Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 43816 tot 43820
Bron: nederlandvve.nl
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Slapende VvE? Dan kunt u een hypotheek wel vergeten...

Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis is gebleken dat banken geen hypotheek meer verstrekken voor aankoop van een appartement wanneer er sprake is van een slapende Vereniging van Eigenaars (VvE). Logisch ook: de financiële crisis is immers grotendeels een gevolg van onvoldoende onderpand bij leningen. En achterstallig onderhoud heeft nu eenmaal een desastreus effect op de waarde van vastgoed.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Olieprijs sluit lager

De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten in aanloop naar de EU-top komende donderdag, vanwege de groeiende overtuiging dat een daadkrachtig optreden om de Europese schuldproblemen te beteugelen opnieuw zal uitblijven.

Tijdens de top zullen EU-leiders naar verwachting een besluit nemen over een verdergaande begrotings-integratie en de creatie van een bankenunie. Daarnaast staat mogelijk de heronderhandeling op de agenda over de voorwaarden van de bailout van Griekenland.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Schuldencrisis zet Wall Street op verlies

De beurzen in New York gingen maandag stevig onderuit. Aanvragen voor noodsteun uit Spanje en Cyprus maakten beleggers opnieuw huiverig voor de gevolgen van de Europese schuldencrisis. De verwachtingen voor de EU-top later deze week zijn daarbij niet erg hooggespannen.

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex van 30 toonaangevende fondsen 1 procent lager op 12.516 punten. De brede S&P 500 zakte 1,4 procent tot 1316 punten. Technologiegraameter Nasdaq leverde 1,7 procent in bij een stand van 2843 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Vijf landen aan EU-infuus

Cyprus is het vijfde land dat een beroep doet op Europese financiële steun. Ierland, Griekenland, Portugal en Spanje deden dat al eerder. Cyprus heeft net als Spanje hulp nodig om zijn banken overeind te houden. Om hoeveel geld het gaat, is nog niet bekend.

GRIEKENLAND: Raakt eind 2009 in problemen als blijkt dat het land jarenlang niet eerlijk is geweest over zijn staatsschuld en begrotingstekort. De eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) schieten te hulp met een pakket leningen ter waarde van 110 miljard euro. De Grieken beloven in ruil daarvoor hard te snijden in de uitgaven. Binnen een jaar is echter duidelijk dat meer hulp nodig is. Het restant van het nog niet helemaal uitbetaalde eerste pakket wordt voorjaar 2012 vervangen door een tweede, ter waarde van 130 miljard euro. De Griekse bezuinigingen worden inzet van twee kort op elkaar volgende verkiezingen. Uiteindelijk bepaalt het Griekse volk dat de hervormingen en daarmee de financiële steun uit Europa doorgaan. In totaal staat de teller op 240 miljard euro aan steun uit Europa.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Fed raast over Monetary Road op monetaire klip af

In de U.S. is vaak sprake over de ‘fiscal cliff’ waar het land op het einde van dit jaar op afstevent. Een aantal belastingverlagingen gaan wegvallen, terwijl anderzijds een aantal besparingsmaatregelen automatisch in voege gaat komen. Dit kan een negatief effect op de U.S.-economie hebben.

Econoom Jan Hatzius Goldman Sachs ziet echter een heel ander gevaar op ons afkomen, een gevaar waar tot dusver nog niemand aan heeft gedacht. De Fed raast over Monetary Road op een monetaire klip af, waarbij die klip de vorm van een financieel ongeval kan aannemen.

[...]