Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 43866 tot 43870
Bron: zerohedge.com
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Onderfinanciering pensioenfondsen VS stijgt naar record $ 1.4 biljoen

The Pew Center has released its annual summary of US pension and retirement health care (under)funding. As of 2010, the total underfunding gap rose by $120 billion from the prior year's $1.26 trillion deficit to a record $1.38 trillion underfunding. This number consists of $757 billion in pension promises, not backed by any hard cash, representing pension liabilities of $3.07 trillion and assets of $2.31 trillion.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Duitse bunds lager in ochtendhandel; Spaanse yield blijft hoog

Duitse bunds noteren dinsdag in de ochtendhandel lager, na tegenvallende economische cijfers, terwijl beleggers zich richten op de Europese periferie, waar zowel Spanje als Griekenland schatkistpapier veilen.

Een sterke daling in het vertrouwen in de Duitse economie zorgt ervoor dat de bunds winsten die gedurende de ochtend werden opgebouwd moeten inleveren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Beurzen voorzichtig hoger

De Europese beurzen lieten dinsdag voorzichtige winsten zien ondanks een forse afname van het economisch vertrouwen in Duitsland. Ook zorgde een bericht dat een deel van het onderzoek naar de financiële weerbaarheid van de Spaanse banken is uitgesteld voor terughoudendheid onder beleggers.

,,De beurzen blijven verrassend liggen. Beleggers lijken gewend te raken aan het al het slechte nieuws. Op het huidige niveau is er ook weinig reden om verder te dalen of te stijgen. De beurs wordt gedreven door de politiek, en die modderen maar wat aan. Het is heel frustrerend. Er is weinig animo om te gaan beleggen. Het blijft wachten op een geloofwaardig masterplan. De kans is echter groot dat ook dat plan slechts kortstondig voor opluchting zal zorgen vanwege het aanhoudende politieke getreuzel", aldus handelaar Erik Nugteren van Hof Hoorneman Bankiers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Griekse rente daalt na verkiezingen

De rente op Griekse staatsleningen daalde dinsdag in de eerste veiling na de verkiezingen van afgelopen zondag. Dat bleek uit cijfers van de Griekse overheid.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

“Er zal niet veel veranderen”

De pro-Europa partijen hebben in Griekenland weliswaar een meerderheid veroverd in het parlement, maar daarmee zijn natuurlijk niet alle problemen van de baan. Alexis Tsipras van de Syriza-partij heeft in ieder geval laten weten een harde oppositie te zullen voeren.

Bovendien zien na de verkiezingen die oude problemen niet verdwenen, die dreigen zelfs met vernieuwde kracht terug op de voorgrond op te duiken. We stellen ons daarom een zeer eenvoudige vraag: zal Griekenland er in slagen om in de Euro-zone te blijven?

[...]