Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 43851 tot 43855
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Onroerendgoedsector VS heeft nog enkele jaren van herstellingswerken voor de boeg

De huizenmarkt in de VS ligt nu al 5 jaren op z’n gat. De prijzen staan gemiddeld 30 à 40 procent lager van hun top, in sommige Amerikaanse provincies zakten de huizenprijzen zelfs tot 60% weg. Er is een diepe krater geslagen in de Amerikaanse vastgoedmarkt maar ook de psyche van de Amerikaan: een eigen huis is nog altijd het equivalent voor ‘the American dream’.

JPMorgan Chase zegt dat het nog twee jaar zal duren vooraleer de onroerendgoedsector weer boven water is. Waarom precies twee jaar?, vroegen we ons af. Op de analistenmeeting vertelde James ‘Jamie’ Dimon waarom zijn bank een dergelijke tijdshorizon hanteert.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Spaanse rente weer scherp omhoog

De opluchting op de obligatiemarkt over de Spaanse hulpaanvraag bij de Europese Unie is van korte duur geweest. De rente op 10-jarig Spaans staatspapier is dinsdag weer opgelopen tot ruim 6,6 procent.

Maandag daalde de Spaanse rente nog tot rond de 6 procent. Economen beschouwen een renteniveau boven die grens doorgaans als onhoudbaar op de lange termijn. In het kielzog van de Spaanse rente steeg ook het rendement op 10-jarig Italiaans schuldpapier tot ruim boven de 6 procent.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

EU bereidt beperking geldopname bij cashautomaten voor bij Griekse exit

Europa heeft plannen klaar om het afhalen van cash bij geldautomaten te beperken, grenscontroles te herinstalleren en kapitaalcontroles uit te voeren doorheen de eurozone, mocht Athene beslissen de euro te verlaten. Dat meldt het persbureau Reuters op basis van uitlatingen van EU-officials. Reuters voegt eraan toe dat niemand met wie werd gepraat verwacht dat Griekenland de eurozone daadwerkelijk zal verlaten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Japanse beurs sluit lager

De beurs in Tokio is dinsdag lager gesloten. De aanvankelijke euforie over het Europese reddingsplan voor de Spaanse bankensector maakte plaats voor bezorgdheid over de details en de gevolgen van het plan. De Japanse exportbedrijven met een grote blootstelling aan Europa werden daardoor van de hand gedaan. De Nikkei eindigde 1 procent lager op 8536,72 punten.

Bron: realtimebeurskoers.nl
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

IMF eist maatregelen van Bank van Japan

Het IMF heeft een dringend beroep gedaan op de Centrale bank van Japan om maatregelen in te voeren die ervoor moeten zorgen dat Japan zijn doel van 1% inflatie inflatie gaat halen in 2014. Diverse bronnen rond het IMF melden dat de organisatie er niet gerust op is dat Japan de doelstellingen zal gaan halen, en heeft daarom om aanvullende maatregelen gevraagd.