Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 43806 tot 43810
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Hoe het kleine Finland het einde van de eurocrisis zal inluiden...

De eurocrisis is aan haar zoveelste maand van paniek, onrust en onzekerheid toe. Maar voor Matthew Lynn van Marketwatch komt het einde eindelijk in zicht. Zijn endgame-scenario voor de eurozone?  Van ‘Spanic’ over ‘Quitaly’ tot ‘Fixit’ tegen het einde van de zomer.

Volgens Lynn zal hernieuwde paniek in Spanje worden gevolgd door de dreiging van een Italiaanse exit als hen een eenzelfde voorkeursbehandeling wordt onthouden. Daarna zet Finland een punt achter de ganse eurosaga.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Goldman Sachs blijft positief over goud en zilver

De grote Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs is gisteren met een aantal punten naar buiten gekomen die in het voordeel van de goudprijs zullen spreken. Onder deze punten valt onder andere de Amerikaanse economie die minder hard groeit dan verwacht, economen hebben hun groeiverwachting voor 2012 naar beneden moeten schroeven naar 2%. Ook worden de steeds slechtere marktomstandigheden in de eurozone benoemt. Goldman Sachs zegt tevens dat de fysieke vraag naar het edelmetaal zich zeer snel hersteld, mede dankzij de grote vraag van de centrale banken wereldwijd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Weinig beweging op Wall Street

De aandelenbeurzen op Wall Street kwamen woensdag amper van hun plek. Tegenvallende macrocijfers en zorgen over Europa hielden beleggers in toom. De bankJPMorgan Chase was een opvallende stijger nadat topman Jamie Dimon verscheen voor de bankcommissie van de senaat.

Halverwege de handelsdag in New York koerste de Dow-Jonesindex een fractie hoger op 12.577,96 punten. De S&P 500-index steeg 0,1 procent tot 1325,41 punten en de Nasdaq won 0,1 procent tot 2846,44 punten.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Goudbaar uit de kluis van GLD hoorde bij ander ETF

Vorig jaar maakte Bob Pisani een reportage voor de CNBC over de goudvoorraad van de GLD, een zogeheten exchange-traded fund dat fysiek goud beheert als onderpand voor de aandelen. In die reportage liet hij een goudbaar zien met het serienummer ZJ6752. Al snel bleek dat de getoonde baar niet op de lijst van de GLD stond en op dat moment dus een andere eigenaar had. Inmiddels is bevestigd dat de goudbaar in kwestie op dat moment toebehoorde aan EFT Securities. Dat roept de nodige vragen op...

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Stopzetten van de hulp aan Griekenland kan stekker uit Euro-zone trekken

De datum van de Griekse parlementsverkiezingen nadert razendsnel. De markten worden steeds meer overstelpt met een kakafonie van geluiden. Iedereen heeft wel een mening over wat er zou moeten gebeuren of juist niet zou moeten gebeuren. Het aantal stemmen in het koor is zo talrijk geworden dat niemand nog weet waar zich wel of waar zich niet aan houden.

[...]