Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 43826 tot 43830
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Moody's komt met massale afwaardering Spaanse banken

Moody's is van plan om maandag na het sluiten van Wall Street een massale kredietafwaardering van Spaanse banken aan te kondigen.

Dat bericht de Spaanse krant Expansion maandag op basis van bronnen binnen de bankensector.

Het grootste deel van de sector zal naar verwachting worden afgewaardeerd naar junk status, waarbij alleen grote banken als Banco Santander, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria en CaixaBank dat lot bespaard blijft, aldus Expansion.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Meer monetaire stimulans staat in de sterren geschreven

Tenminste, dat kunnen we concluderen uit de nieuwste fase van de Citigroup’s Economic Surprise index. De index dook met grote snelheid naar beneden.

Dit betekent dat de economische vooruitzichten steeds slechter beginnen uit te zien, wat uiteraard dramatisch is voor het verdere verloop van de markten.

In het verleden bleek een diepe val van de CESI telkens een goede graadmeter te zijn voor een nieuwe ronde aan stimulans – QE of Operation Twist of LTRO – dus we hebben een sterk vermoeden dat dit vandaag niet anders zal zijn.

We denken echter dat ze er ditmaal een nieuwe creatieve benaming aan zullen geven aan de nieuwe monetaire stimulans.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Moody's verlaagt mogelijk rating securitisaties SNS Bank

Moody's heeft twee securitisaties waarin de SNS Bank optreedt als 'swap provider' op de nominatie geplaatst voor een lagere rating, meldt de kredietbeoordelaar maandag.

Aanleiding voor de stap is de recente verlaging van de kredietrating van de bankdivisie van SNS Reaal nv (SR.AE) naar Baa2, stelt Moody's.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

India steunt roepie

India heeft maandag een aantal maatregelen genomen om de nationale munt, de roepie, te ondersteunen. De roepie is de laatste tijd gedaald tot een dieptepunt ten opzichte van de dollar.

De Reserve Bank of India (RBI) heeft, in overleg met de regering, onder meer het maximum verhoogd van buitenlandse investeringen in staatsobligaties van 5 miljard dollar tot 20 miljard dollar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

Duitse bunds hoger in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren maandag hoger, waarbij Duitsland tegen een lagere yield de 1-jarige obligatie veilde, terwijl de risico-bereidheid onder beleggers laag is voorafgaand aan de EU-top van donderdag.

Duitsland heeft EUR2,045 miljard opgehaald bij de veiling van een 1-jarige obligatie tegen een yield van 0,019%, meldt de Deutsche Bundesbank maandag. Bij de vorige veiling van de 1-jarige staatslening in mei kwam de yield op 0,026% uit. De bid-to-cover ratio kwam uit op 2,8. In totaal werd er voor EUR5,770 miljard aan biedingen ontvangen.