Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 43826 tot 43830
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Morgan Stanley bereidt zich voor op een bolwassing van jewelste

Bij Morgan Stanley maakt big boss James Gorman de borst nat voor wat later deze maand komen gaat. Moody’s Investors Service heeft laten doorschemeren dat de credit rating van de zakenbank met maar liefst drie streepjes ineens kan worden verlaagd.

Een dergelijke verlaging van een credit rating is eerder ongewoon en Gorman is er dan allesbehalve over te spreken. Hij vraagt zich af waaraan Morgan een dergelijke ingreep heeft verdiend, gegeven het feit dat de bank zeker geen kapitaal te kort heeft. Het kapitaal werd zelfs nog wat opgetrokken.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Duitsland en Italie betalen meer tijdens veilingen

De financieringskosten voor zowel Duitsland als Italie liepen licht op tijdens de afzonderlijke veilingen.

Duitsland haalde EUR4,042 miljard op bij de veiling van tienjarige obligaties, ofwel bunds, tegen een yield van 1,5%, meldt de Deutsche Bundesbank woensdag. Bij de vorige veiling van de tienjarige staatslening in mei kwam de yield op 1,47% uit. De bid-to-cover ratio kwam uit op 1,4. In totaal werd er voor EUR5,804 miljard aan biedingen ontvangen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

EU aast op grondstoffen Groenland

Europa wil meer toegang hebben tot de grondstoffen in Groenland. De bodem bevat goud, zilver, lood en zink. Mogelijk zijn er ook zeldzame aardmetalen. Momenteel zijn vooral Canadese en Australische bedrijven actief in Groenland, dat tot Denemarken behoort.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Pensioenfondsen hebben recordbedrag in kas

De Nederlandse pensioenfondsen hebben meer geld in kas dan ooit, blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank. De gezamenlijke fondsen zijn goed voor 913 miljard euro. Toch lopen onze pensioenen nog steeds gevaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Mamma mia! Italië betaalt 6% rente op geld dat het tegen 3% aan Spanje moet lenen

Nog een van de perverse gevolgen van de Spaanse bail-out is dat alle landen van de eurozone -Italië inbegrepen - dat geld moeten ophoesten. Omdat Italië de derde economie van de eurozone is, moet het land zo’n 22% van de 100 miljard euro betalen die Spanje ter beschikking krijgt gesteld.

Hoewel de precieze voorwaarden van de noodhulp nog niet bekend zijn, zou Spanje dat geld ter beschikking krijgen tegen 3%. Italië haalt datzelfde geld op de markten op tegen 6%. Als ze dat geld al kunnen ophalen, wat nog moet blijken. Verder zijn er voor Spanje - in tegenstelling tot Griekenland, Portugal en Ierland - aan deze lening geen nieuwe strenge voorwaarden verbonden - tenminste geen  eisen inzake bijkomende besparingen.