Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 43836 tot 43840
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

Economic Collapse Blog: 17 redenen om je zorgen te maken over de economie

Het Economic Collapse Blog heeft het slechte nieuws van de laatste tijd bij elkaar geraapt en komt tot de conclusie dat we ons heel erg zorgen moeten gaan maken over de tweede helft van 2012. De verschillende ingrediënten voor een zogeheten 'perfect storm' zouden steeds dichterbij komen, aldus het Economic Collapse Blog. De volgende 17 trends en bevindingen worden aangehaald.

[...]

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

Gevolgen EU-top: Schulden hoger, crisis dieper, wij betalen

Rutte en deel oppositie akkoord met het wegzuigen van Nederlandse belastingmiljarden in het grote zwarte eurogat.

Italië en Spanje hebben afgelopen nacht een pyrrusoverwinning over Duitsland en Nederland behaald, die hun verzet tegen het overeind houden van de Zuid Europese banken door middel van het ESM opgaven. Hiermee hebben beide landen de lang gevreesde gratis creditcard in handen gekregen, maar het gevolg hiervan is dat de schulden van deze landen de komende maanden verder zullen oplopen, de crisis in een neerwaartse spiraal terechtkomt en uiteindelijk ook Duitsland en Nederland via het ESM naar de bodem worden gezogen.

De Italiaanse premier Mario Monti was zichtbaar in zijn nopjes met de tweede overwinning van zijn land over Duitsland in slechts enkele uren tijd. Eerst versloeg het Italiaanse voetbalteam de Duitsers op het EK voetbal, vervolgens wist hij door middel van pure chantage en afpersing, daarin gesteund door Spanje en Frankrijk, het Duitse en Nederlandse verzet tegen het verder gemeenschappelijk maken van de schulden te breken.

Spanje en Italië hebben weer even lucht. De positieve reactie van de beurzen en financiële markten moet echter niet verkeerd worden uitgelegd. Ook na eerdere EU topconferenties stegen de koersen en daalde de rente die de schuldenlanden over hun staatsobligaties moeten betalen, maar waren deze meestal na zeer korte tijd weer op hun oude niveau terug.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

“Goudimport van India zal in 2e helft van 2012 stijgen”

De goudimport van India was in de eerste helft van 2012 tegenvallend te noemen. De verwachtingen zijn dan ook dat er in de 2e helft van dit jaar meer goud naar het land geïmporteerd zal worden. Volgens Prithviraj Kothari, directeur bij de Bombay Bullion Asscociation, zal de import van het edelmetaal de komende maanden kunnen stijgen omdat recordprijzen zullen uitblijven. In de maanden januari tot en met juni is er ongeveer 250 ton geïmporteerd, naar verwachting zal er in de komende 6 maanden 300 ton aan goud het land binnenkomen. Dit zal betekenen dat er een jaarlijkse daling van 30% plaatsvindt, dit komt voornamelijk door de verhoging van de importbelasting op het edelmetaal.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

Streep door 4500 bouwprojecten Vestia

Er gaat een streep door 4500 renovatie- en nieuwbouwprojecten van woningcorporatie Vestia. Vooral projecten in Den Haag worden geschrapt.

Dit blijkt uit een overzicht van het ministerie van Binnenlandse Zaken, waar NRC Handelsblad over bericht. Opgeteld hebben de projecten een waarde van 1,1 miljard euro.

In Den Haag gaan 700 huurwoningen en 800 koopwoningen verloren. Na Den Haag wordt Rotterdam het zwaarst getroffen met het schrappen van 370 sociale huurwoningen en 560 koopwoningen. De woningen zouden tussen nu en 2016 gebouwd worden.

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

Hoeveel is uw euro waard ?

Toegegeven de bankbiljetten op de foto zijn geen euros maar Amerikaanse dollars, maar de vraag is, hoeveel is die ene euro nu waard waarmee u uw boodschappen doet of die u in een onverzadigbare parkeerautomaat stopt in het bijzonder mocht u in Amsterdam wonen. Op dit moment kunt u een kopje koffie kopen voor, zeg € 2.50, maar de tijden dat een valuta en zo ook de gulden door een goudvoorraad waren gedekt, m.a.w. in primcipe kon u voor een gulden een minimaal klein schilvertje goud in ontvangst nemen, die tijden hebben wij al lang achter ons gelaten. De Euro is niet veel meer waard, dan het stukje papier waarop hij gedrukt is. Aan u de keuze om er toiletpapier van te gaan maken.

Hoe heeft het zover kunnen komen ? Daar zijn de geleerden het niet over eens, maar de rode lijn in het verhaal is toch wel, dat banken en politiek de huidige crisis hebben veroorzaakt, een crisis waarvan het einde nog lang niet in zicht is. Maar eerst eens wat cijfers. Spanje heeft nu ook om hulp gevraagd, 100 miljard euro graag en snel, want de Spaanse banken hebben een injectie nodig. En net als in de wachtkamer van de huisarts is het een kwestie van “volgende patiënt”.”