Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 43811 tot 43815
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Moody's zet Cyprus verder onder druk

Moody's heeft dinsdag de kredietwaardering van twee Cypriotische banken verlaagd.

De banken zijn volgens de kredietbeoordelaar zeer kwetsbaar bij een eventueel vertrek van Griekenland uit de eurozone.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Griekse bank run in volle gang

Ongeveer een maand geleden schreven we al over een Griekse bank run en de kans op besmetting van andere Europese landen. Die besmetting is afgelopen weekend een feit geworden. Spanje heeft 100 miljard gekregen om de banken te redden en ook Italië en Cyprus zitten in de gevarenzone. We vroegen ons toentertijd hardop af: Is de Griekse bankrun begonnen? Nou, het antwoord is JA. In aanloop naar de verkiezingen in Griekenland, die plaatsvinden op 17 juni, komt ZeroHedge met een update over de bank run die in Griekenland gaande is.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

De eurocrisis: Het raderwerk loopt vast

Met Spanje aan het infuus en Italië op weg naar het ziekenhuis zal de situatie in en rond Griekenland de komende week van groot belang worden. Het dagelijkse leven in dit land wordt steeds problematischer. Niets lijkt meer onmogelijk. Optreden van het leger? Exit uit de Euro, doormodderen in afwachting van het volgende hoofdstuk in het drama? Ook de afgelopen week haalden Grieken in grote getale hun geld van de bank of investeerden het in buitenlandse aandelen of Duitse obligaties. De persoonlijke uitgaven zijn inmiddels tot het absoluut noodzakelijk teruggebracht, zodat de economie bij wijze van spreken met de dag krimpt.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Wall Street laat Spaanse zorgen rusten

De beurzen op Wall Street stonden dinsdag op winst. Handelaren lieten de grootste zorgen over Spanje en de toekomst van de euro even rusten en gingen op zoek naar koopjes, na de koersverliezen van maandag. Net als in Europa bleven de markten echter zeer voorzichtig.

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex 0,9 procent hoger op 12.522 punten. De S&P 500 noteerde een winst van 0,7 procent bij 1318 punten. De Nasdaq klom eveneens 0,7 procent, tot 2829 punten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

China importeert 6 miljoen vaten olie per dag

China importeert aan een snel tempo goud vanuit Hong Kong. In de maand april bedroeg dit bijna 100 ton goud, wat bijna een record was. Maar China kijkt niet alleen naar het gele edelmetaal om fors grondstoffen in te slaan, ook olie staat hoog op hun verlanglijst.