Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 43846 tot 43850
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zondag 1 juli 2012

Iran omzeilt olie-embargo

Het olie-embargo op Iran zou deze zondag ingaan, maar het land heeft al een manier gevonden om het embargo te omzeilen. Vijftien van de 39 Iraanse olietankers varen inmiddels onder de vlag van Tuvalu, een eilandenstaat in de Stille Oceaan.

Verder zijn er ook meldingen van schepen die hun naam hebben veranderd en het transpondersysteem hebben uitgeschakeld, zo meldt de BBC.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 1 juli 2012

Perth Mint haalt wereldrecord met grootste gouden munt ter wereld

De Perth Mint heeft eerder dit jaar een gouden munt gemaakt met een gewicht van 1 ton. Inmiddels is de munt geverifieerd door het Guinness World Records en zal het een plekje krijgen in de 2013 editie van hun boek. Op de voorkant van de munt is een kangaroe afgebeeld, terwijl op de achterkant het levensgrote hoofd van Queen Elizabeth II en een fictieve waarde van $1.000.000 dollar te zien is.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 1 juli 2012

Schat van 40000 zilveren munten gevonden in Jersey

Op het eiland Jersey (22 km voor de kust van Normandië) hebben twee schatzoekers met metaaldetectoren een grote zilvervondst gedaan. Op een niet nader genoemde plek hebben de twee een verzameling van ongeveer 40.000 zilveren muntstukken opgegraven. De waarde van de vondst is geschat op $15 miljoen.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 1 juli 2012

Nederland en de hypotheken-boem

In een artikel van Koen Dil was te lezen dat de 2e helft van 2012 vermoedelijk wat verkoop betreft een drama zou gaan opleveren voor de woningmarkt in Nederland. Als het alleen om de ingezakte verkoop zou gaan dan zou het, wat mij betreft, nog wel meevallen. Veel erger en gevaarlijker is het hele systeem van financiering betreffende huizen en kantoren. Het levert voldoende brandstof op om tot een meer dan explosief mengsel, en daarmee een hele grote boem te kunnen komen.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: zondag 1 juli 2012

Eerherstel voor goud (op de bankbalans)

In een interne memo van 4 juni hebben drie Amerikaanse financiële overheidsinstanties, waaronder de Federal Reserve, een voorstel gedaan om goud per 1 januari 2013 als voor 100% mee te tellen tot het Tier 1 kernkapitaal op de balans van banken. Tier 1 kapitaal is het vermogen dat elke bank, ter dekking van alle uitstaande risico’s en verplichtingen, aan moet houden. Deze varieert normaal gesproken tussen de 7-12% en geeft aan hoe sterk (solvabel) de bank is.

[...]