Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 43836 tot 43840
Bron: co.uk
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Miljoenen werkende Britten leven op rand van armoede

Millions of working families one push from penury, Guardian research finds Findings that 2.2m children live in households on economic cliff-edge challenge coalition claim people are better off in work.

Accrington in the Lancashire borough of Hyndburn, where 30% of households are at risk of slipping into 'official poverty'.

Almost 7 million working-age adults are living in extreme financial stress, one small push from penury, despite being in employment and largely independent of state support, according to the most comprehensive study yet of the finances of employed households, commissioned by the Guardian.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

CDA en ChristenUnie Zilvervloot weer invoeren

De overheid begint al vroeg met het indoctrineren van kinderen omtrent de waarde van geld.

Kinderen moeten leren sparen, vinden het CDA en de ChristenUnie. Daarom willen de partijen het zilvervlootsparen nieuw leven inblazen.

Bij zilvervlootsparen geeft de overheid aan het einde van de looptijd een bonus op het spaargeld. In het voorstel van CDA en CU mogen kinderen meedoen tussen de 10 en 15 jaar. Ze mogen zes jaar lang tussen de 100 en 300 euro per jaar op een zilvervlootrekening zetten.

Aan het einde van de looptijd kan een spaarder dus 1800 euro hebben gespaard. Het Rijk geeft dan een premie van 10 procent, die kan dus oplopen tot 180 euro.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

'Tweede onderzoek Spaanse banken uitgesteld'

Een tweede, diepgaander onderzoek naar de financiële weerbaarheid van de Spaanse bankensector is uitgesteld tot september. Dat zei dinsdag een bron binnen de Spaanse centrale bank, de Banco de España. Oorspronkelijk zou het onderzoek op 31 juli worden afgerond.

Bron: beursdetective.nl
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

TA: EUR/USD klaar voor rebound?

De EUR/USD koers stond er gisteren veel slechter voor dan werd gedacht na een "positieve" uitslag van de Griekse verkiezingen. De spanningen rondom de Spaanse rente liepen weer op en dat betekende juist weer slecht nieuws voor de euro en de beurzen. Maar spanningen en emoties zijn voor mij te meten in golven en volgens mij zou er weleens een mooie golf omhoog aan kunnen komen voor de EUR/USD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Achter Grieks drama moet zo snel mogelijk een punt gezet worden

Achter het Grieks drama moet zo snel mogelijk een punt gezet worden. De woorden komen uit de mond van George Papandreou. De ex-premier bedoelt het vanzelfsprekend goed met zijn land, maar ook wijzelf hopen dat het Grieks drama nu voorlopig even van de voorpagina’s is verdwenen. Er zijn namelijk nog andere katten te geselen.

Papandreou hoopt dat zoveel mogelijk partijen bij de toekomstige regeringscoalitie worden betrokken, kwestie van een zo stabiele mogelijke regering te komen. Griekenland bevindt zich op een cruciaal moment in zijn geschiedenis, nu moeten er belangrijke knopen doorgehakt worden.

[...]