 juni verscheen er een artikel in de New York Times over de Chinese economie. Volgens het artikel zou de Chinese economie haperen. Afgelopen tijd komt er veel nieuws naar buiten dat de economieën van de emerging markets afkoelen, waaronder dus ook de Chinese economie. Dit komt onder andere door de recessie in Europa, zoals Gerald Celente reeds liet weten in deze video. Niet iedereen is echter negatief over China.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Brazilie en China maken valutaswap ter waarde van $30 miljard

Brazilië en China zullen binnenkort een overeenkomst tekenen om voor $30 miljard aan eigen valuta te ruilen. Deze zogeheten valuta swap omvat dus 60 miljard Braziliaanse real en 190 miljard Chinese yuan. Deze stap is onderdeel van een groter plan van de BRICS landen om meer samen te werken en minder afhankelijk te worden van de Amerikaanse dollar.

[...]