Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 43836 tot 43840
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Schuldencrisis raakt ontwikkelingslanden

De economische problemen in Europa laten zich ook in ontwikkelingslanden voelen. Daar valt de economische groei dit jaar flink terug, waarschuwde de Wereldbank dinsdag.

De Wereldbank voorziet een ,,relatief zwakke'' economische groei van gemiddeld 5,3 procent voor de ontwikkelingslanden in 2012. Volgens de ontwikkelingsbank hebben de armere landen veel last van de grote onzekerheid op de markten. Om zich daartegen te wapenen moeten ze zich richten op hervormingen die de productiviteit verhogen en op investeringen in infrastructuur, stelde de bank.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Wereldbank: crisis zorgt voor langdurige volatiliteit wereldeconomie

De Europese schuldencrisis kan voor een jarenlange periode van volatiliteit zorgen voor de wereldwijde economie, waarschuwt de Wereldbank in een dinsdag gepubliceerd rapport.

De crisis in Europa weegt zwaar op het sentiment onder beleggers en de groeiverwachtingen, stelt de bank in zijn nieuwste vooruitzichten over de economie. Het instituut verwacht dat de mondiale economie in 2012 maar met 2,5% groeit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Hoe zit het nu met Italië?

Spanje heeft als eurojunk weer een sjot gekregen en kan weer even in zijn roes verder. De ene zijn brood is de andere zijn dood, dus nu zijn alle ogen weer gericht op Italië. Italië is lang relatief uit de picture gebleven dankzij de Spanjaarden. Maar dat is voorlopig even gedaan. Tijd om Italië onder de loep te nemen.

Italië heeft € 2 biljoen schulden, 120 % van het bbp en staat daarmee op de 3e plaats wereldwijd na Japan en Griekenland. De schatkist moet maandelijks voor € 35 miljard aan obligaties plaatsen.  De werkloosheidgraad situeert zich rond de 10 %, minder dan de helft van Spanje. Italië kende ook geen vastgoedbubbel waardoor de banken relatief gezond zijn voor Zuid-Europese normen. Ten slotte boekt Italië een begrotingsoverschot voor intrestbetalingen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

ECB: implementatie bankenunie kost tijd, mogelijk wetswijzigingen nodig

De Europese Centrale Bank is voorstander van een zogenaamde bankenunie binnen de eurozone omdat een dergelijke constructie moet zorgen voor een versterking van het financiele systeem en de groeiende onderlinge afhankelijkheid tussen overheden en banken kan verkleinen. Toch waarschuwt de centrale bank dat de implementatie van zo'n unie tijd kost en er mogelijk substantiele veranderingen in nationale wetgeving nodig zijn om de hervormingen door te kunnen voeren.

De ECB schrijft in zijn halfjaarlijkse publicatie Financial Stability Review dat een bankenunie de afhankelijkheid verkleint tussen binnenlandse banken; de voornaamste kopers van staatsobligaties uit de periferie, en de overheden die miljarden euro's aan overheidsgeld hebben gepompt in de banken om te voorkomen dat ze failliet gaan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Wall Street staat op winst

De beurzen op Wall Street stonden dinsdag aan het begin van de middaghandel op winst. Koopjesjagers waagden zich voorzichtig op de markt na de koersverliezen van maandag. Net als in Europa bleven de ogen echter gericht op Spanje en Griekenland.

Na ongeveer 4 uur handel stond de Dow-Jonesindex 1 procent hoger op 12.529 punten. De S&P 500 noteerde een winst van 0,8 procent bij 1319 punten. De Nasdaq klom eveneens 0,8 procent, tot 2831 punten.