Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 43811 tot 43815
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

'Spanje vraagt donderdag bankensteun'

BRUSSEL - Spanje komt donderdag met een formele aanvraag voor de noodsteun die Europa heeft beloofd voor de zwakke Spaanse bankensector.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Heimwee naar de Koude Oorlog

Tijdens de Koude Oorlog stonden de Amerikanen en Russen 46 jaar lang tegenover elkaar met zoveel atoombommen dat ze elkaar twee keer konden vernietigen. Door die enorme slagkracht weerhielden zij elkaar van die ene druk op de knop. In het jargon heette dat ‘deterrence’ – afschrikking. Het werkte omdat de leiders van beide blokken net iets meer van hun eigen volkeren hielden dan ze elkaar haatten. Wat het conflict met Iran en de burgeroorlog in Syrië zo griezelig maken is dat het daar net andersom is. Daar winnen haat en koppigheid het van elke vorm van logica.

Iran speelt letterlijk met vuur. De kans dat het land echt de atoombom bouwt die Israël, Saoedi-Arabië, de Europese Unie en Amerika zo vrezen is nog altijd klein. Maar het land saboteert consequent alle onderhandelingen, en de handreikingen die het westen biedt. In Israël is de oplopende spanning voelbaar . De militaire inlichtingendiensten twijfelen of de bom er echt komt, maar Israël is als de dood om het risico te nemen en af te wachten. Al drie jaar wordt de aanval op Iran tot in de kleinste details voorbereid, met grootscheepse oefeningen door de luchtmacht en de inrichting van een basis in Azerbeidzjan, vlak bij de grens met Iran . Doodgriezelig dat er een oorlog dreigt om een atoombom die er waarschijnlijk niet is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Nederland blijft relatief rijk

Nederland hoorde ook vorig jaar tot de meest welvarende landen van Europa. Dat blijkt uit cijfers die Europees statistiekbureau Eurostat woensdag publiceerde.

Omgerekend per inwoner had Nederland vorig jaar na Luxemburg de grootste economie in de EU. Het Nederlandse bruto binnenlands product (bbp) per inwoner lag bijna een derde boven het Europees gemiddelde. De welvaart van Luxemburg lag bijna drie keer hoger dan het gemiddelde, maar die cijfers worden vertekend door de grote financiële sector van het Groothertogdom.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Spaanse banken proberen kapitaalpositie te verbeteren

Het Spaanse Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA (BBVA) gaat voor EUR9,16 miljard aan eigen obligaties terugkopen om zijn schuldaflossingsprofiel te verbeteren en zo te voldoen aan de strenge kapitaaleisen die zijn opgelegd door de Spaanse overheid.

Het terugkoopprogramma, met een diversiteit aan door activa gedekte waardepapieren, wordt uitgevoerd in een Nederlandse veiling die loopt vanaf woensdag tot 27 juni, meldt BBVA. BBVA is de op e e n grootste bank in Spanje op basis van marktwaarde.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Nieuwe steunronde Bank of England naderbij

De Bank of England (BoE) was eerder deze maand dichtbij een besluit voor extra steun voor de Britse economie. Dat blijkt uit de notulen van de beleidsvergadering van de centrale bank op 6 en 7 juni, die woensdag werden gepubliceerd.

De centrale bankiers waren ernstig verdeeld over de noodzaak voor extra steun. Vijf van hen stemden tegen en vier voor. In de afgelopen jaren trok de BoE al 325 miljard pond (ruim 400 miljard euro) uit om de Britse economie aan te jagen.