Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 43846 tot 43850
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Fitch verlaagt kredietstatus van 18 Spaanse banken

Fitch Ratings heeft de kredietstatus van 18 Spaanse banken verlaagd, maakt de kredietbeoordelaar bekend in een persbericht.

Ondermeer Caixabank SA (CABK.MC) en het noodlijdende Bankia SA (BKIA.MC) werden dinsdag afgewaardeerd door Fitch. Beiden hebben nu een kredietstatus van BBB, waar Fitch voor de verlaging een rating van A- toekende aan Caixa en BBB+ aan Bankia. De kredietstatus van Banco Popular Espanol SA (POP.MC) werd verlaagd naar BBB- van BBB.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Nu niet kijken maar - Goud-Olie ratio stampt bodem bij goudmijnaandelen aan

Het is alweer een tijdje geleden dat we iets schreven over de Goud/Olie ratio, maar het blijft ontegensprekelijk een belangrijke graadmeter die we bij het Goud & Zilver Rapport van nabij opvolgen.

Onze systemen gaven een melding af dat de magische grens van 20x opnieuw in beeld komt voor de ratio. Dat impliceert dat de productie van goud weer wat meer rendement oplevert. Of anders gezegd: de kassa rinkelt nog wat harder bij de goudproducenten!

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

'Situatie eurozone verre van stabiel'

De situatie in de eurozone is in zijn algemeenheid ''nog verre van stabiel te noemen''. Dat zei minister Jan Kees de Jager van Financiën dinsdag tegen RTLZ.

Financiële investeerders hebben in eurolanden als Griekenland en Spanje onvoldoende vertrouwen, concludeert de minister.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Wall Street opent licht hoger

In New York zijn de Amerikaanse beurzen dinsdag met kleine winsten begonnen. Beleggers hielden daarbij de ontwikkelingen in Europa, waar de rentes op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties weer flink opliepen tot kritieke niveaus, scherp in de gaten.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Hoe kunnen we de Duitsers een bankenunie door de strot duwen wanneer Frankrijk zijn pensioenleeftijd verlaagt tot 60?te

Het anti-Duitse sentiment dat al een tijd de media beheerst, nadert het kookpunt. De Duitsers zijn het stilaan beu om in de globale pers als de boeman van Europa en de rest van de wereld te worden afgeschilderd. Het Duitse Handelsblatt publiceerde maandag zelfs een antwoord op de cartoon die het magazine the Economist vorige vrijdag op zijn cover zette.

Maar dat alles zijn details. In de Financial Times kiest Gideon Rachman de kant van onze noorderburen: ‘We isoleren Duitsland door eisen te stellen die niet realistisch zijn,’ schrijft hij.